Organization

Oslo BK Norway

Follow
You need to log in to perform this action

Share this page

Jul på Oslo Biljardklubb :)

Året som gikk

Dec 21, 2018 Per Hagen

Oslo Biljardklubb sine medlemmer har hatt mange sportslige oppturer, og ikke minst hyggelige sosiale stunder i 2018. Vi oppsummerer her og ser frem til enda flere i året som kommer!

Oslo Biljardklubb er Norges desidert største klubb. Vi har over 600 medlemmer og står for en stor andel av de konkurrerende spillerne i RT og Elite. Klubben eier og driver Oslo Biljardsenter med det ansvaret det medfører. I Norge er det ikke lett å få en biljardklubb eller senter til å gå rundt, men takket være god drift og fantastiske medlemmer er klubben stolt av å si at økonomien er sunn og fremtiden ser lys ut.

Klubben er nå godt etablert i sine "nye" lokaler og stedet drives på en utmerket måte av Egil Arne med god hjelp av Janke, Pål, Sri, Erik og flere. Tilbakemeldingene fra aktive spillere og tilfeldige besøkende er svært gode og dette motiverer til å yte den gode servicen som stedet er kjent for.

Kvaliteten på utstyret er god, og klubben er stolt av å kunngjøre at de nå endelig eier alle bordene uten gjeld på disse.
«Siden vi flyttet til Helsfyr i 2013 har vi betalt ned på bordene som ble kjøpt inn den gangen. Vi fikk da lokaler som var over dobbelt så store som vi hadde fra tidligere, og vår satsning på både pool, snooker og carambole medførte en stor investering i nye bord. Disse bordene har vi betalt jevnt og trutt ned på siden da og i år var de endelig nedbetalt i sin helhet» sier Thomas Stavang Pedersen, formann i Oslo BK.

:::::::::::::::::::::::::::

GI DIN GRASROTANDEL TIL OSLO BILJARDKLUBB?

Send SMS 

Grasrotandelen 983623883

til 60000 (tjenesten er gratis)

:::::::::::::::::::::::::::

Meritter fra året som gikk

OBK har mange riktig dyktige spillere og 2018 har vist seg å være et godt sportslig år. Den aller største prestasjonen stod nok Erik Gårdelöf for med sitt NM-gull i 10-ball. Tett etterfulgt av flere medaljer i junior-EM vunnet av Ole Kristian Rudshavn. Eirik Riisnæs vant også en Eliteturnering og hadde 3 andre pallplasseringer i tillegg. Han havnet på 3. plass totalt i Eliten 2018. Den "gamle" ringreven Lars-Harald Riiber vant gull i 3-vant Carambole med en pall bestående av kun spillere fra OBK.

Det er også verdt å nevne at Damianos klarte å kvalifisere seg til VM i 9-ball i Qatar fra et utrolig sterkt felt. OBK hadde flere spillere representert under årets EM i Nederland.

Noen reiste for egen regning, mens andre kvalifiserte seg gjennom gode resultater og spilte derfor med landslagsdrakten. 

Sebastian Meling ble den suverene vinner av 2. div og Per Hagen dro i land sammenlagtseieren i 1. div og i tillegg sammenlagtseieren i klubbturneringene som går hver onsdag. Det skal bli moro å følge disse videre i henholdsvis 1. div og Eliten neste år. 

OBK klarte å kvalifisere hele 3 nye spillere (Ole Kristian, Erik og Per) til Eliten neste år (Robin, Roger og Pål forblir også i Eliten) - det er en prestasjon vi kan være stolte av og klubben har stor tro på at OBK vil fortsette sin dominans i 2019!


Ole Kristian Rudshavn under EM i sommer

Noen av resultatene fra 2018:

- Gull NM 10-ball: Erik Gårdelöf
- 1. plass Eliteturnering NC6: Eirik Riisnæs
- Medaljer Junior-EM: Ole Kristian Rudshavn
- Gull NM 3-vant Carambole: Lars-Harald Riiber
- Sammenlagtvinner 1.div: Per Hagen
- Sammenlagtvinner 2.div: Sebastian Meling
- Alle pallplassene i NM Lag (foruten gullet dessverre).Medaljevinnere fra NM i 10-Ball. Erik Gårdelöf (vinner) i midten og Eirik Riisnæs (3.pl) til høyre for han

Klubbturneringene 

Klubbturneringene til OBK på onsdager har i 2018 hatt rekordmange deltakere, med hele 123 ulike spillere fra over ti forskjellige klubber.

Gjennomsnittet for hele 2018 har vært på 22 deltakere og over 30 deltakere har flere enn 13 turneringer. Det høyeste antall deltakere i  2018 var på hele 31 deltakere. Det er veldig bra.

Flere fra egen klubb har vist økende interesse, og særlig hyggelig er det at såpass mange fra amatørturneringene har funnet seg godt til rette også på onsdagene.

Dette viser at vi gjør noe riktig i arbeidet med rekrutteringen og oppfølgingen av disse, sier turneringsansvarlig Stig Nesvik.

Topp 5 i 2018

1. Per Hagen, 2226 poeng
2. Jim-Olav Fors, 1911 poeng
3. Umar Hayat Ali, 1174 poeng
4. Jozef Kwit, 1752 poeng
5. Jan Atle Kofoed, 1637 poeng

Se resten av listen her.Veldig bra oppmøte etter sommeren. Det var bra før også, men ble enda bedre da Advanced byttet navn til Amatør 2. God stemning på mandager og en kjempefin gjeng. Klubben kjører også artige konkurranser og kurs før turneringstart, noe som har blitt tatt godt i mot, forteller turneringsansvarlig Arild Kråkvik

Coaching

OBK har arrangert flere "pool clinics" med både Alan, Per, Christian, Erik og Damianos med dirigentstokken. Dette har blitt tatt godt i mot og vil bli avholdt enda hyppigere i 2019.I would like to say happy Christmas to you all. My trips to Norway have been fantastic with really nice people and clubs. The players that I've coached are all receptive to improving and the feedback I get is so rewarding! I hope to keep coming back to Norway and do what I do best - help players have more fun and be a little more consistent. - Alan Bell 

 

 


En av Oslo BK's mange frivillige, Per Hagen, har gjort en kjempeinnsats for klubben i 2018!

 

En julehilsen fra Thomas - formann

Siden jeg tok over rollen som formann/styreleder i Oslo BK i 2012 har mye endret seg, og hele tiden til det bedre. I 2012 hadde vi 10 poolbord, 2 carambole og 1 snookerbord og svært liten plass til kafé og sittegrupper. I 2013 flyttet vi til større lokaler på Helsfyr, og utvidet til 16 poolbord, 4 carambole, 5 snooker og 2 english poolbord. Der fikk vi også egen TV-stue og spiserom og en generell oppgradering av alle fasiliteter. Etter flyttingen til Ensjø i 2017 har vi utvidet med nok et poolbord, samt to chinese poolbord (som eies av Ivan Crenn). Vi er stolte av å kunne si at vi har en variasjon av spillemuligheter som få andre kan matche oss på. Besøkende som er innom oss fra fjern og nær imponeres alltid av stedet og hva vi har fått til her.

Det er fort gjort å ta det vi har for gitt, så for meg er det viktig å få frem at det vi har nå har ikke blitt til over natten. Det er god planlegging og årevis med hardt arbeid som ligger bak, og det er mange medlemmer som bidrar til at dette er mulig. Ikke alle er like synlige, men Egil Arne, Markus, Janke, Pål, Sri, Stig, Arild, Per, Erik, Robin, Bård, Robert og Jørgen og BEX, m.fl. er alle helt uvurderlige for klubben! 

Jeg spiller ikke like mye på klubben som jeg gjerne vil lenger. Et prosjekt som ble født på Oslo BK - cuescore.com - opptar veldig mye tid for meg i disse dager, men det betyr ikke at jeg ikke jobber for klubben. Langt ifra, jeg snakker daglig med Egil Arne og Markus om alle avgjørelser som må tas, har ukentlig møter med dem og andre i klubben om temaer som dukker opp, tar meg av alt kontor/papirarbeid som trengs og rapporterer det som skal til NIF og NB (krevende arbeid i perioder). Ellers gjør jeg det jeg kan for å legge til rette for alle som er med å bidra. Vær trygg på at selv om jeg ikke er innom daglig så følger jeg godt med på alt som skjer.
Jeg føler meg veldig heldig som har såpass mange utrolig flinke mennesker rundt meg som alle drar i samme retning, og jeg hadde ikke klart meg uten.

Selv etterstreber jeg å gjøre mitt for å profesjonalisere biljardidretten på alle mulige måter, og for de av dere som har vært i miljøet en stund så kan man se fruktene av det arbeidet nå. Det tar tid å bygge noe av verdi, men fundamentet som Oslo BK er bygget på står sterkt. Miljøet er bra og vi vokser som klubb, vi vokser som idrett og verdier og idéer vi har i klubben setter nå spor etter seg også internasjonalt. Kort sagt, vi har MYE vi har grunn til å være stolte av!

På vegne av Oslo Biljardklubb vil jeg ønske alle biljardinteresserte en God Jul og Godt Nytt år! :)

Thomas Stavang Pedersen
Formann / Styreleder Oslo BK

 

 

:::::::::::::::::::::::::::

GI DIN GRASROTANDEL TIL OSLO BILJARDKLUBB?

Send SMS 

Grasrotandelen 983623883

til 60000 (tjenesten er gratis)

:::::::::::::::::::::::::::

 

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment