Shopping cart

Organization

Generalens Biljardklubb Norway

Follow
You need to log in to perform this action

Share this page

Klubbmesterligaer 2021

Litt om "driften" og planene for resten av 2021, men mest om klubbmesterligaene - som begynner allerede onsdag 24.11 og har påmeldingsfrist til kl. 12:00 samme dag!

Jeg drifter jo denne "klubben" litt som et opplyst enevelde for tiden - og det er jo fordeler og ulemper med det. Jeg forsøker å plukke opp signaler og baker det inn i planene samtidig som jeg tar noen valg på basis av erfaring fra andre klubber (ikke bare biljardklubber). Det er ingen tvil om at jeg ønsker meg et "styre" som kan ta en rekke avgjørelser og legge planer sammen med meg - så det er det jo bare å ta initiativ til ;-)

I denne artikkelen har jeg tenkt til å fortelle litt om planene fremover og bruke litt tid på å begrunne forskjellige valg. Trolig er det bare jeg som leser dette, men da har jeg i hvert fall mitt på det tørre. 

Klubbkvelder og turneringer

Vi har jo begynt med å ha raske turneringer fra 19:00 til 21:00 på onsdagene. Annen hver gang 8-ball og 9-ball. Snooker kan gå parallelt. Så lenge disse føres i CueScore, så vil de danne grunnlag for en rankingliste - som igjen vil danne grunnlag for et handicapsystem. Hvorfor er det viktig? Jo - for så fort vi er mer enn 6 spillere på en turnering og det blir litt ventetid på bordene - så er det litt viktig at alle får nogenlunde like sjanser til spilletid. Om vi kjører disse onsdagsturneringene uten handicapsystem (som vi må gjøre nå i starten), så blir det alltid de beste som får spille mest - hvilket jo er en lite inkluderende måte å drive en klubb på. De beste spiller sikkert mest allikevel ... 

Onsdagsturneringene er lagt opp som "Dobbeltcup til enkeltcup". Det betyr i praksis at du kan tape første runde, men fremdeles være med i kampen om å nå finalen. I tapergruppa vil det til syvende og sist bli en trekning om hvem som kommer til semifinale. Dette må nesten skje ettersom vi ellers ikke kommer til å rekke å spille en 8-4 dobbeltcup på to timer. 

Klubbmesterligaer

Jeg har lenge hatt lyst til å arrangere et klubbmesterskap - og tanken har jo vært at det skulle være i et mer vanlig turneringsformat. Men det er noen ulemper med dette. Om vi skulle hatt 10-20 deltagere i en slik turnering og spilt eksempelvis best av 5, så ville en slik turnering tatt hele dagen. Du ville også risikere å få en match kl. 11 og neste match kl. 14 osv. Med andre ord måtte du vært der mer eller mindre hele dagen. Jeg har sett på en del slike eksempler (hvilket jo er en fordel til med CueScore) - og tenkte at det kanskje ville bli litt vrient å gjennomføre. 

Så derfor har jeg nå rigget Klubbmesterskap i 8-ball og snooker som ligaer hvor alle møter alle 1 gang. Ligaen går fra onsdag 24.11 og helt frem til 31.12. Så er det opp til hver enkelt spiller å få avtalt matcher med alle deltagerne. Når du gjør en avtale, så er det kult om du registrerer spilletiden i CueScore - for da blir det enklere for andre å finne aktuelle tidspunkter å møte andre spillere på. Resultatet fra hver match kan dere legge rett inn i CueScore selv - men om dere synes dette er vanskelig så går det an å sende meg en melding.

Det virker som det er 8-ball folk flest er interessert i her i gruppa, så derfor har jeg foreløpig bare lagt opp det (og snooker da). Det er også litt for å se på hvor omfattende dette blir å gjennomføre, om vi lykkes med å komme i mål i det hele tatt - og for å få en idè om hvor lang tid det tar å komme i mål. Denne erfaringen vil kunne gi noen ideer om hvordan ligaspill eventuelt skal arrangeres fremover.

Det er ikke noe handicapsystem i år, men lykkes vi med dette så vil vi kunne ha det til neste år. Så får vi vurdere om vi skal spille ligaer i det hele tatt, hva slags distanse vi skal spille dem i, hvilke grener det skal spilles i og om de skal spilles halvårsvis/kvartalsvis/årsvis. 

Jeg håper så mange som mulig har lyst til å delta! 

Romjulsbiljard

Så fort hallen har bestemt seg for hvilke dager de skal ha åpent i romjula, så vil jeg legge ut "Generalens klubbmesterskap i 9-ball" som en ren turnering med distanse 5. På den måten skal vi kunne klare å kåre klubbmestere i både 8-ball, 9-ball og snooker i 2021. 

Vandrepokaler er kjøpt inn - og turneringsavgiftene vil først gå til å dekke dem og deretter vil restbeløpet bli premie til førsteplassen i hver gren (justert for antall deltagere i hver gren).

Hva skjer i 2022?

Det vet jeg ikke. La oss komme oss igjennom det vi har lagt opp nå - og så får vi lage en et diskusjonsforum hvor vi drøfter hva som var bra og hva som var mindre bra før vi (sammen) legger en plan for 2022. 

Men at det blir masse biljard i 2022 er det ingen tvil om!

Rekruttering

For at dette skal kunne bli en bærekraftig klubb - som kanskje etter hvert også faktisk blir en juridisk enhet med kontonummer og det hele - så er vi fremdeles avhengig av litt rekruttering. Det er veldig fint om alle bidrar litt med dette. Hvordan? Del noen poster (herfra og fra FB), snakk og spill med nye ansikter som dukker opp og tips venner og kjente som du tenker kan være aktuelle kandidater.

Vi sees ved filten!

 

 

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment