Shopping cart

Izveštaj sa turnira ATLANTIS TOUR Maj 2020.

Izveštaj

Usled duže pauze, izazvane pandemijom COVID 19 koja je za nama, u nedelju 24.05.2020. u prostorijama Kluba "ATLANTIS" u Nišu, odigran je prvi u planiranoj "TOUR" seriji turnira ATLANTIS TOUR Maj 2020. na kome je učestvovalo 35 takmičara iz južnog regiona zemlje. 

Turnir

Na platformi ovog turnira i prema slicnim propozicijama planirano je da se u dvomesečnim ciklusima do kraja godine održi jos najmanje tri turnira (Jun, Septembar, Novembar) na kojima mogu učestvovati svi zainteresovani igrači B i C kategorije iz zemlje i inostranstva. Uz zahvalnost svim takmičarima na učešću posebno raduje poseta igrača iz Vranja koji su se odazvali u značajnom broju i već tradicionalan odziv takmičara iz Leskovca i Prokuplja što upućuje na mogućnost održivosti i standarda takmičenja u budućnosti. U tom pogledu, volja i namera organizatora je da ATLANTIS TOUR sa "domaćinima" iz svih gradova južne Srbije zaživi kao referentno regionalno takmičenje i da na narednim turnirima ugosti  učesnike iz šireg dela zemlje kao i igrače iz nama susednih zemalja.

Način organizacije takmičenja baziran je na modelu standarnog formata Open turnira što podrazumeva šemu otvorenog formata (bez nosioca) na svakom turniru, nagrađivanje prvoplasiranih 8 igrača trofejnim obeležjima i novčanim nagradama finansiranih iz kotizacionog budžeta i raspodelom u procentualnim okvirima  80:20 % u korist igrača. U slučaju neblagovremenih uplata kotizacija zagarantovanost nagradnog fonda organizator će obezbeđivati sopstvenim sredstvima. 

Retrospektiva

Posle celodnevne "borbe" i 87 odigranih mečeva pobednički pehar osvojio je iskusni i uvek takmičarski raspoložen Miroslav Stojanović iz Leskovca, pobedom rezultatom 9:8 protiv sugrađanina i dostojnog "naslednika" Vlade Stevanovića koji su kao najistrajniji zasluženo ukrstili štapove u finalu.

Dodela nagrada pobednicima

I mesto Miroslav Stojanović, II mesto Vlada Stevanović

Njihovi protivnici u polufinalnim mečevima bili su igrači iz Niša Aleksandar Milošević i Marko Miladinović, obojica jako konstantni tokom celog turnira.

Polufinalisti

U cetvrtfinalnim mečevima Miroslav je pobedio Bojana Pejičića koji je u prethodnom kolu ubedljivo savladao Dimitrija Saranca jednog od najstamenijih takmičara niškog kluba što se može smatrati pozitivnim iznenadjenjem turnira. Aleksandar je pobedio Dragana Marjanovića, Marko pobedio Filipa Miličića, Vlada bio bolji od Zorana Tasića  iz Prokuplja, igrače sa kojima dueli uvek predstavljaju svojevrstan izazov.

16 prvoplasiranih takmičara

Sveukupno, odsustvo sa stolova u proteklih nekoliko meseci značajno je uticalo na kondiciju svih takmičara što se možda najbolje može primetiti po nešto lošijim plasmanima igrača iz Vranja koji su iskustvom i borbenošću uvek konkurenti za osvajanje najviših plasmana na turnirima u Nišu. 

Zaključak

Na osnovu pozitivnih utisaka učesnika i domaćina, lepog odziva publike, pozitivne takmičarske atmosfere i pokazanog fer-pleja turnir se može oceniti uspešnim što organizatoru pretstavlja dodatni motiv za nastavak i dalje unapredjenje ovog takmičenja.

Termin za održavanje sledećeg  turnira planiran je za 28.06.2020. o čemu će blagovremena obaveštenja biti objavljena na oficijelnoj stranici

Kluba "ATLANTIS"  https://www.facebook.com/atlantis018

i u okviru administrativnog profila na sajtu cuescore.com

"ATLANTIS Bilijar Klub Niš"  https://cuescore.com/atlantisbilijarklub

 

 

Srdačno Vaš,    

ATLANTIS Bilijar Klub Niš

Published May 27, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment