Shopping cart

Cronica turneu Februarie

Luna Februarie a adus 2 turnee de Bila 9 pana in prezent, unul de tip clasa B (jucatorii de Elita nefiind acceptati), acolo unde Nick Wall a reusit sa castige al doilea sau trofeu la categoria B, invingand in finala pe Oskar Angel, dar si ultimul turneu de tip clasa A, acolo unde 20 cei mai buni jucatori din Galati - Braila si nu numai au participat la un spectacol inedit gazduit de club Wolves. Asa cum ne-am obisnuit, jucatorii au oferit un biliard de calitate plin de suspans, surprize si realizari.

 

Turneul de tip Clasa A din Februarie s-a disputat asa cum am scris mai sus in club Wolves, disciplina fiind bila 9 cu bila 1 pe punct si regula de 3 puncte. Formatul turneului a fost de tip round robin (4 grupe cu cate 5 jucatori). Avand doar un singur cap de serie in fiecare grupa si avand prezenti 10 jucatori de Elita, grupele se anuntau a fi incendiare chiar inainte de extragere. In urma tragerii la sorti, 2 grupe din 4 au avut la start cate 4 jucatori de Elita, grupa cea mai echilibrata fiind chiar si prima acolo unde, 

cei 4 jucatori de elita aveau sa fie: Dragos Botezatu, Radu Marica, Daniel Munteanu, Cristi Sava, lista fiind completata si de juniorul sponsorizat de Wolves ca urmare a celei mai bune clasari in sezonul trecut dintre juniori. 

 

GRUPA A

 

In urma disputarii grupei, favoritul pe foaie Dragos Botezatu avea sa fie eliminat inregistrand 2 infrangeri in meciurile cu Daniel Munteanu si Radu Marica. Primul meci avea sa il castige impotriva juniorului cu scorul de 5-1 si avand o incredere buna, avea sa intalneasca in meciul 2 pe Radu Marica , in fata caruia avea sa piarda cu 5-2, intr-un meci in care Radu a taxat toate erorile adversarului. Meciul 3 avea sa aduca inca o infrangere in fata lui Dan, de aceasta data, care conducand tot meciul pana la 4-1, parea ca va castiga la un scor mare, moment in care Dragos parea ca va produce intoarcerea. Reusind sa revina pana la 4-3, o pozitie pierduta la bila 9, il forteaza pe Dragos sa incerce o lovitura cu manta acolo unde alba urma sa intre in gaura si victoria avea sa mearga de partea lui Dan. Ultimul meci din grupa al lui Dragos avea sa fie duelul pentru locul 3 cu Cristi Sava, acolo unde cel din urma avea sa conduca cu 3-0 dupa doar cateva minute. Totusi jocul solid a lui Dragos a facut ca revenirea sa fie posibila si victoria totusi sa fie de partea lui castigand cu 5-4 in ultimul meci din grupa.

 

Parcursul lui Daniel Munteanu a inceput similar cu a lui Dragos - Victorie in primul meci cu Cristi Sava 5-3 intr-un meci la fel de echilibrat pe cat o aratau statisticile inaintea inceperii acestuia. Meciul 2 a adus inca o victorie pentru castigatorul primei editii Elite Pool contra juniorului Bogdan Nedelcu, de aceasta data. Scorul de 5-3 spune totul despre determinarea juniorului ce avea sa puna mai multe probleme decat se astepta Dan. Meciul 3 a adus si asigurarea calificarii pentru Daniel, invingand-ul pe Dragos cu scorul dee 5-3. Ultimul meci, a fost unul spectaculos, acolo unde duelul pentru locul 1 in grupa impotriva lui Radu Marica avea sa incinga si mai tare tacurile. Asa cum ne asteptam cei doi jucatori au oferit cel mai bun joc al lor intr-un meci cu rasturnari de situatie, drama si emotie. Rezultatul nu avea cum sa fie altul decat victorie in joc decisiv, victorios iesind Radu Marica, asigurand astfel calificarea de pe locul 2 lui Daniel Munteanu

 

Radu Marica avea sa fie castigatorul grupei invingand rand pe rand toti adversarii. Pe langa victoriile enumerate mai sus impotriva lui Dragos si Dan, meciurile cu Cristi si juniorul fiind si acestea la fel de echilibrate si tensionate. Meciul 2 pentru Radu avea sa fie in compania lui Cristi Sava. Desi avand moralul foarte bun dupa victoria impotriva lui Dragos in primul meci, acest joc parea ca ii va fi luat de catre Cristi Sava care, dupa doar 20 de minute de joc avea sa conduca cu 4-1, moment in care Radu a solicitat time-out-ul, pentru a-si limpezi mintea, moment in care conducerea jocului avea sa fie schimbata intr-o directie, Radu castigand joc dupa joc si aducand-usi inca o victorie cu scorul de 5-4 de aceasta data. Meciul 3 avea sa il aduca pe Radu fata in fata cu juniorul Bogdan, meci ce se anunta a fi intr-o singura directie. Totusi juniorul avea sa produca un meci calitativ pierzand strans cu 5-3 imptotriva lui Radu. Astfel dupa cele 3 victorii, Radu reusea sa castige si ultimul meci impotriva lui Dan, mergand astfel in sferturi de pe primul loc in grupa, cu victorii pe linie. 

 

Cristi Sava fiind al 4-lea jucator de Elita din aceasta grupa, avea sa ia multe frame-uri in aceasta grupa, totusi nu destule pentru a se califica. Asa cum am precizat mai sus, infrangerile in meci decisiv cu Dragos si  Radu dar si cu scorul de 5-3 in meciul cu Dan aveau sa il plaseze pe locul 4 in grupa, singura victorie venind din meciul contra juniorului Bogdan Nedelcu, si acest duel fiind decis tot in decisiv. 

 

Bogdan Nedelcu fiind deznadajduit la tragerea la sorti, plecand cu ideea ca nu are nici o sansa sa iasa din aceasta grupa, avea totusi sa produca multe emotii jucatorilor si desi pierzand toate meciurile din grupa, acesta a fost  aproape de o victorie impotriva lui Cristi Sava acolo in decisiv, experienta lui Cristi a facut ca meciul sa mearga intr-o singura directie. 

 

Cateva statistici ale grupei : 

1. 4 jucatori de elita in grupa, dintre care 3 castigatori a cel putin unei editii Elite Pool. 

  1. 4 meciuri din 10 au fost castigate in decisiv
  2. 4 mecirui din 10 au fost castigate la doar 2 frame-uri distanta (5-3-

 

GRUPA B 

 

Aceasta grupa avea un favorit clar inainta turneului, Mircea Axente, acesta fiind singurul jucator de Elita din aceasta grupa.

 

Mircea Axente avea sa castige toate meciurile asa cum toata lumea se astepta, dar nu toate la fel de usor pe cat spera. Prima victorie impotriva lui Fanielo Ge (Braila), jucator de top din categoria B si in acelasi timp, cel care era vazut ca favorit la locul 2, avea sa inregistreze un succes cu 5-1. Meciul 2 impotriva lui Sebastian Costin, jucator relativ nou in Elite Pool, avea sa intareasca si mai mult pozitia de favorit al acestuia, castingand si acest meci destul de lejer. Meciul 3 avea sa aduca si primul meci cu probleme pentru favorit, acolo unde o alta tanara speranta Alin avea sa joace fara mila, pe alocuri de la egal la egal cu acesta, ducand scorul in decisiv, acolo unde experienta lui Mircea a facut ca victoria sa fie de partea lui. Ultimul meci din grupa avea sa se dispute a doua zi, datorita orei tarzii din ziua precedenta. Astfel Mircea avea sa intalneasca inca un junior, Ionut Badoiu, acesta etaland un joc foarte solid de asemenea, avea sa ofere multe momente de suspans, pierzand totusi strans cu 5-3. 

 

Fanielo Ge (Angelo) avea sa fie reprezentantul Brailei in aceasta grupa. Desi infrant in primul meci de catre Mircea, Fanielo avea sa isi continue parcursul in grupa impotriva lui Ionut Badoiu. Meciul 2 a dus o victorie pentru Fanielo Ge intr-un meci dramatic in care juniorul parea a lua conducerea in prima parte a partidei, ducand in final meciul in decisiv. La acest scor Angelo reusind cateva lovituri de siguranta, avea sa castige batalia defensiva dar si meciul cu scorul de 5-4. Meciul 3 a avut loc un compania celuilalt junior Alin Dima ce avea sa castige surprinzator cu 5-1 impotriva braileanului, echilibrand lupta pentru locul 2 si mai mult. Ultimul meci din grupa a adus inca o victorie pentru brailean impotriva lui Sebastian Costin cu 5-2. Cu 2 victorii si 2 infrangeri, angelo astepta ultimele meciuri pentru a sti daca merge mai departe sau nu.

 

Ionut Badoiu, juniorul de doar 15 ani avea sa termine grupa pe locul 4, desi pierzand multe jocuri la limita. In ciuda infrangerilor impotriva lui Mircea 5-3 si Angelo 5-4, juniorul a mai inregistrat o infrangere chiar in primul meci contra lui Sebastian Costin 5-1, intr-un meci mult mai echilibrat decat o arata scorul. Victoria a venit totusi pentru Ionut in penultimul meci contra lui Alin Dima. Duelul viitorului dintre cei 2 juniori avea sa fiie castigat de Ionut, cum altfel decat in decisiv. Astfel Ionut avea sa termine grupa pe locul 4 cu o victorie

 

Sebastian Costin - jucatorul amator venit nou in echipa Elite Pool, avea sa faca o figura foarte frumoasa in aceasta grupa acolo unde infrangerile impotriva favoritilor Mircea si Angelo cu scorul identic de 5-2, nu l-au impiedicat pe acesta sa spere, mai ales dupa prima victorie a sa inca din primul meci, acolo unde avea sa castige contra lui Ionut Badoiu cu scorul de 5-1. Ultimul meci din grupa avea a fi castigat de catre Sebi in fata lui Alin cu 5-2. La finalul grupei, Sebi inregistra 2 victorii si 2 infrangeri, dar si un  + 1 la numarul de frame-uri jucate. Acest lucru fiind insuficient pentru locul 2, acolo desi egal la victorii si cu 5 frame-uri castigate impotriva Brailenului, acesta pierde accederea in sferturi datorita meciului direct contra acestuia. 

 

Alin Dima juniorul care a prezentat un joc foarte solid, dar mai ales ofensiv, a fost foarte aproape de calificarea in sferturi. Desi pierzand cu scorul de 5-2 impotriva lui Sebastian si 5-4 impotriva lui Mircea, victoria cu 5-1 contra lui Angelo, parea ai da statutul de favorit inaintea ultimului duel din grupa contra lui Ionut Badoiu. Un meci intre cei 2 buni prieteni avea sa se decida in decisiv acolo unde o victorie pentru Alin il ducea in sferturi, avand frame-averajul cel mai bun la o victorie chiar si cu 5-4, acesta nu reuseste sa castige si pierde astfel ultimul meci impotriva lui Ionut, fapt care il plaseaza chiar pe ultimul loc in grupa. Astfel cel mai important frame din faza grupelor in opinia mea, a facut o diferenta majora de 3 locuri in grupa. 

 

Grupa C 

 

Aceasta grupa aducea fata in fata inca 4 jucatori de Eliita, acolo unde Razvan Tudor parea favorit prin prisma celor 2 turnee castigate, ultimul fiind cel al Campionilor. In componenta acestei grupe, jcuatorii de elita fiind Octav Piatac, Tudor Razavan, Dragos Hirtanu si Alex Dinks, lista fiind completata de un fost junior Oskar Aangel Cojocea Matei. Cu toate astea si aceasta grupa avea sa produca cateva surprize, cel putin pe foaie

 

Tudor Razvan - Primul meci pentru Brailean avea sa inregistreze si prima infrangere impotriva lui Octavian Piatac cu scorul de 5-2, intr-un meci condus de la un capat la altul de catre Galatean. Meciul 2 avea sa il aduca adversar pe Oskar, jucator semi-pro care avea si el sa produca surpriza invingand favoritul clar cu scorul de 5-4. Ziua mai putin buna pentru Razvan avea sa fie continuata si de meciul 3, forma excelenta a lui Dragos Hirtanu avea sa ii aduca acestuia inca o infrangere cu 5-3. Ultimul meci a adus o victorie pentru Razvan datorita abandonului lui Alex Dinks. 

 

Octav Piatac jucatorul de Elita intr-o forma excelenta in permanenta, dar care nu isi trecuse in palmares nici un trofeu Elite Pool, parea a fi hotarat de lucruri mari, mai ales dupa victoria din primul meci impotriva favoritului grupei Razvan cu 5-2. Meciul 2 a fost castigat de asemenea de catre Octav  fara drept de apel de aceasta data impotriva lui Oskar cu 5-0. Octav urma sa isi consolideze pozitia de favorit si dupa victoria contra lui Alex Dinks cu 5-2. Ultimul meci, aducea fata in fata pe cei 2 predendenti la primul loc din grupa. Dragos Hirtanu venea si el hotarat sa provoace daune, avand tot atatea victorii cat si meciuri jucate. Totusi forma excelenta a lui Octav a facut ca meciul sa mearga intr-o singura directie, castigator viin Octav cu 5-2

 

Dragos Hirtanu obisnuindu-ne in ultimul timp cu prezenta in fazele superioare, avea sa isi depuna candidatura din nou si pentru calificarea din aceasta grupa. Venind hotarat inca din primul meci acolo unde avea sa castige clar cu 5-0 meciul contra fostului junior, acesta avea sa continuie victorie cu 5-1, de aceasta data victima fiind Alex Dinks. Meciul 3 se anunta a fi unul extrem de important pentru batalia calificarii, duelul dintre Razvan si Dragos fiind extrem de exhilibrat, Galateanul reusind sa castige intr-un final cu scorul de 5-3, avea astfel sa ajunge la 3 vicorii consecutive impotriva Braileanului, dar si tot atatea victorii in grupa. Meciul decisiv peentru locul 1 avea sa se dispute intre Dragos si Octav acolo unde jocul fara greseala etalat de Octav avea sa aduca prima infrangere pentru Dragos. Astfel calificati aveau sa fie Octav de pe primul loc, urmat de Dragos de pe locul 2. 

 

Oskar Angel Cojocea Matei avea sa fie surpriza grupei. Desi cotat fara nici o sansa inaintea inceperii grupei, acesta a reusit totusi 2 victorii din 4 impotriva a doi jucatori de Elita. Desi Pierzand clar cele 2 meciuri impotriva lui Octav si Dragos cu un scor identic de 5-0, acesta a reusit sa se motiveze si sa fara prima mare surpriza castigand 5-4 contra Braileanului Razvan Tudor. Tot cu acelasi scor avea sa castige si meciul urmator contra altui jucator de Elita Alex Dinks. Astfel Oskar avea sa termine grupa pe locul 3 asigurandu-so 345 de puncte.

 

Alex Dinks jucator de elita a inregistrat 3 infrangeri in primele 3 meciuri contra Octav, Dragos si Oskar cu scorurile de 5-2, 5-1, 5-4. Astfel in urma rezultatelor dar si a conditiei de sanatate nu chiar perfecta din ziua resepctiva, acesta renunta la jucarea ultimului joc impotriva braileanului, punand-ul astfel pee ultima pozitie in grupa.

 

Grupa D - 

Ultima grupa care a disputat meciurile Sambata avea si ea un favorit clar la castigarea grupei, fiind reprezentata de doar un jucator de Elita, Viorel Cheosea (Braila)

 

Cheosea Viorel -

Cel mai bine clasat brailean in acest concurs avea statutul de favorit clar inaintea inceperii turneui, lucru confirmat si dupa cele 4 meciuri. Victorii pe linie impotriva noului jucator Vlad Andrei Vasile si veteranului Piatac Catalin cu scor identic 5-2, nu a facut decat sa ii creasa increderea impotrica urmatorilor adversari. Victoria cu 5-3 impotriva dublului campion la categoria B, Alexandru Capris, dar si victoria stransa impotriva lui Sorin Cristian Edmond 5-4, au facut ca locul 1 sa fie confiscat de catre acesta cu victorii pe linie. 

 

Antoniu Catalin Piatac-

Veteranul aflat si in topul jucatorilor din categoria B, avea de asemnea sa faca o figura frumoasa asigurandu-si locul 2 in grupa. Cu exceptia infrangerii impotriva lui Viorel, Catalin avea a castiga primul meci impotriva celuilalt veteran din grupa, Cristian Edmond Sorin, cu scorul de 5-3. Lista victoriile avea sa continue si contra jucatorului din categoria C Andrei Vlad Vasile, cu acelasi scor. Meciul final al grupei avea a fi si cel care trimite invingatorul in sferturi de pe locul 2. Meciul tensionat dintre cei doi avea a merge intr-o singura directie, acolo unde experienta veteranului Piatac avea sa isii spuna vantul, duelul mergand doar intr-o singura directie, Antonius Catalin Piatac 5-0 contra Alexandru Capiris

 

Alexandru Capris 

 

Castigator a doua editii Elite Pool, categoria B, isi manifesta clar intentia de a se califica in faza superioara. Totusi cu doar o singura victorie din 4 meciuri, 5-3 vs Sorin si infrangeri cu 5-0, 5-3 si 5-4 impotriva lui Catalin, Viorel si Vlad avea al plasa doar pe locul 4 in grupa fiind la egalitate cu Vlad si Sorin, dar departajat de frame-averaj.

 

Sorin Edmon Cristian

 

Jucator din categoria B, care pe parcursul sezonului trecut ne obisnuise cu performante notabile atat la turneele din categoria B cat si cele din categoria A, pretindea la un loc de calificare in sferturi. La fel ca si Alex Capris, avand doar o singura victorie, 5-2 vs Andrei Vlad Vasile si infrangeri cu scorul de 5-3, 5-3 si 5-4  impotriva lui Viorel, Piatac si Alex, reusea doar un loc 3 in grupa fiind la egalitate cu Alex si Vlad, dar avand un frame-averaj mai bun. 

 

Andrei Vlad Vasile 

 

Singurul jucator din categoria C al acestei grupe avea sa prezinte un joc solid pee tot parcursul turneului, totusi, de multe ori lipsindu-i experienta, avea sa piarda 5-2 cu Sorin si Viorel si 5-3 cu Catalin, victoria sa venind in meciul cu Alex Capris in joc decisiv 5-4. Astfel, fiind la egalitate cu Alex si Sorin, Vlad avea sa ocupe ultima pozitie in urma frame-averajului.

 

Terminarea grupelor a adus plecarea din turneu, prematura a 4 jucatori din categoria A, sferturile de finala avand a fi urmatoarele:

 

Radu Marica (Galati - categoria A) vs Fanielo Ge (Braila - categoria B). Meciul dintre cei doi se anunta echilibrat, avand totusi un favorit, pe Radu. Duelul avea a se termina rapid, Radu aratandu-si postura de favorit, avea a castiga cu 6-1 ,astfel asigurandu-si prezenta in careul de asi. 

 

Meciul 2 al sferurilor aducea fata in fata, deja, obisnuitul duel dintre cei doi jucatotori din categoria B, Daniel Munteanu vs Mircea Axente. Echilibrul atat iin joc cat si in toate clasamentel, dar si meciurile echilibrate, terminate adesea in decisiv, prevestea inca un duel strans. Totusi, forma buna a luii Daniel si increderea data de calificarea dintr-o grupa infernala, au facut ca meciul sa decurga intr-o singura directie. Astfel Dan, denumit “neiertatorul”, avea sa conduca meciul de la un capat la altul castigand mult mai lejer decat se astepta cu 6-1 impotriva lui Mircea. Astfel, finalistul numarul 2 avea sa fie Daniel Munteanu.

 

Meciul 3 avea sa aduca alte 2 elite fata in fata. Braila prin Viorel Cheosea si Galati prin Dragos Hirtanu, aveau sa trimita cate un jucator in acest meci. Plecand usor favorit, Viorel avea sa plece usor greoi in meci, dat fiind si forma excelenta a lui Dragos, care venea dintr-o grupa cu 4 jucatoridin clasa A. Fiind ultimul jucator din Braila aflat in concurs, presiunea era si mai mare pentru el, astfel pe parcursul meciului, Dragos a avut initiativa, nervii si jocul dee partea sa, fiind chiiar la un singur joc de semifinala. Condus cu 5-3 Viorel si-a adus aminte de pozitia pe care o ocupa in clasamentul general (locul 2) si ridicand nivelul concentrarii si mai mult, asa cum ne-a obisnuit, avea sa castige urmatoarele 3 jocuri, califincadu-se astfel in semifinale dupa 6-5 impotriva Galateanului.

 

Ultimul meci din faza sferturilor nu a avut pare de un istoric. Fiind un duel de familie, Octav Piatac vs tatal Catalin Piatac avea sa se termine inainte sa inceapa, Catalin abandonand partida. Astfel Octav Piatac avea sa completeze lista semifinalistilor. 

 

Semifinalele au adus fata in fata 3 jucatori din Galati si unul din Braila, meciurile fiind astfel:

 

  1. Daniel Munteanu vs Radu Marica aveau a reedita meciul din faza grupelor, de data aceasta intr-o cursa pana la 7. Asa cum ne asteptam, meciul avea sa fie unul calitativ si la fel de echililbrat. Rand pe rand, cei 2 au trecut la conducere, etaland un joc spectaculos de ambele parti. Finalul totusi avea sa apartina tot lui Radu care avea sa greseasca orice greseala pe final de joc, castigand astfel cu 7-5. Astfel Radu Marica avea sa fie primul nume al finalei.
  2. Viorel Cheosea vs Octav Piatac avea sa fie meciul din semifinale care aducea 2 orase fata in fata. Seriozitatea braileanului vs pasiunea si forma excelenta a Galateanului prevesteau un meci echilibrat. Cu toate acestea, scorul avea sa mearga intr-o singura directie, in ciuda echilibrului din joc. Octav Piatac avea sa castige impotriiva lui Viiorel cu un scor necrutator de 7-1 ajungand in prima sa finala a unui turneu Elite Pool major. 

 

Finala avea sa aduca , pentru prima data  dupa mai bine de un an, doi jucatori din Galati, intr-un turneu din clasa A. Radu Marica vs Octavian Piatac fiind duelul care avea sa desemneze castigatorul editiei din Februarie. Fara doar si poate, finala a adus fata in fata pe cei mai buni 2 jucatori din acest turneu, acestia fiind neinvinsi pana in finala. Forma excelenta prestata de amandoi avea sa prevesteasca un duel excelent condus ranad pe rand de catre cei doi. Asa cum ne asteptam, meciul avea sa se decida doar in decisiv si binenteles la ultima bila. Castigator iesiind pentru prima data intr-un turneu Eliite Pool, Octavian Piatac. Astfel Radu, avea sa primeasca premiul in bani pentru locul 2, medalia si 800 de puncte in clasamentul general, clasamentul sezonuluii si clasamentul elitelor. In acelasi timp, Octav, primiind cupa, medalia, premiul in bani si 1000 de puncte in cele 3 clasamente. Ocupantii locurilor 3, Daniel Munteanu si Viorel Cheosea si-au asigurat si ei medalii, premii in bani si 680 de puncte in cele 3 clasamente. 

 

Felicitari 

  1. castigatorului Octavian Piatac
  2. Locului secund,  Radu Marica
  3. Locurilor 3, Viorel Cheosea din Braila si Daniel Munteanu din Galati.
  4. Tuturor participantilor

 

Multumiri sponsorului Wolves

Organizatorilor Dragos Botezatu si Alexandra Elena Pricop

 

 

Pana la o noua editie, echipa Elite Pool va ureaza toate cele bune!

Published Mar 1, 2021

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment