Shopping cart

Un nou turneu - o noua sarbatoare pentru juniori

Acest weekend a readus competitia in inimile juniorilor, care nerabdatori de o noua aventura, isi anuntau prezenta intr-un numar record cu o zi inaintea turneului. Cu toate acestea, la ora turneului, doar cei mai curajosi 9 juniori si-au facut aparitia gata de un nou eveniment. 

Acest turneu a adus alaturi, chiar si in pandemie, cei mai buni 6 juniori pe plan local, care deja ne obisnuisera cu prezenta lor, atat la concursurile de juniori, cat si la cele de seniori, acestia fiind: Cezar, Teo, Alin, Ionut, Bogdan si Angel/ Oskar. Pe langa cei 6 fantastici, lista supereroilor a fost completata de catre fratii Buhaescu, Florin si Iulian, cel din urma, sau "argintul viu", asa cum il caracterizeaza energia lui, fiind cel mai tanar dintre participanti (12 ani), dar si de proaspatul debutant al nostru Bogdan Andrei Cernea.

Astfel, turneul s-a desfasurat in format piramida dubla, disciplina fiind una cu pretentii ridicate, mai ales in randul celor tineri (bila 10). Primul meci din calificari a adus fata in fata pe Alin si Ionut, buni prieteni dar si jucatori de viitor, sau asa cum echipa ii numesc (Superman si Kryptonita), "numele lor de scena" venind de la faptul ca separat dezvolta un joc foarte solid, dar de fiecare data cand joaca un meci oficial, nivelul jocului nu este conform celui asteptat, precedentul meci dintre cei doi fiind chiar finala ultimului turneu de juniori. La fel s-a intamplat si in acest meci, acolo unde Ionut Badoiu a prezentat un joc mai solid, mai ales la ultimele bile, invingand astfel cu scorul de 4-1 in fata castigatorului editiei precedente. Astfel, Ionut urma sa completeze lista celor 4 meciuri din urmatoarea faza, intalnind astfel cel mai bine cotat participant al turneului in clasamentul general, atat la juniori cat si la seniori, Cezar Alexe, acesta din urma invingandu-l pe Ionut cu un 4-0 neasteptat, mai ales dupa primul meci contra lui Alin. Restul tabloului fiind completat de meciurile dintre Angel vs Florin, Iulian vs Bogdan Nedelcu si Teo vs Bogdan Cernea, favoritii avand a-si castiga meciurile si avansand in urmatoarea runda de calificare pe partea de tablou destinata castigatorilor, evita aglomeratia meciurilor in plus, lucru care nu s-a intamplat cu cei invinsi, acestia fiind nevoiti sa urmeze ruta ocolitoare a tabloului.

Duelul castigatorilor a adus fata in fata meciurile dintre Cezar vs Bogdan si Teo vs Angel, primii finalisti fiind Cezar si Teo, ca urmare a victoriilor in aceste 2 meciuri. 

Pe partea invinsilor Alin a tinut capul de afis cu 2 victorii impotriva debutantului Bogdan Cernea dar si impotriva celui mai tanar dintre juniori Iulian (12 ani). Alaturi de acesta in ultimii 5, a venit din nou, bunul sau prieten Ionut, care, ridicand din nou nivelul jocului impotriva lui Florin, reuseste astfel sa castige intr-un meci mult mai echilibrat decat o arata scorul. Astfel pentru stabilirea ultimilor semifinalisti, aveam 2 necunoscute reprezentate de catre meciurile dintre Bogdan vs Ionut si Alin vs Angel, invingatori fiind Angel si Bogdan. 

Semifinalistii fiind astfel aceeasi 4 jucatori ca si in turul precedent al tabloului, au oferit sustinatorilor 2 meciuri de nivel foarte ridicat, care puteau fi considerate cu usurinta dueluri dintre jucatori Semi-Pro. Finalistii fiind decisi cu acelasi scor de 4-2 dupa jocuri solide si run-uri consistente.

Finala a adus fata in fata, deja 2 prienteni si jucatori obisnuiti cu fazele finale ale competitiei, Teo si Cezar, maturitatea din joc aducandu-i pe cei doi pana in aceasta faza a turneului, acolo unde, Cezar urma sa isi completeze colectia de trofee printr-o victorie pusa in seama jocului bun a celor doi, dar diferentiata prin experienta putin superioara din turnee, a celui care urmeaza sa ramana, cel putin pana la urmatorul turneu, locul 1 in clasamentul general al juniorilor dar si cel mai bine clasat dintre acestia in clasamentul general (locul 10), primii 16 gasindu-l si pe Alin, conform ultimelor rezultate din turnee. Cezar ajungand astfel la 2 turnee de juniori castigate din totalul celor 3 editii. 

Felicitari celor 6 fantastici care ne-au obisnuit cu prezenta la turneele Elite Pool. Felicitari. Viitorilor eroi Elite Pool, Florin si Iulian, dar si debutantului Bogdan Cernea, pe care il asteptam si la urmatoarele editii. 

Felicitari Cezar pentru locul I, Teo pentru locul 2, Angel si Bogdan pentru locurile 3. 

Cat pentru tine, draga cititorule, ramane sa ne revedem cu urmatoarea avancronica din weekend-ul viitor, acolo unde cei mai ambitiosi jucatori Amatori si Semi-Pro urmeaza sa se intalneasca, dar si la turneul de Elita de la Braila, acolo unde Galatenii vin insetati de performanta, ultimul castigator al turneului din Braila fiind Razvan Tudor.

Pana atunci... ne gasim la antrenamente. 

Echipa Elite Pool iti ureaza spor la bile.

Published Oct 5, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment