Shopping cart

Кристина Златева се качи на почетната стълбичка на "Лас Вегас Оупън"

Снимка: Servitude Photography

Златното момиче на българския билярд продължава турнето си в Съединените щати

Кристина Златева показва отлична игра в турнирите отвъд Океана. Състезателката на столичния клуб "Академията" замина за САЩ в началото на годината и в продължение на няколко месеца взема участие в едни от най-престижните надпревари, които се провеждат там.

Безспорно най-впечатляващият успех, който постигна тя, е третото място на турнира "Лас Вегас Оупън", организиран от най-големия бранд в спорта - Предатор. В компанията на 64-те най-добри жени на планетата, Кристина Златева извади най-доброто от своя арсенал. По пътя си към полуфиналите тя загуби един единствен сет. Във впечатляващия си поход Кристина взе скалпа на някои от изявените имена в дамския билярд, сред които европейската шампионка от Беларус - Маргарет Фефилова-Стайър, Кристина Ткач от Русия, както и представителката на Тайван - Чен-Чи. За съжаление в полуфиналната фаза Златева загуби с 1-2 сета от австралийката Мен-Сия Хун след като имаше преднина от 1-0 сета и бе на няколко топки от затварянето и на втория сет в своя полза. 

Въпреки поражението Кристина Златева завърши на 3-то място и заслужи наградата от 3000 долара от наградния фонд. Припомняме, че през миналия сезон тя завоюва трети мяста на оупън турнирите за жени в Канада и Германия.

Бронзовата ни медалистка от Европейско първенство продължава своето участие в надпревари в Съединените щати. Дотук тя игра на традиционния билярден турнир - "DERBY CITY CLASSIC", Световното първенство за жени в Атлантик Сити, "BAYOU STATE CLASSIC" в Луизиана, "SKINNY BOB'S NINE BALL CLASSIC" в Тексас и въпросния турнир в "столицата на казиното" - Лас Вегас.

В момента Криси участва на US OPEN в дисциплината 8-ма топка, където записа една победа и очаква мач срещу полската надежда Даниел Мациол.

Published Mar 9, 2023

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment