Shopping cart

O noua experienta- O noua poveste

Elite Pool - Turneu de Elita - bila 10

Elite pool a organizat in acest weekend un nou turneu pe plan local, doborand din nou recorduri de audienta si interes. Fiind un turneu de bila 10, interesul se astepta sa fie mai scazut, dar cu toate astea Duminica la prima ora, 32 de participanti, atrasi de atmosfera turneelor trecute, dar si de avantajul dat fiecarui jucator in functie de nivel, si-au facut prezenta chiar inainte de a se deschide clubul (20 de jucatori asteptand in parcare si relationand chiar inainte de a incepe anunta spectacolul ce va urma). Cateva puncte de precizat despre turneu

  1. Cei mai multi participanti la un turneu organizat de Elite Pool 32
  2. Dublu fata de precedentul turneu de bila 10
  3. 16 jucatori noi sau la a doua participare
  4. 8 juniori (18 ani sau mai putin) + Alexdinks (care are suflet de copil)

Si iata-ne la ora 10, antrenand, socializand si pregatindu-ne de lupta, 30 de minute mai tarziu lista fiind completa si avand tragerea la sort completa am inceput. Jucatorii de Elita venind foarte increzatori au stabilit primele meciuri tari inca din primul tur:

Razvan Tudor (Braila) Vs Octavian Piatac (Galati) - 2 dintre favoriti - 5- 3

Daniel Munteanu (Galati) VS Cheosea Viorel (Braila)- 2 dintre favoriti - 4-5 

Surpriza venind in primul tur de la meciul 

Dragos Botezatu VS Valentin Popa 4-5.

Incheind o prima sesiune crunta pentru Galateni care s-au vazut batuti de Braileni pe linie. Dupa prima seisunea deja aveam 3 dintre favoriti pe partea de spate a tabloului ceea ce ii anunta ca nu mai aveau voie la pasi gresiti.

Sesiunea a 2 a invingatorilor a inceput si mai interesant intre duelul dintre Brailenii Fanelo (finalist la turneul precedent SemiPro) si Viorel Cheosea (finalist la turneul de Elita - editia de Craciun dar si castigator alaturi de Razvan Tudor la turneul pe echipe organizat in 2019), invingator in decisiv fiind Angelo. Alt meci tare fiind intre Valentin Popa (Braila) -  Mircea Axente (Galati, castigator al editiei a doua dar si unul dintre favoriti la actuala). Un meci strans in care avantajul de 2 jocuri in favoarea lui Valentin Popa a fost fructificat perfect demonstrand ca victoria impotriva lui Dragos Botezatu nu a fost o intamplare. Daniel Racu VS Alexdinks (Elita , unul dintre favoriti) a adus victoria lui Daniel Racu care si-a asigurat locul in turul urmator intr-un meci foarte echilibrat. 

Aflandu-ne la finalul primelor 2 tururi lucrurile nu mergeau deloc conform planurilor iar partea de spate a turneului arata din ce in ce mai grea. Din 7 jucatori de Elita prezenti in turneu, 6 erau pe partea invinsilor, exceptie fiind Razvan Tudor (Braila). Dragos Botezatu si Octavian Piatac (singurii reprezentanti ai elitelor in primul tur al invinsilor) au trecut in turul urmator. Dragos Botezatu eliminand pe Cristian Edmond Sorin intr-un joc foarte echilibrat care a avut de toate, in timp ce Octavian Piatac a beneficiat de un wild card cauzat de retragerea jucatorului Petrosu Valentin. Ajunsi in al doilea tur al invinsilor regaseam nume de elita precum Mircea Axente, Daniel Munteanu, Alexdinks, Cheosea Viorel, Octavian Piatac si Dragos Botezatu. In turul urmator au trecut toti jucatorii de Elita cu exceptia lui Daniel Munteanu care a fost invins cu 5-3 de un junior foarte promitator, avantajul de 3 puncte in favoarea juniorului, si masa defavorizabila spunandu-si cuvantul (multumim Daniel Munteanu pentru criticile constructive aduse mesei dupa meci :)) ), prin urmare acest tur a adus prima victima de calibru (campionul primei editii), dar suntem inca la inceput, iar ce urma era pur si simplu de neimaginat, mai multe surprize si meciuri incarcate emotional urmau a veni. 

Dupa urmatorul tur castigator am aflat primii sfert finalisti acestia avand victorii pe linie (Catalin Piatac Antonius, Tudor Razvan, Racu Daniel si Angel Matei - junior)

 Spectacolul ramanand inca pe partea invinsilor unde turul urmator urma sa aduca urmatoarele surprize (cel putin pe foaie) 

  • Dima Alin (jumior 16 ani- handicap 3)- VS Mircea Axente 5-2 (Fostul campion pleaca acasa inainte de vreme)
  • Dragos Botezatu (campionul ultimul editiei) VS Octavian Piatac (unul dintre favoriti)- Stiind ca un campion va pleca acasa dupa aceasta etapa, meciul a inceput foarte tensionat ambii jucatori tatonand masa de joc, unde primul joc urma a fi adjudecat de catre Dragos, urmat de unul foarte bun, face ca scorul sa fie 2-0 destul de repede. Ce avea sa urmeze nu astepta pe nimeni. Jocul 3 fiind cel mai important al meciului finalizand cu o lovitura norocoasa din partea lui Dragos a dus scorul la 3-0 care a rupt echilibrul si conducand partida la un scor total neadevarat de 5-0 - Octav pleaca acasa dar doar teoretic, tatal sau fiind deja calificat in sferturi urma sa aibe un sustinator din familie mai departe
  • Alexdinks vs Cheosea Viorel a adus meciul acestui tur care a durat aproape 2 ore, fiind necesar de joc decisiv pentru a stabili castigatorul. Alexdinks cedand presiunii si ratand bila 10 se vede invins si este nevoit sa paraseasca si el competitia inca din acest tur.

Turul final pentru partea invinsilor a adus ultimii 4 jucatori calificati in meciuri care au atins emotii extraordinare pentru jucatori.Cu exceptia lui Dragos Botezatu care a beneficiat de retragerea lui Nick Wall toate jocurile s-au decis in decisiv

Dima Alin - surpriza placuta al acestui turneu a castigat contra finalistului din editia trecuta Semi-Pro, Fanielo Ge avansand in sferturi

Braila a avut meciul propriu dintre Valentin Popa cel care batuse deja 2 jucatori de Elita si care punea gand rau celui de-al treilea - Cheosea Viorel. Vio a reusit victoria in decisiv desi tot meciul Vali a jucat cu alt tac din cauza ferulei sparte la tacul de joc din meciul precedent. 

Capris Alexandru (castigator al ultimei editii de Semipro) a castigat 5-4 contra noului venit Bogdan Buliga tot in decisiv asigurand ultimul loc pe tabloul sferturilor.

 

Ajunsi in faza sferturilor cursa s-a marit la un primul la 7 si cele 4 meciuri fiind

  1. Dragos Botezatu urma sa intalneasca al doilea membru al familiei Piatac, de data asta tatal - Catalin Octavian Piatac. Avand un frame handicap, Catalin Piatac a tinut strans scorul pana la 2-2 unde forma aratata de Dragos Botezatu la acest turneu si-a spus cuvantul de unde nu a mai cedat nici un joc, inchizand meciul cu scorul de 7-2
  2. Daniel Racu- venind de pe partea castigatorilor si avand doar un meci handicap intalnea Dima Alin (surpriza placuta a turneului care batuse pana atunci pe: Angelo, Mircea Axente, Ionut Iordache si pierzand doar impotriva lui Razvan Tudor) a adunat multa energie si pasiune, transformandu-l intr-un meci foarte echilibrat dar cele 2 meciuri pierdute la muchie de cutit de Daniel au pus mai multa presiune pe el fiind condus deja cu 5-1. Alin urma sa castige intr-un final cu 7-5 dupa o revenire ce parea sa fie castigatoare a lui Daniel, urmand a juca in semfinale cu Dragos Botezatu.
  3. Meciul cel mai palpitant si care a atras toata atentia a fost dintre Angel Matei - o alta surpriza placuta si Capris Alexandru (castigator al editiei SemiPro). Meciul a inceput de la 3-1 pemntru Angel dar experienta si-a spus cuvantul din partea lui Alex care a reusit sa duca jocul in decisiv. La 6-6 Alex rateaza bila 10 pierzand astfel dureros accederea in semiifinale. Angel merge mai departe.
  4. Ultima partida de pe tablou urma sa aduca fata in fata cei mai buni 2 jucatori din Braila (cel putin pe foaie). Viorel Cheosea vs Razan Tudor. Desi meciul a fost foarte echilibrat, cateva greseli nefortate ale lui Viorel a dus victoria si calificarea in semifinale catre Razvan care castiga cu 7-3 si isi demonstreaza inca o data forma de la acest turneu (victorii pe linie), urmand a intalni pe tanarul Angel care prin avantajul de 3 jocuri, anunta presiune.

 

Semifinalele aveau sa fie intre:

  1.  Dragos Botezatu si Alin Dima (avantaj 3). Avantajul de 3 jocuri a parut ca nu conteaza si desi in ciuda formei bune aratate de Alin, Dragos a reusiit sa castige 7 -3 pentru a accede in fnala si a-si confirma inca odata jocul foarte bun dezvoltat pe parcursul zilei.
  2. Duelul dintre Razvan Tudor si Angel Matei a adus un meci echilibrat, in care Razvan si-a asigurat victoria cu 7-5, meritata dar obtinuta cu greu urmand a juca finala contra lui Dragos Botezatu.

Finala s-a jucat intre fara doar si poate cei mai buni 2 jucatori la aceasta editie (clasamentul si jocul au aratat ca merita sa fie in finala). 

 

La inceperea finalei, desi ora fiind destul de tarzie finalistii au decis sa joace finala un primul la 9 iar ce avea sa se intample nu astepta pe nimeni. Inafara de finalisti, 10 persoane au asistat la finala pentru a vedea duelul dintre cei mai buni. 

Dragos Botezatu a inceput perfect meciul cu un break and run, urmat de un joc bun din partea lui Razvan care a egalat, 2-1 pentru Dragos egalat dn nou de Razvan la 2 dupa 4 jocuri aproape perfecte. Din pacate pentru Razvan acesta urma sa fe ultimul joc castigat, Dragos reusind sa castige 7 frame-uri la rand inchizand meciul la un 9-2 mai categoric decat se astepta oricine, greselile la ultimele bile facute de Razvan spre surprinderea tuturor in 2 jocurii si-au spus cuvantul, Dragos Botezatu avand 2 break and run-uri si cateva inchideri bune.

 

Felicitari

  1. Dragos Botezatu pentru victorie
  2. Razvan Tudor pentru locul 2
  3. Alin Dima pentru locul 3
  4. Angel Matei pentru locul 4

Remarcatii: 

  • Bogdan Buliga - Prima participare- locul 9
  • Bogdan Andrei Nedelcu - Junior - locul 9
  • Angel Matei- Junior- locul 4
  • Dima Alin - Junior - locul 3
  •  

 

In urma acestui turneu vrem sa multumim clubului Only One pentru sponsorizare, Dragos Botezatu pentru organizare, Doamnei Mioara pentru grija aratata pe parcursul turneului si nunumai, iar in ultimul rand, multumim tuturor jucatorilor care au participat si au creat aceasta experienta minunata. 

Alte puncte de mentionat: Dintr-un total de 53 de meciuri disputate 22 s-au decis in decisiv care arata ca 40% dintre meciuri s-au jucat in pana la ultimul joc.

Acestea fiind spuse asteptam cu nerabdare urmatorul turneu ce se anunta a fi incendiar - Bucurestiul vrea revansa si isi anunta prezenta la Galati. Mai multe detalii vor urma.

 

Cu respect/ Echipa Elite Pool

 

 

 

 

Published Feb 18, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment