Shopping cart

Георги Георгиев спечели BPT Finals в Сомбор

Георги Георгиев позира с наградата в компанията на Спасиан Спасов, Калин Върбанов (вдясно) и Николета Николова

Състезателят от столичния клуб "Академията" заработи 3000 евро от наградния фонд

Георги Георгиев постигна вероятно най-впечатляващия успех в своята кариера през изминалия уикенд. Той успя да спечели финалния турнир във веригата Balkan Pool Tour, в който взеха участие 32-мата най-добри състезатели на Балканския полуостров на базата на техните резултати в турнирите през изминалия сезон.

Във финалът Георгиев победи за пореден път 27-мия в световната ранглиста представител на Босна и Херцеговина - Санджин Пехливанович. След като преди няколко месеца Георги го разгроми на финалния мач в Ниш с резултат 9-4, сега той бе дори по-убедителен - 9-3 за малко повече от час игра. По този начин калкулатора от град Бяла си осигури наградата от 3000 евро. Санджин Пехливанович, който по-рано в турнира загуби и от другия наш представител в турнира - Спасиан Спасов, се утеши с 1500 евро за участието си във финала.

Спасиан Спасов завърши на петото място в надпреварата след като допусна злощастен обрат от 8-4 до 9-8 срещу изгряващата звезда от Босна Айдън Пикняц. Въпреки всичко той остави отлични впечатления с представянето си на "OLDBRICK PUB" - MEZZ BALKAN POOL TOUR "GRAND MASTERS".

Междувременно от световния бранд в билярда Мatchroom съобщиха, че от новия сезон турнирите от BPT ще носят точки за световната ранглиста, което ще отвори широки врати пред българските състезатели. През последните месеци те доминират на Балканската сцена.

Първият от предвидените 4 турнира за календарната година ще се проведе на 18-19 март във Високо, Босна и Херцеговина. Останалите държави, в които ще се проведат издания на Balkan Pool Tour са Сърбия и Словения.

Published Feb 17, 2023

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment