Shopping cart

Rezumatul turneului de Elita - Braila- Octombrie 2020

Avancronica Elita

 

Luna Octombrie s-a terminat cu o sarbatoare biliardistica. Ultima saptamana din luna a adus un nou turneu de elita, marca Elite Pool, de data aceasta la Braila, acolo unde ultimul turneu avusese loc cu exact un an in urma, castigatorul acelei editii fiind Tudor Razvan. Nelipsit nici de la aceasta editie, alaturi de celalalt jucator de Elita din Braila, Viorel Cheosea. Galatiul nu s-a lasat mai prejos si a adus la start 3 jucatori de Elita: Daniel Munteanu, Radu Marica (ultimul castigator al unui turneu Elite Pool), dar si Dragos Botezatu (locul 1 in clasamentul general).  Turneul s-a desfasurat in format Piramida Dubla si a avut la start 14 jucatori din toate cele 3 categorii. Galatiul a adus de asemenea 4 juniori din categoria Under 19, mai insetati ca niciodata de competitie.

 

Prima faza a turneului a adus si primele surprize. Alin Dima (intr-o crestere vizibila de forma) a facut instructie cu Alex Ene (5-1), care, inainte de meci plecase favorit. O alta surpriza a venit din partea altui junior, Bogdan Nedelcu, care a castigat 5-3 contra lui Angelo (locul 8 in clasamentul general), favorit clar inainte de meci. Restul meciurilor fiind clar castigate de catre favoriti (Radu Marica, Tudor Razvan, Daniel Munteanu si Dragan Dany), acestia avand a accede in turul 2 pe partea castigatorilor, acolo unde Dragos si Viorel asteptau primul lor meci, beneficiind de pauza primului tur.

 

Turul 2 a adus si primele meciuri tari, Tudor Razvan vs Radu Marica fiind capul de afis, acolo unde reprezentantul Brailei in acest meci, urmand sa castige cu 5-3 intr-un meci spectaculos, trimitand astfel primul jucator de Elita pe partea pierzatorilor si obligandu-l practic sa evite orice alt pas gresit. Dragos vs Alin (revelatia primului tur) a fost mult mai strans decat o aratase scorul , Alin conducand pana la 3-3, parand a face pasul catre 4-3, acolo unde introducerea bilei Albe odata cu bila 10 a produs ruperea de care Dragos avea nevoie, si care urma a duce la scorul la 5-3 in favoarea lui.  Daniel Munteanu, de asemenea a reusit sa treaca de Dragan Dany, finalist la ultima editie Sem-Pro, cu scorul de 5-3 intr-un meci strans pana la ultimele lovituri. Juniorul Bogdan Nedelcu, desi in forma buna inaintea meciului cu Viorel, nu a reusit sa tina pasul cu acesta, care avea sa castige cu 5-2.

 

 

Pe partea invinsilor, in primul tur de calificare Teodor Ilie (junior) avea sa castige contra altui junior Angel in decisiv, iar Stan Sorinel  reusind sa-l invinga pe Andrei Mocanu cu 5-3. Turul 2 al invinsilor a adus meciuri incendiare, acolo unde Radu si Dragan Dany, au trecut fara probleme foarte mari de catre Stan Sorinel (5-0) si respectiv Teo Ilie (5-3). Meciurile cele mai spectaculoase au fost insa intre Alin Dima si Angelo, juniorul anuntandu-si din start forma buna, a reusit sa duca repede scorul la 4-1 in favoarea lui, asteptand relaxat pasul gresit al adversarului, moment in care mult mai experimentatul Angelo, a luat fiecare bila in parte, reusind o intoarcere de zile mari, castigand astfel cu scorul de 5-4.  Meciul cel mai spectaculos a fost cel dintre Bogdan si Alex Ene, acolo unde Alex Ene a militat pana la 4-0. La acest scor lipsa de frica din ochii si mintea lui Bogdan si-au spus cuvantul, si printr-un joc aproape perfect, a reusind cea mai frumoasa revenire pana in acea faza a turneului.

 

Turul castigatorilor, care urma sa duca primii 2 jucatori in semifinale a adus meciuri de cel mai inalt nivel, acolo unde Galatiul a adus fata in fata pe Daniel Munteanu vs Dragos Botezatu in meciul 2, fiind prezenti reprezentantii din Braila Razvan vs Viorel. Primul meci a inceput excelent pentru Daniel Munteanu, care, profitand de fiecare greseala comisa de Dragos, duce scorul la 3-1, acolo unde Dragos ridicandu-si jocul la cel mai inalt nivel, reuseste sa castige cu 5-3 fara a mai rata nici o bila. Meciul dintre bunii prieteni Razvan si Viorel avea sa se termine cu victoria cu 5-3 a celui din urma, dupa un meci spectaculos. In urma celor 2 meciuri, semifinalistii fiind Dragos Botezatu (Galati) si Cheosea Viorel (Braila).

 

In turul 3 preliminar al tabloului, de partea invinsilor, Radu Marica a reusit sa treaca de revelatia Bogdan Nedelcu cu 5-1, fara prea mult efort, oboseala meciurilor precedente spunandu-si cuvantul in dreptul juniorului. Meciul 2 al acestei faze a adus un meci mult mai echilibrat intre brailenii Dragan Dany si Angelo, acolo unde cel din urma avea sa castige strans cu 5-3, intr-un meci in care emotiile si-au facut prezenta inca din primul joc.

 

Astfel, pentru stabilirea ultimilor 2 semifinalisti, 4 jucatori aveau a se duela pentru locurile ce asigurau medalia. Primul meci dintre Radu Marica vs Daniel Munteanu, a adus cele mai multe rasturnari de scor, acolo unde Daniel Munteanu, cu un pas in semifinale, la scorul de 4-3 greseste decisiv, iar Radu reuseste sa lege 2 jocuri si sa mearga in semifinale cu scorul de 5-4 dupa un meci in care emotiile au facut cei doi jucatori sa isi ridice nivelul jocului la maxim.  Meciul dintre Razvan si Angelo avea ca favorit pe hartie, castigatorul editiei precedente, Razvan, dar forma foarte buna a lui Angelo avea a contrazice din nou calculele. Dupa un inceput foarte bun de meci, Angelo duce scorul la 3-1, acolo unde Razvan egaleaza la 3-3 cu 2 jocuri fara greseala. De aici, mergand cap la cap, Angelo reuseste sa produca surpriza si castigand in decisiv, isi asigura un loc pentru medalie.

 

Semifinalele s-au jucat in formatul primul la 6, acolo unde in egalitate perfecta dintre Galati si Braila, in urma tragerii la sorti, Dragos avea a intalni surpriza turneului pe Angelo, in timp ce capul de afis al semifinalelor, fiind dat de catre meciul dintre Radu Marica (Galati) si Viorel Cheosea(Braila), acolo unde Viorel avea de luat revansa ultimei finale, disputata intre cei doi, in Galati. Meciul dintre cei doi a mers cap la cap pana la 4-3 acolo unde Radu dadea semne de a prelua conducerea, dar experienta lui Viorel a facut ca victoria sa se duca in dreptul braileanului care mergea in finala dupa 6-4. A doua semifinala a inceput furibund acolo unde Angelo parea ca va mai produce inca o surpriza si conducand 4-0 si 5-1 reusea sa il tina in sah pe Dragos care avea sa ceara la 5-2 time-out pentru a se reculege, si, luand fiecare bila pas cu pas, reuseste cea mai frumoasa revenire si reuseste sa se califice in finala dupa 6-5, acolo unde avea sa il intalneasca pe Viorel, cel din urma prestand un joc fara cusur pana in acel punct.

 

Finala s-a desfasurat in formatul primul la 7 si a dus din nou cate un reprezentant din fiecare oras. Cei mai buni jucatori, fara indoiala, ai momentului dar si a turneului, aveau sa joace finala, fara nici o infrangere. Astfel meciul s-a disputat cu un interes crescut. Acolo fiecare oras avand suporterii lui, a dus la un meci echilibrat pana la ultimele bile, Viorel conducand jocul pana la 5-4 dar niciodata reusind sa se desprinda la mai mult de 2 jocuri diferenta, parea a merge catre victorie, acolo unde finalul fiind de partea galateanului, face ca victoria sa fie “furata” de catre Dragos, care reuseste sa castige in decisiv cu scorul de 7-6, ajungand astfel la 3 turnee de Elita oficiale, castigate in sezonul 2019-2020 si asigurandu-si locul 1, inca dinaintea ultimelor 2 turnee, ce vor avea loc in Noiembrie, intr-o locatie noua ce promite sa aduca turneele Elite Pool la cele mai inalte standarde.

 

Felicitari

 

Castigatorului: Dragos Botezatu

Locului 2 - Viorel Cheosea

Locurilor 3 - Radu Marica si Angelo

 

Felicitari juniorilor Bogdan pentru prestatie si locul 7 , Teo si Alin pentru joc si locurile 9.

 

Multumiri

 

ADM pentru organizare si sponsorizare

Organizatorilor Dragos Botezatu si Razvan Tudor

 

Published Oct 31, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment