Shopping cart

Eirik Riisnæs i verdensklasse før NM 10-Ball

Norge vs Kinesisk Taipei, fra venstre: Ko Ping Chung, Ko Pin Yi, Matias Sætre, Eirik Riisnæs.

I juli vant Eirik Riisnæs deltakelse til Benelux Open (Nederland) etter å ha vunnet kvalifiseringsturneringen til denne i Trysil. Vel fremme i Nederland møtte han en av de heteste navnene i biljard om dagen, Joshua Filler, som nettopp vant China Open og en prissjekk på over 300.000 norske kroner.

Benelux Open foregår på en litt annen måte enn tradisjonelle turneringer. Istedetfor at man umiddelbart blir kastet inn i et stort felt med spillere på ulike nivåer, avholdes det flere mindre kvalifiseringsturneringer hvor 4 spillere fra hver går videre til sluttspillet (hovedturneringen) som har plass til 32 spillere totalt. Spillere som ikke kvalifiserer seg får muligheten til å kjøpe seg inn igjen i neste kvalikturnering (om det er ledig plass), og forsøke igjen.

I år ble det avholdt 7 slike kvalifiseringsrunder i Rotterdam i dagene før hovedturneringene, mens det i sommer ble avholdt hver sin kvalifiseringsturnering i Norge og Sverige hvor 2 spillere fra hver turnering gikk direkte til sluttspillet. Eirik Riisnæs kvalifiserte seg etter godt spill i Trysil, og var dermed klar for hovedturneringen sammen med mange av de beste spillerne i Europa.

Tøff trekning

Hovedturneringen startet søndag morgen, men Eirik var på plass allerede lørdag for å teste bordene på Thurston Rotterdam. Forberedelser er viktig, spesielt når man møter de aller beste, og det skulle vise seg at Eirik fikk tøffest mulig motstand i første runde. Han trakk en formsterk Joshua Filler, som slo hele verdenseliten i juni og tok seieren i China Open i 9-Ball. Slike titler betyr lite for vår egen mann og det skulle bli en svært gjevn kamp. Eirik trakk til slutt det lengste strået og vant på hill, 7-6! En stor skalp å ta og viser hva som bor i gutten! Vi kan love dere at han blir farlig i NM på hjemmebane!

I neste runde møtte han den svært meritterte nederlenderen Nick van den Berg. Her ble det dessverre tap og Eirik måtte over på tapersiden hvor han røk ut av turneringen etter hill-hill tap for engelskmannen Barry French. Kampen mot Joshua Filler tok nok på kreftene, men etter turneringen innrømte Eirik at å ta skalpen til Filler gir masse energi og selvtillit som vil komme godt med i tiden fremover!

Eirik ble tilslutt den eneste som fikk has på tyskeren denne helgen, for Joshua Filler gikk hele veien via tapersiden og vant turneringen tilslutt. Han slo nevnte Nick van den Berg i finalen 8-3, så vår mann har fått med seg unik erfaring etter å ha trukket sverd mot de beste.

Bronse under Universiaden

Vi skal heller ikke glemme at Eirik, sammen med Matias Sætre, representerte Norge under Universiaden i Taiwan i august. Han hentet hjem to bronsemedaljer for Norge, en individuell medalje og en for lag. Dette er en helt unik prestasjon i norsk sammenheng og også her møtte de spillere i verdensklasse. På bildet du ser øverst i artikkelen kan man se brødrene Ko i bakgrunnen. Ping-Chung Ko og Pin-Yi Ko har begge vunnet individuelle VM, tross sin unge alder. Nivået i Norge er altså slettes ikke verst når vi kjemper om medaljene med verdens beste!

NM 10-Ball 29.september

Vi i Oslo Biljardklubb gleder oss nå til NM i 10-Ball til helgen, hvor vi herved kan garantere kvalitet i verdensklasse på det beste spillestedet i hele Europa! Både Oslo og Norge har spillere og spillesteder å være stolt av! Vel møtt både publikum og spillere! 

Published Sep 26, 2017

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment