Shopping cart

Izveštaj sa turnira ATLANTIS TOUR Avgust 2020.

U nedelju 30.08.2020. u prostorijama Kluba "ATLANTIS" u Nišu, odigran je treći u planiranoj "TOUR" seriji turnira ATLANTIS TOUR Avgust 2020. na kome je učestvovalo 48 takmičara, što je i maksimalno moguć broj igrača u takmičarskoj šemi.

Turnir

U ovom kolu, uz potpuno popunjen kapacitet od 48 učesnika, posebno raduje odziv iskusnih igrača iz gotovo svih gradova republike u kojima se bilijar neguje i igra kao sport. Tako su Nišlije sa prijateljima iz južnog regiona (Leskovac, Vranje, Prokuplje) ovoga puta ugostili saigrače iz Loznice, Sremske Mitrovice, Užica, Čačka, Arilja, Beograda, Pančeva, Jagodine, Kraljeva, Kruševca i jednog učesnika iz Kranja (Slovenija).

Turnir na kome je publika imala priliku da na delu vidi Martina Martinovića, Milinka Vukajlovića, Miladina Glišića, Davida Petrovića, Ljubišu Vraneševića, Nenada B. Ilića, Zorana Tasića, Miroslava Stojanovića, Kristijana Hmazovskog, Zorana Krstića, Dragana Marjanovića, Sašu Gocića, juniore Lazara Kostića i Bojanu Šarac i ostale, svakako se može smatrati najjačim do sada organizovanom u okviru Atlantis Tour serije.

Ovakav odziv iskusnih igrača pozitivno je uticao na osnaženje takmičarske konkurencije i igračkog ambijenta što upućuje na mogućnost održivosti takmičenja u budućnosti. Obzirom da je ovo tek treći turnir u ATLANTIS Tour seriji i da se ovo takmičenje može smatrati novinom, organizatore pored dobrog i fer-play ambijenta, maksimalne posećenosti i pohvalnih utisaka publike posebno raduje prilika da se turnir prezentuje igračima iz ukupno 15 gradova naše zemlje. 

Fotografije sa turnira mogu se videti i preuzeti na FB oficijelnoj stranici kluba:

https://www.facebook.com/atlantis018

Na platformi ovog turnira i prema slicnim propozicijama planirano je da se u dvomesečnim ciklusima do kraja godine održi jos najmanje dva turnira (svakog drugog meseca poslednjeg vikenda u mesecu) a termini održavanja uslovljeni su propozicijama i preporukama Ministrarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije koji se odnose na jos uvek aktuelno stanje sa pandemijom COVID19, na kojima mogu učestvovati svi zainteresovani igrači B i C kategorije iz zemlje i inostranstva.

 

Retrospektiva

Posle celodnevne "borbe" i 87 odigranih mečeva, možda i očekivano, pobednički pehar osvojio je Martin Martinović iz Čačka, pobedom rezultatom 9:7 protiv uvek takmičarski istrajnog Davida Petrovića iz Loznice. Meč finala može se svrstati u visokokvalitetne klasike i na profesionalnoj bilijarskoj sceni naše zemlje.

 

https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/121152161_10159045547301514_6810278633095987569_o.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=0debeb&_nc_ohc=HQVt54Maf_sAX8q0vyp&_nc_ht=scontent.fbeg1-1.fna&oh=48b6100751b7745bb55f19ba4143466f&oe=5FABC02D

Dodela nagrada pobednicima

I mesto Martin Martinović, II mesto David Petrović

Njihovi protivnici u polufinalnim mečevima bili su junior Lazar Kostić iz Užica, čija stabilna i rezultatski ubedljiva igra na celom turniru nagoveštava dalje uspehe i uvek takmičarski raspoložen Dragan Marjanović iz Niša, igrač sa kojim dueli uvek predstavljaju svojevrstan izazov.

Polufinalisti

Lazar Kostić i Dragan Marjanović

Mečevi četvrtfinala počeli su po satnici istovremeno pa je interesantno bilo videti potpuno zasluženo plasirane Milinka Vukajlovića, Miladina Glišića, Ljubišu Vraneševića i Miroslava Stojanovića koji su celodnevno nadahnutom igrom još jednom potvrdili da plasman u završnicu turnira nikada nije slučajnost.

16 prvoplasiranih takmičara

Sveukupno, čak i pored višemesečnog odsustva sa takmičarskih stolova favoriti su igrali u završnici turnira što ne osporava kvalitet igre i angažovanje nižeplasiranih takmičara.

Zaključak

Na osnovu pozitivnih utisaka učesnika i domaćina, lepog odziva publike, pozitivne takmičarske atmosfere i pokazanog fer-pleja turnir se može oceniti uspešnim što organizatoru pretstavlja dodatni motiv za nastavak i dalje unapredjenje ovog takmičenja.

Termin za održavanje sledećeg  turnira planiran je za 25.10.2020. o čemu će blagovremena obaveštenja biti objavljena na oficijelnoj FB stranici Kluba "ATLANTIS"  

https://www.facebook.com/atlantis018

i u okviru administrativnog profila na sajtu cuescore.com

https://cuescore.com/atlantisbilijarklubnis

 

Srdačno Vaš,    

ATLANTIS Bilijar Klub Niš

Published Oct 13, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment