Shopping cart

Spectacol la Braila - Primul turneu de tip A din sezon

Pictura pe masa de biliard la primul turneu de tip Clasa A (deschis oricarui jucator) din sezon. Lupii Elite Pool au inceput in forta sezonul cu 2 turnee, unul de tip Clasa B (jucatorii de Elite neputand participa)- castigator al acestui turneu fiind Capris Alexandru, invingandu-l in finala surpriza turneului, juniorul Bogdan Nedelcu, unul de tip clasa A, dar si o deplasare in haita la Bucuresti pentru un turneu diversificat. Turneul disputat in acest weekend a avut ca deobicei, surprize, pasiune, nervi si sportivitate. Turneul a avut loc la Braila la start aflandu-se 22 de jucatori, disciplina fiind de bila 8 si cursa (race to 5) pana in sferturi, turneul a adus multe rasturnari de situatie, drama si surprize inca din primul tur.

Avand la start 8 jucatori de Elita, acestia au plecat ca si capi de serie in primul tur, oferindu-le un "walk over" in aceasta runda.  Totusi jucatorii aflati in primii 10 atat in clasamentul general cat si in cel al sezonului aveau sa dispute meciuri in aceasta faza.

Round 1 - Prima runda a decurs fara mari surprize, singurul meci care a produs exceptia fiind disputa intre Andrei Vlad Vasile (amator) vs Cristian Edmond Sorin (jucator semi-pro, clasat in primii 10). Desi Sorin pleca favorit pe foaie, inaintea turneului, Vlad, avand in spate increderea ultimelor antrenamente dar si "foamea" de victorie reuseste sa produca prima surpriza, invingandu-l pe experimentatul Nacho cu scorul de 5-2. De asemenea capul de afis al acestei runde l-a tinut disputa dintre Alex Capris(Galati) si Fanielo Ge (Braila). Duelul aducand fata in fata probabil cei mai  buni 2 jucatori Elite Pool din clasa B. Desi Alex, proaspat campion al primei editii din sezon, pleca favorit, avantajul terenului propriu avea sa-si spuna cuvantul, Fanielo reusind sa castige intr-un meci foarte disputat cu scorul de 5-3.

Round 2- Aceasta runda avea sa faca introducerea in turneu a Elitelor, care, rand pe rand au reusit sa isi confirme statutul de favoriti. Din nou, aceasta runda a venit si ea cu surpriza ei, acolo unde desi meciul dintre Radu Marica (Elita - Galati) vs Dragan Dany (Semi-Pro de top, Braila), parea un meci echilibrat, pe foaie favoritul parea a fi Radu Marica. Totusi, un meci excelent facut de brailean a facut ca meciul fie castigat de catre Dany cu 5-3. Restul Elitelor aveau sa castige fara prea mari emotii meciurile, victoriile anuntand forma excelenta a 4 dintre jucatori, Dragos Botezatu 5-0, Razvan Tudor 5-0, Dragos Hirtanu 5-1 si Cheosea Viorel 5-1. 

Loser round 2. - Pe partea invinsilor de tablou, 6 jucatori aveau sa plece acasa. Dima Alin (junior din Galati) avea sa fie primul care pleaca, dupa ce pierdea la limita in fata lui Stan Sorinel cu scorul de 5-4. Al doilea junior, Ionut Badoiu (15 ani) avea si el sa fie eliminat de catre mult mai experimentatul Fanielo cu scorul de 5-1. Andrei Mocanu, reusea de asemenea sa elimine pe Sorin din concurs cu scorul de 5-3, acesta fiind ultimul meci din aceasta faza. Radu Marica si Vlad Andrei Vasile beneficiind de abandonul adversarilor, aveau si ei sa avanseze in urmatorul tur.

Round 3- Winners Qualification- Astfel runda a 3-a aducea primele dueluri tari din turneu, pentru un loc in sferturi, acolo unde 7 jucatori de elita (clasa A) si un jucator de semi-pro (clasa B) aveau sa se lupte pentru 4 locuri in sferturi. Astfel meciul dintre Dragos Botezatu si Cristi Sava avea sa fie primul care incepe, acolo unde Dragos incepea meciul tare printr-un "break and run" si inca un joc bun pe spargerea adversarului avea sa conduca cu 2-0 dupa doar cateva minute. Totul parea sa mearga intr-o directie clara, atunci cand experienta lui Cristi Sava si-a spus cuvantul, acesta revenind, avea sa duca jocul pana aproape de decisiv, Dragos totusi reusind sa castige cu 5-3 intr-un final. Meciul 2 a adus fata in fata pe Daniel Munteanu (elita din Galati) vs Dragan Dany (semi-pro din Braila). Acest meci avea sa fie castigat fara drept de apel de catre Galatean cu scorul de 5-0, acesta insusindu-si inca o data porecla de "Neiertator". Meciul 3 avea sa aduca fata in fata alte 2 elite, Alex Dinks (Galati) vs Cheosea Viorel (Braila). Braileanul isi anuntase inca din start forma excelenta, ce avea sa fie confirmata si in acest meci, acesta castigand 5-0 intr-un meci fara istoric. Ultimul meci si cel mai spectaculos aducea fata in fata pe Dragos Hirtanu (Galati) si Tudor Razvan (Braila), acolo unde Braileanul pleca favorit inaintea inceperii jocului. Aceasta postura avea sa nu conteze, Dragos preluand conducerea dupa un joc excelent, cunducand cu 4-2. Acesta se vede egalat la 4 dupa 2 jocuri bune ale Braileanului care parea sa preia conducerea jocului. Totusi Dragos ruseste sa castige in decisiv dupa un joc incendiar, asigurandu-si ultimul loc din sferturi.

Loser round 3 - Aceasta runda a mai adus 4 plecari acasa, acolo unde victoriosi au iesit Andrei Vlad Vasile 5-1 contra bunului sau prieten, Radu Marica victorie cu 5-0 contra Bajenaru Adrian, Stan Sorinel victorie cu 5-3 impotrica lui Fanielo Ge si Bogdan Nedelcu (junior) victorie in decisiv contra lui Andrei Mocanu. 

Loser qualification - Ultima runda de calificare pentru faza sferturilor avea sa aduca numele ultimilor 4 jucatori ce aveau sa mearga in faza sferturilor, aceastia fiind Radu Marica - victorie cu 5-0 imptotriva altui jucator de Elita Razvan Tudor, Alex Dinks - victorie cu 5-3 impotriva juniorului Bogdan Nedelcu, Cristi Sava - victorie cu 5-0 impotriva lui Stan Sorinel si Dragan Dany - victorie impotriva lui Andrei Vlad Vasile cu 5-2.

Sferturile de finala- Dupa tragerea la sorti din faza sferturilor, capul de afis a fost oferit de catre meciul dintre Dragos Botezatu si Radu Marica, 2 dintre cei mai in forma jucatori din turneu. Acest meci avea sa ofere un spectacol total urmaritorilor acolo unde desi Radu incepuse tare meciul preluand conducerea jocului, nu avea ce sa mai faca pana in finala, acolo unde Dragos Botezatu avea sa isi asigure un loc in semifinale printr-o victorie cu 6-2. Meciul 2 a adus fata in fata, din nou, pe Daniel Munteanu si Dragan Dany, meci mult mai echilibrat decat precedentul, ambii jucatori mergand cap la cap pana la 4-4 acolo unde Dan, reusea desprinderea decisiva pentru a castiga 6-4 si a merge alaturi de Dragos in semifinale. Meciul 3 aducea fata in fata 2 elite, cate una din fiecare oras, Viorel Cheosea fiind ultimul Brailean ramas dupa eliminarea lui Dragan, avea sa intalneasca pe Cristi Sava intr-un meci foarte echilibrat, unde rand pe rand fiecare jucator a preluat conducerea, finalul fiind totusi de partea Braileanului care dupa un joc decisiv incendiar, reusea sa acceada si el in careul de asi alaturi de ceilalti doi Galateni, scor final 6-5 in favoarea lui Viorel. Ultimul meci aducea fata in fata alti 2 jucatori de Elita dar si buni prieteni. Alex Dinks vs Dragos Hirtanu avea sa fie ultimul meci din aceasta faza a sferturilor, acolo unde dupa un joc impecabil, Dragos reusea sa completeze lista semifinalistilor dupa un scor de 6-1.

 

Astfel, faza semifinalelor aducea cei mai in forma 4 jucatori din acest concurs, Dragos Botezatu vs Daniel Munteanu avea sa fie primul meci din semifinale, acolo unde Dan avea sa preia conducerea cu 3-1 dupa doar cateva minute, prestand un joc calitativ. Din pacate pentru el, neputand sa tina acelasi ritm pana la final, a facut posibila revenirea lui Dragos ce avea sa castige 6-3 dupa un meci spectaculos. In urma acestei performante, Daniel Munteanu s-a ales cu medalia locului 3, 680 de puncte si premiul in bani, in timp ce Dragos avea sa acceada in finala in lupta pentru trofeu. Meciul 2 din aceasta faza aducea fata in fata pe Dragos Hirtanu (Galati) si Cheosea Viorel (Braila), amandoi aflati intr-o forma excelenta. Dragos parea ca va reedita meciul din sferturi contra lui Alex si dupa doar cateva minute, avea sa conduca 3-0 , moment in care experienta lui Viorel avea sa isi spuna cuvantul, acesta castigand 6 jocuri la rand avea sa isi asigure locul in finala dupa un 6-3 spectaculos. Astfel, Dragos Hirtanu avea sa isi asigure, la fel ca Dan, medalia locului 3, 680 de puncte si premiul in bani, in timp ce Viorel avea sa joace pentru trofeu impotriva lui Dragos Botezatu.

 

Finala aducea din nou deja consacratul duel dintre cei mai buni 2 jucatori Elite Pool, Dragos Botezatu (Galati) si Cheosea Viorel (Braila), duelul celor 2 orase avea sa aduca o lupta apriga pentru castigarea trofeului. Meciul incepand echilibrat aducea cei doi jucatori la egalitate dupa 4 jocuri, acolo unde 4 jocuri excelente aveau sa il duca pe Dragos la doar un joc distanta de castigarea trofeului. Conducand cu 6-2, Viorel parea sa nu renunte, moment in care un break and run avea sa puna presiune pe galatean. Totusi urmatorul joc, pe spargerea lui Dragos avea sa fie ultimul, cupa mergand la Galati de aceasta data dupa un 7-3 mult mai echilibrat decat o arata scorul. Astfel, in urma acestui rezultat, Viorel obtine 800 de puncte in clasamentul general si al sezonului, medalia locului 2 si premiul in bani, in timp ce Dragos Botezatu isi asigura 1000 de puncte in clasamentul general si al sezonului, medalia si cupa pentru locul 1 + premiul in bani. 

 

In urma acestui turneu Dragos Botezatu devine leader si in clasamentul sezonului, cel putin pana la urmatoarea editie. Mai multe de atat, acesta ajunge si la 4 turnee oficiale Elite Pool castigate. 

 

Felicitari

  • Castigator - Dragos Botezatu
  • Finalist- Cheosea Viorel
  • Semifinalisti - Dragos Hirtanu si Daniel Munteanu
  • Bogdan Nedelcu (Junior) si Vlad Andrei (amator) pentru locurile 9
  • Tuturor participantilor

Multumiri sponsorilor:

  1. ADM club pentru sponsorizarea la mese
  2. Wolves 

Multumiri organizatorilor:

Dragos Botezatu si Tudor Razvan

 

Aceasta fiind spuse, o noua pagina de istorie a fost scrisa. Asteptam cu nerabdare urmatorul capitol.

Din partea Elite Pool, va uram toate cele bune. 

Published Feb 2, 2021

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment