Shopping cart

Turneul Campionilor- Cronica

Povestea sfarsitului de an! 

 

Elite Pool a facut in acest sezon primii pasi dintr-o lunga poveste ce urmeaza a fi creata. Dupa cum stiti Elite Pool a luat nastere in 2019 , strangand la olalta cei mai pasionati jucatorii de bilard din cele 2 orase , Galati si Braila. Eram putini, eram buni, dar nu eram uniti. Primul turneu a aratat interesul major al jucatorilor fata de o competitie, dar si dorinta de a se strange impreuna pe toti cei care adesea se intalneau la turnee amicale sau chiar evenimente organizate de federatie. 24 de jucatori au luat parte la primul turneu Elite Pool, un turneu care a atras atentia atat sponsorilor cati si jucatorilor, formand astfel prima linie din generatia u19, juniori ce aveau a se diversifica si inmulti pana in momentul in care Galatiul avea chiar si o echipa a celor 5 jucatori u17. 

 

Acest sezon trebuia cumva sa se termine, cum altfel decat cu un eveniment cel putin la fel de frumos cu cel initial. Turneul Campionilor a fost premiul pentru cei mai buni 16 jucatori clasati, dar si posibilitatea pentru cei care au trebuit sa joace tururi de calificare, acesta organizandu-se tot in Galati in club Wolves. Astfel 16 calificati, 2 jucatori care au beneficiat de abandonul unora din jucatori inainte de inceperea turnului, + 7 jucatori ce au participat si la calificari, acestia facand parte si ei din acest turneu. Disciplinele jucate fiind, pe rand 8, 9 si 10( cate 2 frame-uri din fiecare)

 

In urma calificarilor, ce au avut loc Sambata, cei 4 performeri au fost: 1. Ionut Grigorov si 2. Dragos Hirtanu- jucatori de elita, care nu au putut participa decat la un numar limitat de turnee de-a lungul sezonului, 3. Valentin Petrosu, jucator proaspat venit in comunitatea noastra , din Braila, dar si 4. Vlad, cel care joaca biliard de foarte putin timp, totusi reusind sa se califice in primii 20 pentru un baraj extrem de echilibrat. 

 

In urma calificarii pentru ziua principala, cei 4 fantastici aveau a juca un baraj pentru calificarea in primii 16, astfel, meciurile de baraj au fost:

 

  1. Alin Dima (junior) vs Ionut Grigorov (jucator de Elita), avea a fi un meci fara istoric, Ionut conducand jocul de la un capat pana la altul, oferind o demonstratie de biliard autentica, dar si manifestandu-si ferm, prin jocul prestat, interesul pentru castigarea turneului.  Scorul final fiind de 6-1 in favoarea mult mai experimentatului Ionut.
  2. Al doilea meci de baraj avea sa ii aibe fata in fata pe Alexandru Ene si Valentin Petrosu, intr-un meci ce se anunta a fi extrem de echilibrat. Cei doi fiind la nivele similare, aveau a oferi un biliard de calitate spectatorilor. Alexandru Ene avand cateva turnee in plus fata de brailean, a inceput meciul mai hotarat si taxand rand pe rand greselile adversarului, avea sa conduca de la un capat la altul, castigand cu 6-3 pentru o accedere in primii 16, acolo unde, binenteles un adversar din primii 4 avea sa ii tina piept.
  3. Meciul 3 a adus fata in fata unul dintre cei mai experimentati jucatori din Elite Pool, Octavian Piatac vs revelatia sfarsitului de an Andrei Vlad Vasile, acolo unde, jucator de Elita pleca clar favorit. Astfel Vlad nu a mai putut prelungi surpriza, pierzand cu un scor neverosibil de 6-0 impotriva unui jucator ce venise cu gandul ce a castiga, fiind unul dintre jucatorii de elita care nu au reusit sa castige nici un turneu de Elita pana acum. Astfel, Octav avea sa se califice si el in primii 16, in urma barajului.
  4. Ultimul meci a adus si cel mai strans meci, intre Elita Dragos Hirtanu si jucatorul de nivel Semi-Pro Antonius Catalin Piatac (tatal lui Octav). Inaintea meciului Dragos Hortanu parea usor favorit, dar totusi, presiunea turneului a facut ca meciul sa fie mult mai echilibart decat Dragos spera. Acesta conducand tot meciul s-a vazut egalat in decisiv si chiar invins de catre Catalin care in urma unui joc solid avea a produce prima surpriza a acestui turneu. Astfel Catalin avea sa castige cu 6-5 imptrovia lui Dragos Hortanu si sa acceada in faza de optimi alaturi de fiul sau si ceilalti 14 participanti. 

 

Dupa terminarea meciurilor de baraj, stiam tabloul complet, acolo unde faza optimilor urma sa ne ofere meciuri extrem de tari. In aceasta faza, cursa avea sa fie pana la 7, oferind timpul necesar tuturor jucatorilor pentru a arata tot ce au mai bun. Tabloul urma sa ii puna fata in fata pe primii 8 jucatori calificati vs ultimilor 8 jucatori, din care faceau parte si cei ce au supravietuit calificarilor sau barajelor. Astfel meciurile din optimi aveau sa fie:

 

  1. Dragos Botezatu (favorit 1) vs Alexandru Ene (favorit 16) - Desi Dragos, pleca favorit in acest meci, jocul solid prestat de Alexandru Ene in meciul cu Vali, anunta un meci echilibrat. Totusi, jocul excelent prestat de proaspatul campion al sezonului a facut ca jocul sa se termine cu o victorie clara de 7-1 in favoarea favoritului. Avand un joc aproape perfect, Dragos avea sa avanseze in sferturi. 
  2. Prima “finala” avea sa se dispute intre Viorel Cheosea (favorit 2 din Braila) vs Octavian Piatac (favorit 15 din Galati), amandoi fiind jucatori de Elita, promiteau un meci de zile mari. Asa cum ne-am asteptat, jocuri excelente, run-uri pe masura, forma buna de ambele parti, reveniri si nervi, au dus la un spectacol extraordinar. Viorel, plecand favorit pe foaie, avea sa conduca cu scorrul de 5-2, acolo unde Octav urma sa preia initiativa si castigand 5 jocuri la rand, reusea sa acceada in faza sferturilor dupa un meci foarte tensionat, acolo unde ambii jucatori dorindu-si victoria au oferit un meci pe cinste. 
  3. Tudor Razvan (favoritul 3 din Braila) vs Antonius Catalin Piatac (favoritul 14 din Galati) avea sa fie un meci indreptat intr-o singura directie. Razvan avea sa ofere un biliard de mare clasa si controland meciul de la un capat la altul, reusea sa se califice in sferturi dupa o victorie cu 7-2. 
  4. O alta “finala” avea sa trimita o alta Elita acasa inca din faza optimilor. Cei doi verisori, Mircea Axente(favorit 4) si Ionut Grigorov(favorit 13), aveau sa incante publicul prin jocul solid prestat. Putinele greseli au facut totusi ca Mircea sa se vada la conducere cu 5-1,  acolo unde Ionut reuseste sa se motiveze si chiar sa produca o revenire ajungand pana la 5-5, moment in care Mircea preia conducerea partidei si reuseste castige cu scorul de 7-5, astfel completand jumatate din tablou.
  5. Alexe Cezar (favorit 9-junior-Galati) Vs Dragan Dany (favorit 8 din Braila) avea sa ofere cea mai drastica surpriza, juniorul avand un singur gand, acela de merge in faza sferturilor, astfel, micul “killer” avea sa castige cu 7-0 intr-un meci fara istoric, chiar de ziua lui. 
  6. Daniel Munteanu (favorit 5) vs Nick Wall (favorit 12 din tara Galilor) avea sa fie un meci indreptat intr-o singura directie de asemenea, Dan controland de la un capat la celalalt partida, reusea sa se califice in sferturi dupa un 7-2 solid.
  7. Radu Marica (favorit 11 - jucator de Elita - Galati) vs Fanielo Ge (favorit 6 din Braila) avea sa contrazica statistica si sa duca victoria in dreptul lui Radu Marica, care desi doar locul 12 in clasament, presteaza un joc mai solid decat a Braileanului si se califica in faza sferturilor dupa 7-3.
  8. Ultimul meci avea sa fie cel mai echilibrat, atat pe foaie cat si la masa, acolo unde Cristian Edmond Sorin (favoritul 7), intalnea favoritul 11, Oskar-Angel Cojocea-Mate. Meciul a fost strans, Sorin, prestand un joc un pic mai solid, avea sa se distanteze spre final castigand cu scorul de 7-4. Asfel Nacho avea sa completeze lista sfertfinalistilor.

 

Faza sferturilor avea sa aduca noi surprize, noi meciuri tari, noi dezamagiri. In aceasta faza cursa avea sa se mareasca pana la 8, sau cel mai bun din 17 jocuri.

 

Sferturile aveau sa aduca fata in fata pe: 

 

  1. Dragos Botezatu vs juniorul Cezar Alexe, surpriza placuta a optimilor, avea sa fie meciul de deschidere al acestei faze. Dragos, din nou, prestand un joc excelent, reusea sa conduca de la un capat la altul si castigand cu 8-3, moment in care deveneea primul semi-finalist al acestui turneu. 
  2. Daniel Munteanu vs Mircea Axente, duelul deja obisnuit dintre cei doi, avea sa fie dea dreptul nebun. Cei doi jucatori de top ai Galatiului aveau sa ofere un specatcol pe cinste, tensiunea atingand cotele maxime. Rand pe rand, cei doi au fost la conducerea partidei, atunci cand la 7-6, Daniel parea ca se indreapta spre o noua victorie, Mircea leaga 2 jocuri solide si reuseste sa casitge meciul pentru accederea in semifinale. Scor final Mircea 8 -7 Daniel
  3. Tudor Razvan (Braila - elita) vs Radu Nicolae Marica (elita-Galati) se anunta un meci echilibrat, amandoi fiind intr-o forma excelenta. Totusi la masa de joc, a fost un singur jucator, braileanul defiland pe tot parcusul jocului, Radu neputand a-si folosi jocul foarte solid cu care ne-a obisnuit in ultimele turnee. In semiifinale avea sa mearga Razvan Tudor care castiga cu un scor surprinzator de 8-1
  4. Ultimul meci al sferturilor a adus din nou un scor de maidan, acolo unde Octavian Piatac a facut instructie cu Sorin, in ciuda jocului destul de solid al acestuia. Astfel Octav Piatac avea sa completeze careul de asi cu un 8-0, dupa un meci, totusi, mai echilibrat decat o arata scorul.

 

Semifinalele aduceau astfel, indubitabil pe cei mai in forma 4 jucatori de la acest turneu, intr-o cursa de primul la 9. 

 

Prima semifinala avea sa aduca fata in fata pe cei mai bine clasati jucatori din Galati, locul 1 in clasamanetul general Dragos Botezatu vs Mircea Axente (locul 4 in clasament), aflat intr-o forma excelenta, dar si cu un moral foarte bun dupa sfertul disputat in decisiv. Meciul avea sa inceapa furtunos pentru Mircea, care dupa 6 jocuri se vedea condus cu 5-1, moment in care, reusind sa se adune, revine pana la 5-3. La acest scor, Dragos, prestand un joc constant, reuseste sa castige pana la urma cu 9-5 pentru a merge in finala. Astfel, Mircea primeste in urma turneului, locul 3 si un punctaj de 800 de puncte in clasamentul general dar si al noului sezon. 

 

A doua semifinala a adus si cel mai spectaculos meci al turneului. Semifinala care s-a disputat pe parcursul a 2 zile, il gasea la conducere Sambata seara pe Razvan, cu 6-4, moment in care meciul a fost intrerupt de ambii jucatori, datorita orei tarzii. Deja calificat, Dragos astepta cu nerabdare deznodamantul acestei semifinale. Daca Sambata, Razvan parea ca detine controlul, Duminica, Octav a venit foarte increzator in fortele proprii si dupa 4 jocuri jucate, scorul era de 8-7 in favoarea sa. Braileanul avea a egala foarte rapid pe acesta si trimitand meeciul in decisiv, avea sa tina in suspans publicul, destul de numereos, pana la ultima bila, pe care Octav i-o oferea cadou, impreuna cu jocul si accederea in finala. Astfel Razvan se califica in finala urmand sa intalneaesca pe Dragos, in timp ce Octav avea sa se multumeaesca la ,fel ca Mircea, cu locul 3 si 800 de puncte in clasamentul general.

 

  Finala, mult asteptata, dintre 2 prieteni, doi jucatori excelenti, dar si dintre doua orase, avea sa ii puna fata in fata locurile 1 si 3 in clasamentul general. Inca de la inceput, calculele si statisticile aveau sa fie contrazise de catre jocul impecabil prestat de brailean. Razvan avea sa preia conducerea inca de la inceput, acolo unde Dragos astepta la panda, tinand aproape, joc dupa joc, pana in momentul in care Razvan s-a desprins decisiv la 10-5. Fiind la doar un joc distanta de cupa, dar si jocul solid prestat pe intreg turneul, a facut ca incercarea de rervenire a lui Dragos sa fie in zadar, castigand astfel prima editie a Turneului Campionilor cu scorul de 11-7. In urma acestui rezultat, Dragos Botezatu primeste trofeul pentru locul 2 si 950 de puncte, in timp ce Razvan Tudor primeste cupa campionilor si 1200 de puncte. 

 

Acestea fiind spuse, primul capitol din povestea Elite Pool a luat sfarsit, facand astfel loc pentru urmatorul sezon, unul care ne pregateste surprize si noutati din plin. 

 

Statistici:

  1. 4 juniori u17 calificati in primii 16
  2. 1 junior u19 calificat in primii 16
  3. 4 membri organizatori pentru acest turneu, dintre care un cameraman. 
  4. 5 braileni si 15 galateni
  5. Cezar, chiar la implinirea celor 16 ani, ocupa locul 5 la turneul campionilor
  6. Sorin este al doilea jucator semi-pro calificat in ultimii 8
  7. 3 jucatori au avut procentaj al frame-urilor castigate de peste 60% (Razvan, Dragos si Octav)

 

Felicitari 

Tudor Razvan pentru trofeu

Dragos Botezatu pentru locul 2 

Mircea si Octav pentru locurile 3

Sorin si Cezar pentru locurile 5 -fiind jucatori de semi-pro

Tuturor participantilor

 

Multumiri Wolves pentru organizare

Pavlos Andreas si Dragos Hirtanu pentru poze

Teodor Ilie, Elena Alexandra Pricop si Dragos Botezatu pentru organizaree

 

Published Dec 18, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment