Shopping cart

Organization

ATLANTIS Bilijar Klub Nis Serbia

Follow
You need to log in to perform this action

Share this page

Izveštaj sa turnira ATLANTIS TOUR Jun 2020.

Aug 18, 2020 Admin ABKN Cuescore

U nedelju 28.06.2020. u prostorijama Kluba "ATLANTIS" u Nišu, odigran je drugi u planiranoj "TOUR" seriji turnira ATLANTIS TOUR Jun 2020. na kome je učestvovalo 42 takmičara. 

 

Turnir

Na platformi ovog turnira i prema slicnim propozicijama planirano je da se u dvomesečnim ciklusima do kraja godine održi jos najmanje tri turnira (svakog drugog meseca poslednjeg vikenda u mesecu) a termini održavanja uslovljeni su propozicijama i preporukama Ministrarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije koji se odnose na jos uvek aktuelno stanje sa pandemijom COVID19, na kojima mogu učestvovati svi zainteresovani igrači B i C kategorije iz zemlje i inostranstva.

Uz zahvalnost svim takmičarima na učešću posebno raduje poseta igrača iz Čačka koji su se odazvali u značajnom broju, posebnu zahvalnost prijateljima iz Makedonije koji su nas posetili odmah po pospandemskom otvaranju granica i već tradicionalan odziv takmičara iz Leskovca i Prokuplja i Vranja, što upućuje na mogućnost održivosti i standarda takmičenja u budućnosti.

Način organizacije takmičenja baziran je na modelu standarnog formata Open turnira što podrazumeva šemu otvorenog formata (bez nosioca) na svakom turniru, nagrađivanje prvoplasiranih 8 igrača trofejnim obeležjima i novčanim nagradama finansiranih iz kotizacionog budžeta i raspodelom u procentualnim okvirima  80:20 % u korist igrača. U slučaju neblagovremenih uplata kotizacija zagarantovanost nagradnog fonda organizator će obezbeđivati sopstvenim sredstvima. 

Retrospektiva

Posle celodnevne "borbe" i 87 odigranih mečeva pobednički pehar osvojio je uvek takmičarski spreman Filip Miličić iz Niša, pobedom rezultatom 9:7 protiv najiskusnijeg Niškog igrača i uvek zahtevnog protivnika Dragana Marjanovića koji su kao najistrajniji zasluženo ukrstili štapove u finalu. Njihovi međusobni trening dueli ovoga puta dali su maksimalne rezultate potvrđeni i finalnim plasmanom. 

https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118147353_10158904595176514_2826204297525016246_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=biqD1B2Jc8IAX80EXIq&_nc_ht=scontent.fbeg1-1.fna&oh=59424953ba916d10029b4329f8fdd379&oe=5F636A84

Dodela nagrada pobednicima

I mesto Filip Miličić, II mesto Dragan Marjanović

Njihovi protivnici u polufinalnim mečevima bili su Bojan Pejičić i Miroslav Stojanović, obojica jako konstantni tokom celog turnira.

 

Polufinalisti

Gotovo sve mečeve četvrtfinala obeležili su atraktivni i rezultatski neizvesni mečevi. Interesantno je bilo videti lepu igru našeg po godinama najstarijeg ali duhom uvek mladog takmičara Nešata Tairovskog, istrajnost takmičara Vlade Brkovića u možda rezultatski nerealnom meču izgubljenom od Filipa Miličića kao i već standardno dobro plasirane takmičare Pavleta Stojanovića i Milana Milovanovića iz Niša.

16 prvoplasiranih takmičara

Sveukupno, višemesečno odsustvo sa takmičarskih stolova i nedostatak turnirkih mečeva i dalje ostavlja trag i prostor svim igračima da se vrate u tamičarsku formu što je afektiralo na igrače pojedinačno ali nije umanjilo udobnu i takmišarsku atmosferu turnira.

Zaključak

Na osnovu pozitivnih utisaka učesnika i domaćina, lepog odziva publike, pozitivne takmičarske atmosfere i pokazanog fer-pleja turnir se može oceniti uspešnim što organizatoru pretstavlja dodatni motiv za nastavak i dalje unapredjenje ovog takmičenja.

Termin za održavanje sledećeg  turnira planiran je za 30.08.2020. o čemu će blagovremena obaveštenja biti objavljena na oficijelnoj stranici

Kluba "ATLANTIS"  https://www.facebook.com/atlantis018

i u okviru administrativnog profila na sajtu cuescore.com

"ATLANTIS Bilijar Klub Niš"  https://cuescore.com/atlantisbilijarklub

 

Srdačno Vaš,    

ATLANTIS Bilijar Klub Niš

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment