Shopping cart

Super cronica

Elite Pool a deschis portile unui turneu inedit. Jucatori din 6 orase s-au intalnit pentru inaugurarea academiei de biliard Wolves, o academie ce isi propune sa duca biliardul de performanta la un alt nivel in Galati si nu numai. Noua academie Wolves se afla in Galati si este dotata cu 7 mese Omologate EPBF (4 Prostar Club, dotate cu mante noi Master K55 si 3 mese Clash Copetition). Fiecare masa vine cu un postav Simonis 860 HR, set de bile Duramith si lampi led.

Datorita restrictiilor si pandemiei, turneul a avut un numar mic de jucatori comparativ cu editiile precedente, totusi calitatea jucatorilor a fost la cel mai inalt nivel. Jucatorii de Elita ai Galatiului (Dragos Botezatu, Radu Marica, Daniel Munteanu, Mircea Axente si Alexdinks), impreuna cu cei ai Brailei (Razvan Tudor si Viorel Cheosea) au incercat sa tina piept invitatilor speciali cum ar fi Babken Melconian (fost campion national si sfert finalist la cupa Monidala pentru Romania), Liviu Chiritoiu (jucator profesionist, obisnuit cu turneele majore din Romania), Silviu Raileanu (jucator emblematic al Iasului, obisnuit si el cu turnee majore), Gabriel Jalba (jucator si organizator de cea mai mare calitate, venit si el din Roman). 

Inainte sa detaliem parcursul turneului, o sa detaliem editia precedenta disputata cu doar o saptamana inainte, acolo unde 14 jucatori din Galati, Braila si imprejurimi au luat startul la turneul de tip Clasa A din Martie. Turneul a avut la start 14 jucatori dintre care 7 jucatori de Elitia (5 din Galati si 2 din Braila) si 3 juniori impreuna cu restul de 4 jucatori atat amatori cat si nivel Semi-Pro.  Disciplina jucata a fost bila 10, formatul fiind Piramida Dubla cu capi de serie, primul tur fiind castigat de catre favoriti. Runda a doua a castigatorilor avea deja sa aduca 3 dueluri tari intre Elite; Daniel Munteanu avea sa treaca in decisiv de catre Mircea Axente, dupa ce avea sa fie condus 4-0 in inceputul jocului. Radu Marica avea sa castige impotriva lui Razvan Tudor cu 6-3, in timp ce Viorel Cheosea avea sa invinga si el pe Dragos Hirtanu tot cu scorul de 6-3, in timp ce Dragos Botezatu avea sa treaca fara emotii de juniorul Alin Dima cu 6-1.

  1. Pe partea invinsilor de tablou, Pavlos si Oskar au fost primii eliminati de catre Badoiu Ionut si Sebastian Costin. In urmatoarea runda, inca 4 jucatori aveau sa plece acasa, Catalin Piatac, Ionut Badoiu, Sebastian Costin si Nedelcu Bogdan. Acestia fiind eliminati de catre Dragos Hirtanu, Tudor Razvan, Mircea Axente si Dima Alin. Acestia din urma aveau sa completeze faza sferturilor. 

Sferturile de finala au adus fata in fata urmatoarele 4 dueluri:

  1. Duelul Dragosilor a fost castigat de catre Dragos Botezatu care a fost la conducere tot meciul, desi revenind la 3-3 Dragos Hirtanu parea ca poate castiga meciul. Totusi, primul semi-finalist avea sa fie Dragos Botezatu 6-3.
  2. Daniel Munteanu vs Razvan Tudor avea sa se termine 6-3 in favoarea Galateanului, acesta prestand un joc solid pe tot parcursul jocului. Astfel Daniel Munteanu avea sa avanseze si el in faza superioara.
  3. Radu Nicolae Marica avea sa il intalneasca pe Mircea Axente, care din cauza unei intarzieri, a trebuit sa fie penalizat cu 3 jocuri, astfel jocul a inceput cu avantajul lui Radu care avea sa si castige cu 6-1, avansand astfel in semifinale alaturi de ceilalti 2 Galateni.
  4. Duelul dintre Braileanul Cheosea Viorel si juniorul din Galati, Dima Alin avea sa mearga intr-o singura directie, Viorel castigand cu 6-1 intr-un meci mult mai echilibrat decat o arata scorul. Astfel lista semifinalistior avea sa fie si ea completata de un jucator din Braila, asa cum ne-am obisnuit.

Semi-finalele aveau sa aduca fata in fata urmatorii jucatori

  1. Semifinala Galateana, Daniel Munteanu vs Dragos Botezatu. Meciul avea sa fie castigat de catre Daniel care, printr-un joc solid isi asigura prezenta in finala dupa o victorie cu 7-5. 
  2. Meciul dintre Radu Marica si Viorel Cheosea avea sa mearga intr-o singura directie, Radu castigand cu 7-2 in fata Braileanului, in ciuda jocului echilibrat. Astfel, Radu avea sa il intalneasca pe Daniel in finala.

Finala 100% Galateana, ne-a prezentat un meci extraordinar, cu reveniri si emotii. Radu Marica avea sa inceapa tare finala si conducand cu 4-0 dupa doar cateva minute de joc, parea ca va avea un meci usor. Totusi, experienta lui Daniel a facut posibila o revenire spectaculoasa pana la 6-6, spre deliciul publicului. In decisiv victoria avea sa fie de partea lui Radu Marica, care prin aceasta viictorie, isi asigura 1000 de puncte, trofeul, medalia si un premiu in bani.  Detaliile si scorurile se pot vedea aici:

https://cuescore.com/tournament/Clasa+A+-+Bila+10+-+Wolves%252F+Martie/8725549

 

Prin aceste rezultate facem trecerea din nou catre editia speciala din acest weekend. Disciplina jucata Sambata a fost bila 9, formatul fiind Piramida Dubla. La start au luat parte 17 jucatori, dintre care 3 juniori.  Neavand capi de serie, multe meciuri tari aveau sa inceapa inca din primele tururi. Primul tur de calificare a avut un singur meci, juniorul Alin Dima avea sa il intalneasca pe Silviu Raileanu venit tocmai din Iasi. Silviu avea sa castige clar duelul dupa 7-2 avansand astfel in turul 2 de calificare.

Winner round 1 avea sa aduca fata in fata pe:

  1. Babken Melconian vs Silviu Raileanu, acest prim meci tare avea sa fie urmarit in deaproape de catre public. Babken avea sa etaleze un joc de cel mai inalt nivel, castigand clar impotriva lui Silviu cu 7-2.
  2. Daniel Munteanu avea sa il intalneasca pe Vlad Andrei Vasile in meciul 2, jocul mergand doar intr-o singura directie, jucatorul de Elita asigurandu-si locul in urmatorul tur dupa 7-0
  3. Tudor Razvan din Braila avea sa il intalneasca pe veteranul din Galati, Gabriel Cojocariu. Braileanul avea si el sa treaca fara drept de apel cu 7-1, asigurandu-si astfel si el un loc un turul superior. 
  4. Oskar Angel vs Ionut Badoiu, duelul dintre fost juniorul si actualul junior (cel mai tanar din concurs 15 ani) avea sa se termine strans cu victoria lui Oskar 7-5.
  5. Radu Marica, jucator de elita din Galati avea sa il intalneasca pe Gabriel Jalba (din Roman). Jocul solid prestat de galatean a facut ca victoria sa mearga de partea lui dupa doar 9 jocuri disputate (7-2).
  6. Dragos Botezatu (Galati) vs Cheosea Viorel (Braila), ambii jucatori de Elita ai organizatiei noastre, aveau sa ofere un spectacol inedit, plin de sportivitate si lovituri frumoase. Dragos avea sa castige 7-6 dupa un joc bun al celor 2 jucatori.
  7. Mircea Axente (jucator de Elita din Galati) vs Chiritoiu Liviu (Tecuci) avea sa anunte un meci tare. Dupa 12 meciuri jucate, galateanul reuseste victoria cu 7-5, avansand astfel pe partea castigatorilor. 
  8. Nedelcu Bogdan (junior) vs Alexdinks (veteran) avea sa ne aduca un meci echilibrat, experienta lui Alex dovedindu-se decisiva in final, acolo unde avea sa castige 7-5.

 

Loser round 1

Aceasta runda avea sa aduca doar un singur meci. Duelul dintre juniorii Alin Dima si Bogdan Nedelcu avea sa fie castigat de cel din urma cu scorul de 6-2, astfel, Alin avea sa fie primul jucator care pleaca acasa. 

Loser round 2 

  1. Nedelcu Bogdan avea sa plece acasa si el dupa intalnirea cu mult mai experimentatul Liviu Chiritoiu, care avea sa castige cu 6-0.
  2. Cheosea Viorel avea sa plece si el devreme dupa inca un meci decisiv, pierdut de aceasta data in fata jucatorului din Roman Gabriel Jalba.
  3. Juniorul Badoiu Ionut avea sa elimine unul intre veterani, Gabriel Cojocariu, cu 6-5 revenind de la 4-1. Astfel, cel mai tanar jucator din competitie, avea sa mearga in turul urmator.
  4. Andrei Vlad Vasile avea si el sa plece acasa repede dupa o infrangere impotriva mult mai experimentatului Silviu Raileanu, care avea sa castige 6-2 dupa ce a fost condus cu 2-1.

 

Winners qualification -  Acest tur aducea fata in fata pe cei fara infrangere, meciuri tari, jucatori buni, run-uri si bile frumoase ne asteapta in aceasta etapa

  1. Babken Melconian avea sa intalneasca unul din jucatorii de Elita din Galati, pe Daniel Munteanu. Duelul dintre cei doi fiind o premiera, niciodata acestia nemaintalnindu-se. Meciul mergand intr-o singura directie, mult mai experimentatul Babken avea sa castige clar meciul cu 7-1, intr-un live ce poate fi vazut pe pagina noastra de Facebook Elite Pool
  2. Tudor Razvan avea sa castige si el cu 7-3 impotriva tanarului Oskar Angel. Braileanul astfel isi asigura un loc in faza sferturilor.
  3. Meciul dintre cei doi jucatori de top ai Elite Pool anunta un spectacol desavarsit. Radu Marica (castigator al ultimei editii Elite Pool) intalnea pe Dragos Botezatu (leader in clasamentele Elite Pool). Meciul a fost controlat de la un capat la altul de catre Dragos, care avea sa conduca pe tot parcursul disputei. Scor final 7-3 pentru Dragos, dupa un joc solid al acestuia, care avea si el sa avanseze in sferturi.
  4. Ultimul meci din aceasta etapa avea sa aduca fata in fata pe jucatorii de Elita ai Galatiului, Mircea Axente si veteranul Alexdinks. Mircea avea sa conduca tot jocul, castigand si el destul de lejer cu scorul de 7-3, completand astfel prima parte a sfert-finalistilor.

Losers qualification- Pentru calificarea in sferturi, alti 8 jucatori aveau sa se dueleze in aceasta runda, insa doar 4 urmau a se califica

  1. Chiritoiu Liviu avea sa castige cu inca un 6-0 impotriva lui Oskar Angel, etaland un joc solid fara prea multe sanse pentru adversar.
  2. Jalba Gabriel din Roman avea sa intalneasca pe Daniel Munteanu din Galati, intr-un meci ce se anunta foarte echilibrat. Totusi jocul solid prestat de Daniel, avea sa duca meciul intr-o singura directie, galateanul asigurandu-si un loc in sferturi dupa o victorie cu 6-2
  3. Alexdinks avea sa treaca facil de catre Ionut Badoiu (Junior) cu 6-1 intr-un meci care pe alocuri parea a fi mult mai echilibrat. Totusi experienta veteranului avea sa il duca pe acesta in faza sferturilor.
  4. Un alt meci tare avea sa se dispute intre Silviu Raileanu (Iasi) si Radu Marica (Galati), acolo unde diferenta a fost minima in favoarea Ieseanului care avea sa treaca de Radu cu 6-4.

Sferturile de finala au adus emotii, meciui tari, drama si surprize.

  1. Meciul cel mai urmarit din aceasta faza i-a avut protagonisti pe Babken Melconian vs Liviu Chiritoiu. Desi parea usor favorit la inceputul jocului, Babken avea sa fie condus de Liviu cu 6-1 intr-o cursa pana la 7, Liviu etaland un joc perfect pana la acest scor. Experienta bucuresteanului a parut la un moment dat decisiva, atunci cand acesta ajunsese la 6-4, moment in care Liviu a reusit frame-ul castigator asigurandu-si un loc in semi-finale dupa un 7-4 impotriva lui Babken.
  2. Meciul 2 aducea fata in fata pe Tudor Razvan, ultimul jucator din Braila ramas in concurs, dupa eliminarea prematura a lui Viorel, vs Alexdinks, veteranul Galatiului. Desi pe foaie, Razvan pleca usor favorit in acest duel, meciul avea sa mearga cap la cap pana in decisiv acolo unde doar bila 9 ramasa pe buzunar a facut ca victoria sa mearga in dreptul galateanului. Astfel, scor final Alexdinks vs Tudor Razvan 7-6
  3. Meciul 3 aducea fata in fata eternul duel dintre Dragos Botezatu si Daniel Munteanu, meciul anuntandu-se echilibrat inca de la inceput, mai ales dupa ce Daniel castigase ultimele 2 dueluri directe intre acestia. Meciul a decurs echilibrat pana la 3-3 acolo unde Dragos parea ca se va desprinde definitiv, ducand scorul la 6-3. Totusi Daniel parea ca nu se va da batut foarte usor si revenind pana in decisiv, avea piarda in final in ultimul joc, trimitand-ul pe Dragos in careul de asi. 
  4. Meciul 4 avea si el sa se termine tot in decisiv, acolo unde Mircea Axente intalnea pe Silviu Raileanu. Echilibrul dintre cei doi a fost rupt doar in ultimul joc, acolo unde la 6-6, Mircea era la doar 2 bile de victorie, totusi o ratare neasteptata la penultima bila de pe masa a facut ca ultimul semifinalist sa fie Silviu. Astfel, scor final Silviu Raileanu vs Mircea Axente 7-6

Semi-finalele se anuntau si ele echilibrate avand in vedere ca 3/4 meciuri din faza sferturilor se terminasera in decisiv. 

  1. Primul meci avea sa aduca pentru prima data fata in fata pe Liviu Chiritoiu si Alexdinks. Meciul avea sa fie controlat de la un capat la altul de catre Liviu, care purtat de increderea eliminarii lui Babken in sferturi, avea sa castige si acest meci cu 7-2
  2. Meciul 2 aducea fata in fata, tot pentru prima data pe Dragos Botezatu din Galati si Silviu Raileanu din Iasi. Echilibrul avea sa se pastreze foarte putin, acolo unde Silviu avea sa preia conducerea si sa castige meritat meciul cu 7-3, avansand astfel in finala. 

Desi inaintea semifinalelor, Elite Pool avea 2 membri din 4, ambii din Galati, acestia aveau sa fie eliminati amandoi, asigurandu-si totusi premiul in bani, medalie, trofeu si 800 de puncte in clasamentele Elite Pool.

Finala avea sa aduca fata in fata pe Silviu Raileanu din Iasi si Liviu Chiritoiu din Tecuci. Ambii avand victorii importante pana in finala, veneau cu o incredere foarte buna inaintea meciului. Totusi jocul mai solid a lui Liviu avea sa duca victoria catre acesta intr-un meci destul de rapid terminat in doar 9 jocuri. Astfel castigator al editiei inaugurale Wolves, avea sa devina Liviu Chiritoiu dupa victoria cu 7-2. Silviu asigurandu-si si el premiul in bani, trofeu si medalie. 

Felicitari

  • Campionului Liviu Chiritoiu
  • Locul 2 - Silviu Raileanu
  • Locurilor 3 - Alexdinks si Dragos Botezatu
  • Tuturor participantilor
  • Juniorilor pentru curaj si daruire

Multumiri

  • Clubului Wolves pentru gazduire si sponsorizare
  • Dragos si Alexandra pentru organizare, deasemenea si lui Mihai Jalba pentru ajutor.
  • Pavlos pentru poze si implicarea in partea de media
  • Celor care au venit la turneu si nu fac parte din Elite Pool: Babken Melconian, Liviu Chiritoiu, Silviu Raileanu si Gabriel Jalba
  • tuturor celor implicati

 

Pana la o noua editie, Elite Pool va ureaza numai bine.

Published Apr 4, 2021

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment