Organization

Oslo BK Norway

Follow
You need to log in to perform this action

Share this page

Rapport fra junior og veteran-NM

Mar 11, 2019 Per Hagen

Denne helgen skjedde det mye på biljardfronten. Både juniorer og veteraner har vært i aksjon i sine respektive Norgesmesterskap. Oslo Biljardklubb har hatt mange av sine spillere involvert med svært gode resultater.

OBK var arrangør for Norgesmesterskapene i klassene U17 gutter, U19 gutter og U19 jenter i disiplinene 9-ball, 10-ball og 14.1.

Ole Kristian stilte til start som en av favorittene i U19 gutter 10-ball. Der ble det først gjennomført et puljespill for å avgjøre hvordan seedingen skulle foretas. Ole Kristian feide all motstand av bordet og ble seedet som en soleklar nummer 1.

I selve turneringen var han også utrolig sterk og spilte seg frem til finalen. Der møtte han Eirik Tonning Hatløy, et annet stortalent fra talentfabrikken Hyllestad IL, BG.

Finalen ble en spennende affære og til slutt var det Eirik som kunne stille seg øverst på pallen med gullet i hånden etter å ha slått Ole Kristian 6-5. Sølv til Ole Kristian altså.

 

Ole Kristian skulle få sin revansje i U19 gutter 14.1! Samme prosedyre med puljespill først, for deretter å spille en enkeltcup for å kåre Norgesmesteren. Allerede i kamp 2 møter han sin overmann fra 10-ball. Her vinner Ole Kristian hele 75-11 og spiller god biljard.

Han dampveivalser seg gjennom hele feltet uten å noen gang være i fare. I finalen møter Ole Kristian Gjøvik og Raufoss-spilleren Simen Ekern Bakken. Dette blir også en spennende finale hvor Ole Kristian til slutt sikrer seg gullet med sifrene 75-61! Vi gratulerer vår egen gullgutt og ser frem til kake på onsdag!

OBK hadde ingen spillere til start i U17 gutter eller U19 jenter, men vi ønsker å gratulere Emil André Gangfløt og Nina Torvund med gull i både 9-ball, 10-ball og 14.1! For noen talenter Norge har!

 

De litt eldre "juniorene" var også i aksjon hos Fredrikstad BK som arrangerte Veteran Norgesmesterskapene i 10-ball og 14.1. 

Her stilte OBK med 8 (av 34) spillere til start i 10-ball og 7 stk. (av 30) i 14.1. Som vanlig sørger Fredrikstad BK for særdeles gode forhold og en uovertruffen gjestfrihet. Det er en vakker by med herlige mennesker. På fredagen ble det litt sosialt samvær med deilig mat og deling av røverhistorier. Biljardtur er gøy! 

Nivået i et Veteran-NM er særdeles høyt, ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. For 2 år siden vant Vegar Kristiansen EM for veteraner, og i fjor tok Didrik Vatne sølv. Som vi alle vet har dessverre/heldigvis Vegar lagt opp som aktiv spiller, og derfor var Didrik den store favoritten som alle ville slå.

La det være sagt med èn gang; ingen slår Didrik. Han har vist en utrolig sterk form det siste året og seiler opp som en personlig favoritt av undertegnende til Veteran-EM. Mye hardt arbeid og strukturert trening ligger bak hans resultater og dette er noe vi alle kan dra lærdom av.

Den som var nærmest å true Didrik i 10-ball mesterskapet var Dag-jøran Aralden
Hyllestad IL, BG, regjerende Norgesmester fra 2018 i kvartfinalen. Didrik vinner til slutt 7-4 og smadrer deretter all motstand i både semi- og finalen. Gull nummer 1 sikres på overbevisende vis. Vel fortjent, gratulerer!

Sølvet gikk til Espen M. Andersen, Trondheim BK, mens bronsene ble delt ut til Jan Morten Arnesen og Robert Farinetti.

Per Hagen, OBK kom nære en semifinale (og medalje) i 10-ball, men bommet dessverre på en vanskelig 7ér i kvartfinalen mot Robert på hill-hill. 

Resultater 10-ball for OBK-spillere (34 spillere til start)

5. Per Hagen
9. Trond Larsen
17. Pål Daud Fillipsveen
17. Stig Ringebo
17. Bjørn Erik Øverland
25. Kent Hansen
25. Jack Nordby
33. Terje Kristoffersen

Alle resultater

 

Norgesmesterskapet i 14.1 startet midt på lørdagen. Her var det 30 spillere til start, hvorav 7 fra OBK skulle måle krefter med de andre i denne krevende øvelsen.

For de som kom langt i 10-ball øvelsen var det viktig å nullstille og hente opp krefter fra reservelageret. 14.1 er en øvelse som krever vesentlig mer nøyaktighet enn rotasjonsøvelsene.

Didrik Vatne, Ask BC var naturligvis den store favoritten i denne øvelsen. Han hadde regelmessig hamret inn 100-serier i ukene før, men det er ikke alltid lett å være storfavoritt heller! 

Det skulle fort vise seg at Didrik ikke lot seg påvirke av favorittstempelet. Han leverte et Norgesmesterkap i 14.1 som alle konkurrentene lot seg imponere av. Med et snitt på 14,8 og høye serier i hver eneste kamp (117, 82, 59, 48) slapp motspiller sjelden til.

I kvartfinalen møter han Henrik Hagen som gjør åpningsstøtet. Dette er ikke verst, men resten av kampen må Henrik ser fra stolen. Didrik spiller seg ut (100) og lager totalt 117 baller i denne matchen. Han gjør et forsøk på norgesrekorden (139), men mister fokus når han passerer 100 og har vunnet matchen. Imponerende!

Didrik vinner semifinalen 100-14 og finalen 100-17. Gull nummer 2 sikret på fantastisk vis! 

OBK fikk en medalje i denne øvelsen. Bronsen gikk til Per Hagen som spilte seg frem til semifinalen ved å slå Bjørn Erik Bergh, Jørgen Nilsen (regjerende norgesmester i 10-ball), Pål Daud Fillipsveen, Dag-jøran Aralden (regjerende norgesmester i 8-ball) før Askild Sjøeng ble for sterk i semifinalen (100-78).

Resultater 14.1 for OBK-spillere (30 spillere til start)

3. Per Hagen
9. Frank Hjeldnes
9. Pål Daud Fillipsveen
13. Stig Ringebo
13. Trond Larsen
17. Jack Nordby
25. Kent Hansen

Alle resultater

 

 

 

 

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment