Shopping cart

Ask BC ble norgesmestere for lag.

ABC's 1. lag vant NM Lag for andre år på rad.

NM Lag ble som vanlig arrangert i pinsehelgen og også denne gangen på Oslo Biljardsenter. 
ABC stilte med 3 lag denne gangen og vi hadde en absolutt og definitiv målsetning: å forsvare gullet fra i fjor.
Som regjerende mester var 1. laget seedet til søndag. I første runde ble det en relativt lett seier med 5:0 mot 3. laget til Fredrikstad BK. Deretter var det Hyllestad IL; BG sitt 1. lag, som var en av forhåndsfavorittene, som ble sendt på tapersiden med 5:3. Dermed var det klart for kvartfinale og enkelcup. I de innledende rundene ble det spilt 9 singlematcher, mens fra kvartfinaler ble det spil 3 singlematcher.
Motstander i kvartfinalen var Oslo BK 1, som dessverre var én mann short. Det betydde at ABC allerede ledet 1:0 og måtte vinne én av to matcher. Thomas Fjæran lå under både 1:5 og 2:6 før han snudde matchen til 9:7 seier. Didrik Vatne ledet på dette tidspunktet med 80:32 (til 125) i sin 14.1-match. Denne ble stoppet da semifinalen var sikret med 3:0.
I semifinalen møtte ABC et nytt Oslo-lag, denne gang Oslo BK 3 med det unge talentet Ole Kristian Rudshavn som akkurat hadde feid filten med K. Rognstad i kampen mot Gjøvik&Raufoss. Det var Thomas som skulle få slite med disse unge superkreftene og han havnet også her under i startfasen. 4:0 ledet Rudshavn før Thomas fikk samlet seg og kjempet seg opp til en 6:5 ledelse.
På denne tiden hadde Didrik Vatne spilte nesten feilfritt i 8-Ball mot Aria Senemar og vant med kalassifrene 8:0. Også Mats Schjetne hadde kommet seg til målstreken i 14.1 og vant sin match med 125:24. Soleklar seier også her med 3:0.
I finalen var det tredje strake laget fra Oslo BK som ble ABCs motstandere. Denne gangen var det 2. laget med Robin Hagerup Ertesvåg, Eirik Riisnæs og Roger Rasmussen.
Didrik møtte en meeeeget opplagt Erik Riisnæs i 8-Ball, og når motstander spiller så godt har man faktisk ikke råd til en håndfull misser. Didrik ender med å tape 6:8.
Mats spiller helt grei 14.1 mot Roger Rasmussen og det holder denne gangen til en kontrollert seier med 125:61.
Thomas spilte 9-Ball mot Robin og det var knyttet sterk spenning rundt denne matchen. Denne spenningen tok Thomas definitivt livet av umiddelbart. Thomas viste hvilken formidabel 9-ballspiller han er og tok parti etter parti opp til 6:0. Det hører med til historien at litt tur fulgte med, men tur er da også noe man gjør seg fortjent til. Robin ga aldri opp men kjempet med seg selv og litt mot bord og baller. Han klorte til seg 4 partier mens Thomas tok to og stillingen var nå 8:4. Det trettende partiet var ikke noe lett bord og det ble mange saféstøt med påfølgende forvant eller hoppstøt. Med 5 baller igjen på bordet fikk Thomas en mulighet og jobbet seg sterkt frem til 9’ern og matchball. Den satt som et skudd og ABC er Norgesmester for lag 2018!

ABC 2 kom til slutt på 13. plass og på dette laget spilte Jörgen Sandman, Bernt Even Nilsen og Ingolf Höns.

ABC 3 endte på 21. plass. Laget besto av Odd Martin Asp, Michelle Sandman og Jesper Gustafsson.

 
Published May 22, 2018

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment