Shopping cart

Stemningen stiger før årets NM i 10-Ball

Finalistene fra NM 10-Ball 2016, fra venstre: Vegar Kristiansen, Kendall Onstad, Jørgen Nilsen og Ine Helvik. Foto: Thomas Stavang Pedersen

Regjerende Norgesmester i 10-Ball Vegar Kristiansen fra Trondheim slo Jørgen Nilsen i fjorårets finale 8-1! Ine Helvik fra Stavanger tok seieren i kvinneklassen med sifrene 6-3 over Kendall Onstad.

Oslo BK arrangerer NM i 10-Ball på Oslo Biljardsenter 29.september - 1.oktober.

Hvem som inntar tronen i år er ikke godt å si, for blant de som allerede er påmeldt er det mange sterke spillere som er sultne på medaljer. Etter en sommerpause er det på tide å kritte køen igjen og stille inn siktet.

Det skal bli spennende å se hvem som er i best i siste halvdel av sesongen. Hvem blir Norgesmester i 10-Ball, hvem blir beste 1. og 2.-divisjonsspiller, hvem blir beste junior og hvem får dommerprisen?
Oslo BK's egen Ole Kristian Rudshavn vant denne prisen (2017 EPBF Referee Award) under EM for juniorer i august, og viser veien for både junior og seniorspillere i forhold til oppførsel.

Utfordrere

Foruten Vegar Kristiansen, vinneren fra ifjor (i skrivende stund ikke påmeldt til turneringen) bør det nevnes noen sterke utfordrere som har meldt seg på:

Kristoffer Mindrebøe (Oslo BK) er alltid farlig. Han vant årsrankingen for elite 3 år på rad når han var på sitt beste. Han deltar ikke i alle turneringer lenger, men hans siste store seier kom så sent som i november 2016 hvor han tok seieren i NM 9-Ball og fikk med det også med seg H.M. Kongens Pokal! Se opp for nåde-"støtet" til denne karen!

Mats Schjetne (Ask BC) havnet i sluttspillet på Eurotour i Leende (Nederland) i august (9-Ball). Han havnet blant de 32 beste i et startfelt på nesten 200 spillere. Mats er ellers kjent for å ha det raskeste 10-Ball utstpillet (målt til 43 sekunder) under fjorårets NM i 10-Ball. Spørsmålet er; spiller han enda raskere i år? Vil farten hans skremme motstanderne nok til at han vinner kampen? 

Matis Sætre (Herøy BK) vant NM i 14.1 (straightpool) i mars. Han slo Vegar Kristiansen 125 - 110 i et veldig spennende og velspilt oppgjør i de nye lokalene til Oslo Biljardsenter på Ensjø. Ser du på profilsiden hans ser du at han  vinner stort sett alle de lokale turneringene han deltar i på Vestlandet (Bergen og Herøy) i år.

Denne listen kunne vært lenger, men jeg har kun valgt å ta med dem som allerede er påmeldt turneringen. I skrivende stund er det bare 13 påmeldte, så vi forventer langt flere. De siste 3 årene har det vært henholdsvis 67, 81 og 74 deltakere i NM 10-Ball åpen klasse.

Kvinneklassen

De siste par årene er det Ine Helvik og Kendall Onstad som har delt på gullmedaljene, selv om også Nina Torvund yppet seg under 8-Ball NM i januar og tok en sølvmedalje som fort kunne vært gull (hun tapte finalen 6-5 for Ine). Kan Nina forbedre dette under 10-Ball NM? Det gjenstår å se!

 

Hvem er din favoritt til å vinne NM? Kommenter under hvem du tror vil vinne.

Published Aug 15, 2017

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment