Shopping cart

Organization

Oslo BK Norway

Follow
You need to log in to perform this action

Share this page

NM Lag 2019 - en suksess på mange fronter

Jun 11, 2019 Per Hagen

Norgesmesterskapet for lag ble tradisjonen tro avholdt med OBK som vertskap. Dette er et særdeles sosialt mesterskap, men de sportslige ambisjonene er ikke tilsidesatt av den grunn.

Takk
Klubben og senteret har gjennomgått en oppgradering i ukene før NM Lag. Kiosk, spisesone, sosial sone og hele 16 nye webkamera er på plass. Vi ønsker å rette en stor takk til alle som bidro i dette arbeidet. Vi har et ønske om å fremstå som et tiltrekkende sted å besøke både for aktive og tilfeldige spillere. Etter tilbakemeldingene å dømme fra de aktive spillerne er vi på god vei. Vi ser også at flere tilfeldige spillere kommer oftere tilbake.

NM Lag 2019
Totalt var det 29 påmeldte lag, en liten nedgang fra fjoråets 34 lag. Dessverre var det ingen tilreisende fra Bergen, Stavanger eller Trondheim dette året. Norges Biljardforbund tar signalene på alvor og vil gå i dialog med alle klubbene for å se om formatet kan/bør endres.

OBK har historisk sett i stor grad latt spillerne selv danne sine egne lag. Dette skaper lag med god kjemi og de sportslige resultatene i år viser at strategien fungerte!

ABC 1 vant NM Lag både i 2017 og 2018, og var derfor kanskje den største favoritten også i 2019. Men, allerede i vinnerrunde 3 skulle de få kjenne på OBK sin bredde. Her ble de trukket mot Oslo BK 4 - Tre Kronor som bestod av Erik Gårdelöf, Kent Halldin og Henrik Olsson. Våre søte brødre slo de regjerende mestrene 5-3 etter svært godt spill!

OBK stilte med rekordmange 13 lag og dette gleder de tillitsvalgte hjerter! Engasjementet både fra de ferske og de garvede spillerne har vært enormt. Helt frem til noen få minutter før påmeldingsfristen utløp ble det frenetsik forsøkt å danne det 14. laget. Hele 16 spillere som aldri før hadde deltatt i NM/RT stilte til start fra OBK! Vi håper dette ga mersmak og at disse også blir med ut i neste sesong.

I anledning klubbens 30-års jubileum, ble det laget nye klubbdrakter. Disse ble tatt svært godt tatt i mot, og vi tror også at de appelerer til den yngre garden - noe som er viktig.

Nivået i et NM Lag er skyhøyt og derfor var det spesielt moro å se at et lag som Oslo BK 8 - Kwit eller Dobbelt, spilte seg helt frem til en 13. plass! Laget bestod av Arild Kråkvik, Jozef Kwit og Bjørn Erik Øverland. De slo altså følge med de seedede lagene som skulle ut i aksjon på søndagen. Der møtte de årets Norgesmestre og eventyret fikk en brå slutt. En utrolig god prestasjon!

Oslo BK 1 møtte deretter Hyllestad i en kamp de vant 5-2. Deretter ventet de regjerende mestrene ABC 1 i kvartfinalen. Dette var egentlig et scenario som gutta på førstelaget hadde håpet på. Nå skulle det kun spilles 3 kamper og oppgjøret ble utrolig tett. Det hele ble avgjort i en hill-hill thriller mellom Christian Johannessen og Didrik Vatne. Førstnevnte holdt hodet kaldest og dro i land en etterlengtet seier!

I semifinalen ventet Herøy BK 1, et lag som tidligere slo ut Oslo BK 2, og som bestod av blant andre landslagsspiller Matias Sætre og kometen Jonas Kvalsund Hansen - begge rangert 4. best i landet.

Gutta våre viste styrke og vant oppgjøret 3-0. Med det var de klare for finalen. Der møtte de "ungdommene" i Oslo BK 3 - Triple Trouble som bestod av Ole Kristian Rudshavn, Kristoffer Mindrebøe og Sebastian Mæhlum.

De hadde spilt seg til finalen ved å slå Kongsvinger 1 i kvartfinalen (2-0) og GRBK 1 (2-0) i semifinalen. Gutta hadde vist utrolig godt spill hele veien, og førstelaget kjente nok litt på utfordringen.

Roger møtte Ole Kristian i 9-ball og tok en rask 5-0 ledelse. Ole Kristian hentet frem krefter og kloret seg tilbake til 6-4. Roger trakk til slutt det lengste strået og dro i land en 9-4 seier.
Christian møtte Sebastian i 8-ball og stakk tidlig 5-0 i tet til distanse 7. Etter litt frem og tilbake stod det 6-0 og Christian trengte bare 1 parti til for å sikre laget mesterskapet.Damianos møtte Kristoffer i 10-ball og disse fulgte hverandre hele veien til 5-5, men Damianos fant et ekstra gir og spilte feilfritt hele veien til en 8-5 seier. Gullet var sikret kun sekunder før Christian kunne senke den siste åtteren på det andre bordet. En overbevisende seier, men gutta i Triple Trouble hadde imponert alle stort!

Dermed kunne OBK registrere både en dobbeltseier i tillegg til rekordmange deltakerlag! Suksess på flere fronter!

Sesongen nærmer seg slutt, og det gjenstår RT for lag - samt Scotch Double NM i Bergen i slutten av Juni. Neste sesong vil starte i August og Forbundet jobber med muligens en nytt format og rankingsystem. Dette blir spennende!

Utover dette har OBK planer om å avholde Oslo Open, en hcp-turnering med store premier og forhåpentligvis et stjernespekket startfelt 30. aug - 1. sept. Mer info om dette kommer. Vi kommer også til å ha en sommerfest om ikke så lenge.

 

 

 

 

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment