Shopping cart

Regulamentul turneelor - Elite Pool

Elite Pool doreste sa pregateasca atat actualii, cat si viitorii jucatori pentru performanta la nivel European si nunumai. Prin urmare, valorile Elite Pool, vor fi puse in aplicare atat in turnee cat si in afara lor. Printr-o conduita corecta, fair-play si un joc solid, noi credem ca performanta nu va intarzia sa apara. Asadar, un jucator ce profesionist are urmatoarele drepturi, dar si obligatii

 

1. In timpul meciurilor acestia nu vor fi deranjati (discutii, pozitionare in dreptul loviturii, vorbit la telefon, etc.) sub nici o forma de catre oricare alta persoana inafara de arbitru (daca este cazul), membrii din staff sau jucatorul advers, prin urmare, noi suntem siguri ca nici el, nu va deranja alt jucator. 

2. Fiecare jucator are dreptul la cel putin 5 minute de antrenament inaintea inceperii unui meci. 

3. Fiecare jucator are dreptul la un time-out/meci care sa nu depaseasca 5 minute. Acesta se poate lua doar intre frame-uri si doar in momentul dinaintea propriei spargeri. Jucatorul advers nu are voie sa se antreneze sau sa exerseze la masa, in timpul time-out-ului

4. Fiecare jucator are dreptul la o pauza de minim 5 minute intre meciuri. 

5. Jucatorii neimplicati, restul participantilor la turneu cum ar fi spectatorii sau sustinatorii sunt invitati sa stea jos pe intreg concursul.

6. In timpul meciurilor, jucatorii nu vor fi deranjati vizual pe lovitura. Daca un spectator/jucator este in directia loviturii, acesta este rugat sa stea nemiscat pe durata executarii acesteia.

7. Jucatorilor aflati la masa, le este interzis sa masoare folosind obiecte precum creta, tacul (fara a fi tinut in mana), bila, extensia, sprijinul, etc. Se poate masura/ aproxima doar folosind mana. Orice altfel de masuratoare va fi penalizata cu fault. Accesoriile se pot lasa pe masa, doar daca nu se folosesc pentru a masura sau obstructiona jocul. 

8. Jucatorii si participantii la turneu sunt invitati sa pastreze linistea pe tot parcursul evenimentului, in timpul, inaintea sau dupa terminarea meciului. In asa fel, jucatorilor implicati inca in meci, vor putea sa ramana concentrati. 

9. In timpul jocului, dialogul intre jucatori se va rezuma strict la joc. 

10. Participantii la turneu au datoria de a pastra linistea pe toata durata turneului. Este strict interzis ca acestia sa dialogheze cu jucatorii in timpul meciurilor. De asemenea, acestia nu pot juca rolul arbitrului intr-un meci. Nu sunt permise sfaturi sau atentionari din partea acestora. In caz contrar, acesta/aceasta ar putea fi rugat/rugata sa paraseasca locatia

11. Fiecare jucator are responsabilitatea sa se prezinte la meci cu 10 minute inaintea inceperii. Pentru fiecare 10 minute intarziate de la ora programata inceperii jocului, jucatorul va pierde un frame. La 30 de minute intarziere, jucatorul va pierde meciul prin descalificare. 

12 Fiecare abatere de la regulament va fi sanctionata cu un avertisment. La 2 avertismente, persoana in cauza va fi rugata sa paraseasca incaperea. In cazul in care acesta, este jucator in turneu, el/ea va pierde urmatorul meci prin descalificare. In cazul in care formatul turneului este de tip Round Robin, iar faza acestuia este inca in grupe, jucatorul descalificat va pierde toate meciurile din grupe, fie ca este primul, fie ca este ultimul. In asa fel, pierderea jocului, nu va afecta alti jucatori din grupa. 

13. Fiecare jucator are dreptul de a solicita un arbitru pentru oricare lovitura sau neintelegere. 

14. Fiecare meci are ca estimare un anumit timp de joc. In momentul in care duelul depaseste cu 20% durata aproximata la jumatatea acestuia, organiziatorul sau arbitrul poate solicita introducerea “Shot clock-ului”, 30 de secunde pe lovitura cu posibilitatea de a avea inca 30 de secunde extensie, maxim o data pe frame. Jucatorii vor fi informati la timpul respectiv daca va fi cazul.

15. Departajarea in grupa. in momentul in care, 3 jcuatori se afla la egalitate intr-o grupa, iar 2 dintre ei nu pot fi departajati dupa urmatoarele criterii: Victorii/ puncte, meciuri directe, frameaveraj, frame-uri castigate (moment intalnit in turnee), atunci meciul direct se ia intre cei doi jucatori doar, departajarea facandu-se dupa meciul direct. In momentul in care 3 jucatori sunt la egalitate perfecta (caz neintalnit inca), departajarea se face prin tragere la sorti. 

16. Informatii despre turneu pot fi adresate organizatorilor

 

Penalizari

1. Pentru fiecare incalcare a regulamentului, fiecare jucator primeste un avertisment, nu inainte sa fie instiintat ca a incalcat unul din punctele mentionate mai sus. La 2 avertismente, jucatorul va fi descalificat prin pierderea urmatorului meci. Un jucator poate fi descalificat direct in cazul in care comportamentul sau este unul deplasat. Ex: injurii, jigniri, insulte atat verbale cat si fizice, aduse oricarui participant la eveniment.

2. Momentul in care un jucator ajunge la 2 descalificari intr-un sezon, acesta va avea accesul restrictionat pentru urmatorul turneu. 

3. Momentul in care un jucator ajunge la 3 descalificari intr-un sezon, acesta va avea accesul restrictionat la toate turneele ramase din sezon si inclusiv prima editie din urmatorul. 

4. In cazul in care un jucator devine problema si este sanctionat in permanenta, fiind descalificat de cel putin 2 ori in trecut, acesta va fi supus la vot catre membrii din staful Elite Pool. Acesta este format din 7 membri. Daca acestia decid ca jucatorul este o problema pentru comunitate, acesta poate fi eliminat partial sau definitiv din liga. (totusi, noi avem mare incredere ca acest lucru nu se va intampla niciodata, in nici o circumstanta)

Published May 4, 2021

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment