Organization

Oslo BK Norway

Follow
You need to log in to perform this action

Share this page

Rapport fra 10-ball NM i Trondheim

Feb 25, 2019 Per Hagen

68 spillere fant veien til Trondheim biljardklubb som i samarbeid med Stoppball Nidaros Biljardklubb hadde gleden av å arrangere NM 10-ball 2019.

Arrangøren(e) gjorde en utmerket jobb og de hadde full kontroll på tidsskjema. Det ble servert god mat og forholdene var helt topp.

Det var utrolig hyggelig at hele 12 fra Oslo Biljardklubb hadde tatt turen! Mange tok fly sammen, og noen kjørte bil. De fleste overnattet på samme hotell og ikke uventet ble det hyggelige sosiale sammenkomster på kveldene. Faktisk tok det ikke mange minutter etter at de var ferdigespilt før flere av gutta fant nærmeste biljardpub og stod der til stengetid både på fredag og lørdag. Biljardtur er gøy!

aa

Det var spesielt knyttet store forventninger til hva Roger Rasmussen, en spiller i kanonform etter "comebacket", kunne få til i dette mesterskapet. Han kom rett fra 3. plass i Elite RT 1, samt 5. plass fra Nordisk mesterskap. Resultatene kommer lenger nede, men det kan avsløres med èn gang at Roger leverte.

aaa

Erol, som leder 2. div øst, vant sin første kamp 7-4 mot Espen Eriksen. I neste runde ventet ingen ringere enn vår nordiske mester; Vegar Kristiansen. Dette ble en tøff affære og Erol måtte se seg slått 7-1. Alf Regy Lid stod i motsatt hjørne for Erol i neste match. Erol spiller bra og leder 6-3. Så starter Alf et imponerende comeback, og på tross av flere sjanser for Erol drar Alf det i land 7-6 til slutt. 

Stig Nesvik og Per Hagen, begge OBK, ble trukket mot hverandre i første runde. Stig kom i sine glimerende forhåndsanalyser med en heller vågal påstand; hans match mot Per Hagen ville til slutt ende 7-5 (i Pers favør). Per ankom Trondheim etter en 14 timers reise direkte fra Tyrkia og var relativt sliten på startstreken. Det skulle alikevel vise seg at Stig måtte finne seg et glass melk til å svelge sin smultring. Resultatet ble 7-0. Stig går ut av årets 10-ball NM etter et knepent 7-5 tap i neste runde.

Per skulle få nok en fra samme klubb i neste runde. Denne gangen stod en sulten Pål Daud Fillipsveen på motsatt side. Dette ble en heller lite velspilt match som Pål vinner 7-4. 

Per tar revansje mot Olav Skrudland i en merkelig kamp hvor Per først leder 4-0 og deretter ligger under 6-5. Det ordner seg til slutt for den "skallede ridder", men storspillet uteblir. Seier 7-6 til Per. En av de (mange) dyktige Gangfløtene venter i neste runde og Per får passet påskrevet og må pakke kofferten etter et 7-4 tap mot Jonas Sanchez Gangfløt.

Jim-Olav Fors møter europamester Nina Torvund i sin første match. Det ender 7-4 i Ninas favør, men Jim-Olav sparket godt fra seg! Han får blod på tann og vinner de 2 neste matchene 7-2 og 7-4 før det til slutt stopper opp med et 7-3 tap.

Kent Hansen, Simen Jøndal, Jozef Kwit, Jack Nordby og Ivan Tadic taper alle sine første matcher.

simen

Ole Kristian Rudshavn vinner sine 3 første matcher og er godt i gang! Han blir så trukket mot Vegar Kristiansen og må dessverre se seg slått 7-4 i en jevn kamp. Ole Kristian er på gang. Her venter det store ting! 

a

Så over til Roger; han storspilte (!) i hele mesterskapet. Roger gjør nesten ingen feil og feier over all motstand inntil han møter Vegar Kristiansen i semifinalen. Det er aldri lett å møte Vegar, men med Rogers form forventet undertegnede at Roger skulle dra seieren i land. Dessverre gjør Roger 2-3 misser i matchen og mer skal det ikke til for å tape hele 8-1 mot en så sterk motstander. Uansett, Roger leverer nok et solid resultat og ligger nå på 3. plass sammenlagt i Eliten. Det nærmer seg uttak for EM og det skal nok godt gjøres å komme utenom han da.

Resultater for OBK´ere fra 10-ball NM 2019

3. Roger Rasmussen
9. Ole Kristan Rudshavn
17. Per Hagen
17. Pål Daud Fillipsveen
33. Jozef Kwit
33. Jim Olav Fors
33. Jack Nordby
33. Simen Jøndal
49. Kent Hansen
49. Stig Nesvik
49. Ivan Tadic
65. Erol Dane Mula

Alle resultater

OBK vil gratulere Mats Brujordet Schjetne med gullet og Vegar Kristiansen med sølvet. Bronsene gikk til nevnte Roger Rasmussen og en imponerende 15-åring fra Herøy BK. Jonas Kvalsund Hansen ble i helgen tidenes yngste medaljervinner.

Pokaler og medaljer

medaljer

Kinosalen på klubben viste United - Liverpool

aaaaa

Kobler av med litt snooker

a1

Ivan i aksjon

ivan

Gutta på tur

tur

Slitne gutter på vei hjem

snork

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment