Shopping cart

Un weekend plin - trecem cu pasi mici la urmatorul nivel

Ce weekend minunat am avut, noi cei din Elite Pool. Un nou turneu de Semi-Pro, o noua locatie, conditii premium, dar si o premiera - primul turneu disputat pe parcursul a doua zile.

Elite Pool si-a gasit o noua casa, in Galati, acolo unde Wolves (club privat, dedicat membrilor Elite Pool), a organizat primul turneu, speram noi, din multele ce vor urma. Turneul s-a disputat intr-un format inedit, disciplina fiind bila 9, sistemul de joc fiind Round Robin (grupe), acolo unde fiecare grupa a jucat la ore diferite, atentia fiind indreptata mai mult asupra fiecarui jucator/meci. Turneul a avut la start 18 jucatori, participanti noi, tabele de scor electronice, live streaming si extragere live a grupelor. Grupele fiind in numar de 4, doua dintre ele au avut 4 jucatori, in timp ce celelalte 2 avand 5.

Grupa care a tinut capul de afis, a fost de departe grupa A, acolo unde aveau sa fie urmatorii jucatori: 1. Dragan Dany - Braila (finalist al ultimei editii Semi-Pro), 2. Nick Wall (castigator al ultimei editii Semi-Pro), 3. Piatac Antonius (locul 7 in clasament la acel timp), 4. Cezar Alexe (juniorul aflat pe primul loc in clasamentul u19) si 5. Bogdan Nedelcu (unul dintre cei mai buni juniori Elite Pool). Prin urmare, oricine se putea califica si de aici si spectacolul fiind asigurat. 

Meciurile au inceput asa cum toata lumea se astepta, strans, jucatorii usor amortiti, si de ora destul de matinala (9:30). Meciul dintre Piatac Catalin si Bogdan Andrei a adus si prima surpriza, cel putin pe foaie, acolo unde Bogdan a reusit o victorie clara cu 4-1. Meciul dintre Cezar Alexe si Nick Wall a adus cea mai mare surpriza la momentul respectiv, cel din urma plecand favorit clar dupa castigarea ultimului turneu de Semi-Pro. Meciul a inceput fulgerator, acolo unde Nick parea sa se indrepte spre o victorie facila. Vazandu-se condus cu 2-0, Cezar a reusit sa intoarca scorul la 3-2 si dupa un decisiv plin de emotii, reuseste sa castige impotriva favoritului din grupa cu 4-3. Victoria cu Nick a fost doar inceputul pentru Cezar care cu inca 2 victorii identice cu 4-1 impotriva bunului sau prieten Bogdan dar si contra lui Dragan Dany, urma sa isi asigure calificarea desi pierduse 4-1 contra lui Piatac Catalin. Bogdan avea sa nu se opreasca aici, si dupa victoria cu 4-1 contra lui Piatac, urmatoarea victima fiind Dragan Dany care avea sa piarda cu 4-2, dar pierzand cu Cezar avea sa dispute meciul decisiv contra lui Nick Wall, pentru al doilea loc in faza sferturilor, acolo unde Cezar deja si-l asigurase. Meciul dintre Nick si Bogdan a inceput echilibrat, dar experienta galezului a facut ca scorul sa devina 4-1 si cei doi calificati fiind Cezar Alexe - locul 1 si Nick Wall - locul 2.

Grupa C a fost a doua programata pentru a-si disputa meciurile, cei din aceasta grupa fiind doar 4, Cristian Edmond Sorin (favorit pentru castigarea grupei), Alexandru Ene (rezultate excelente intr-un timp scurt), Dragos Sandu (un jucator Semi-Pro de top) dar si Oskar Angel (junior u19), aveau sa aduca meciuri foarte calificate. Sorin a avut parte de 3 meciuri foarte bune, urma sa isi confirme pozitia de favorit al grupei cu 3 victorii, 4-1 contra lui Alex Ene si Oskar Angel, urmat de un 4-3 contra lui Dragos Sandu, dupa o revenire de la 3-1. Alex Ene urma si el a confirma forma foarte buna si avea a-si asigura locul 2 cu 2 victorii 4-3 contra Angel si 4-2 contra Dragos Sandu.

Grupa D fiind programata a 3-a pentru disputare si avand 5 jucatori in componenta adus o desfasurare de-a dreptul ireala, acolo unde 3 juniori, Teodor Ilie, Alin Dima(cel mai bine clasat junior in clasamentul general) si Ionut Badoiu ,aveau a le face viata foarte grea celor 2 jucatori mult mai experiementati Branza Mihai si Fanielo/ Angelo din Braila (cel mai bine clasat jucator de Semi-Pro). Alin Dima a inceput turneul contra lui Branza Mihai, meci ce se anunta extrem de interesant. Alin parea ca va confirma forma extraordinara printr-un joc solid ce avea sa il aduca in avantaj cu 2-0, acolo unde mentalul mult mai relaxat a lui Mihai a facut ca acesta sa castige in final cu 4-2 intr-o revenire de senzatie. Acest esec urma sa il afecteze pe acesta, care in urmatoarele meciuri urma sa piarda impotriva mult mai experimentatului Angelo cu 4-1 dar si impotriva bunului sau prieten Ionut Badoiu, care fiind aflat in afara top 20 sau chiar 25 al jucatorilor Elite Pool, urma sa fie cea mai placuta surpriza din aceasta grupa. Meciul dintre Teo si Alin fiind singurul pe care Alin urma a-l castiga cu scorul de 4-2. Angelo urma sa castige impotriva tuturor juniorilor, dar pierzand impotriva lui Branza Mihai, avea sa astepte ultimele meciuri pentru a fi sigur de calificare in sferturi. Badoiu Ionut avea sa fie una dintre cele mai frumoase surprize ale turneului, prin cele 3 victorii din primele 3 meciuri, 4-2 contra lui Teodor Ilie, 4-3 contra lui Branza Mihai si 4-1 contra lui Alin parea ca si-a asigurat un loc in faza sferturilor inaintea meciului decisiv contra lui Angelo. Totusi acesta avea sa piarda calificarea dramatic, datorita unei premiere absolute intr-un turneu Elite Pool, acolo unde 3 jucatori aveau sa fie departajati la media frame-averajului. Daca Branza Mihai si Fanielo/ Angelo aveau sa fie la egalitate perfecta dupa toate criteriile (+6 la media frame-urilor), Ionut Badoiu avea sa experimenteze cea mai amara eliminare dupa doar +4 la media frame-urilor. 

 

Ultima grupa - grupa B avea aduce un jucator Semi-Pro de top Gabi Cojocariu (favorit clar in grupa) si 3 jucatori amatori, dintre care un jucator aflat in premiera la un turneu Elite Pool.Gabi Cojocariu avea sa isi confirme pozitia de favorit prin 3 victorii din tot atatea meciuri, pierzand doar 2 frame-uri in cele 3 meciuri. 4-1 contra Sebastian Costin si Pavlos si 4-0 contra bobocului Andrei Vlad Vasile. Locul 2 avea sa fie completat de catre Sebastian Costin care avea a castiga cu 4-2 contra bunului sau prieten Andrei si 4-1 contra lui Pavlos, care ne-a obisnuit cu prezenta la ultimele turnee, dar si cu pasiunea sa asupra biliardului.

 

Avand toate meciurile disputate in faza grupelor, ziua avea sa se termine printr-o alta tragere la sorti, de aceasta data, pentru a stabili meciurile din faza grupelor. In urma extragerii live, meciurile aveau a aduce fata in fata pe: 

1. Alexe Cezar (locul 1 in grupa) vs Sebastian Costin (locul 2 in grupa)

2. Cojocariu Gabriel (locul 1 in grupa) vs Alex Ene (locul 2 in grupa)

3. Angelo (locul 1 in grupa) vs Nick Wall ((locul 2 in grupa)

4. Cristian Edmond Sorin (locul 1 in grupa) vs Branza Mihai (locul 2 in grupa)

 

Faza sferturilor avea sa se dispute Duminica si cursa fiind acum pana la 5, anunta multa actiune. Din acest punct, mesele urmau a fi supravegheate de catre un arbitru. 

Primul meci avea un favorit clar, din prisma numarului de turnee disputate, dar si datorita formei de moment, Cezar avea sa aiba un meci mult mai echilibrat decat se astepta, disputa avand rasturnari de situatie neasteptate. Cezar conducand cu 2-0, parea ca va castiga usor disputa, dar o intoarcere fulger cu 3-2 in favoarea lui Sebi, avea sa il faca atent pe tanarul junior de doar 15 ani, care dupa inca 3 frame-uri disputate avea a castiga cu 5-3, ducand-ul pe acesta in semifinale.

Meciul 2 a adus fata in fata 2 jucatori semi-pro de top si un meci calitativ. Meciul a inceput foarte strans si anunta inca din start un meci echilibrat. Dupa 6 jocuri, scorul arata 3-3 acolo unde Gabi s-a desprins ca si castigator 5-3, intr-un meci foarte calitativ, plin de lovituri spectaculoase. Prin urmare Gabi avea sa fie al doilea semi-finalist.

Meciul 3 avea sa aduca cel mai frumos meci din aceasta faza, acolo unde cel mai bine clasat jucator de semi-pro (locul 7 in clasamentul general), Angelo, avea sa il intalneasca pe castigatorul ultimei editii de Semi-Pro. Meciul a inceput asa acum avea sa se si termine, echilibrat. Nick si Angelo au mers cap la cap acolo unde Nick parea sa se indrepte spre o victorie, dar atunci cand nimeni nu se mai astepta, Angelo reuseste sa duca meciul in decisiv si chiar sa il castige, in probabil cel mai bun meci, pana la acel punct. Al treilea finalist, avand a fi Angelo.

Meciul 4 avea sa aduca fata in fata 2 prieteni dar si parteneri de antrenament. Cristian Edmond Sorin vs Branza Mihai, Sorin avand prima sansa, cel putin pe foaie, incepe increzator meciul si parea ca se indreapta spre semifinale dupa 2-0. La acest scor Branza Mihai urma sa produca o revenire de zile mari pana la 4-2,acolo unde, Sorin parea ca se remotiveaza si intra in meci dupa un nou joc castgat. Fiinalul totusi a apartinut lui Mihai ce avea sa castige cu 5-3 si sa completeze careul de Asi, asigurandu-si astfel o medalie

 

Semifinalele au adus fata in fata pe Cezar Alexe vs Gabi Cojocariu si Angelo vs Branza Mihai, intr-o noua cursa de primul la 6 de aceasta data.

 

Meciul dintre Cezar vs Gabi avea a fi castigat mai greu decat o arata scorul, de catre juniorul Cezar, care printr-un joc excelent, avea a-si asigura prima finala intr-un turneu major, cu scorul de 6-2. Meciul a inceput echilibrat, Gabi parand foarte sigur pe lovituri, totusi, un joc aproape perfect prestat de Cezar, avea a anula jocul bun a lui Gabi, lasand-ul pe acesta doar cu medalia de bronz (prima sa medalie la un turneu Elite Pool).

Al doilea meci a fost mult mai echilibrat, cel putin in scor. Angelo, plecand favorit, avea a fi condus de cateva ori pe parcursul jocului. Totusi experienta si valoarea Braileanului avea sa-si spuna cuvantul in final, acolo unde avea sa iasa triunfator cu scorul de 6-4. Daca Branza Mihai avea, de asemenea sa castige prima medalie la un turneu major Elite Pool, Angelo urma sa joace, deja a doua finala de turneu de semi-pro din tot atatea participari.

Finala a adus fata in fata surpriza placuta Cezar Alexe (Galati) vs Angelo (Braila), cel care confirma forma sa foarte buna dupa locul 3 la ultimul turneu de Elita. Meciul s-a jucat intr-un format de primul la 7, avand tabele de scor live, streaming live si inca 10-11 spectatori ce aveau a savura un meci care a mers intr-o singura directie. Daca Angelo venind clar cu misiunea sa castige, mai ales dupa finala pierduta impotriva lui Alex Capris (marele absent al turneului), Cezar parea deja multumit de performanta sa, dar si coplesit de emotii, avea a incepe bine si castigand primul joc, parea ca este gata totusi de inca o surpriza. Totusi Angelo, avea a ramane calm si prestand un joc calitativ, avea a castiga destul de clar cu scorul de 7-2, primind astfel cupa, medalia si 600 de puncte in clasamentul general, lucru care il propulseaza pana pe locul 5 in clasamentul general, in timp ce Cezar pentru locul 2 primeste 408 puncte, urcand astfel 6 pozitii pana pe locul 10, in clasamentul general.

Locurile 3 au fost si ele premiate cu 408 puncte. Mai multe despre clasament fiind disponibile in link-ul urmator: https://cuescore.com/elitepool/rankings. Acestea fiind spuse, ultimul turneu inaintea terminarii sezonulu fiind cel din data de 28 Noiembrie (turneu de Elita), eveniment care va definitiva cei 16 participanti la turneul campionilor. 

Alte informatii interesante: O treime din participanti au fost juniori u19. Aceasta editie a avut de asemenea un jucator aflat in premiera la un turneu Elite Pool

Felicitari locului 1 Fanielo Ge

Locului 2 Cezar Alexe

Locurilor 3 Branza Mihai si Gabriel Cojocariu

 

Felicitari juniorilor Ionut Badoiu si Bogdan Nedelcu, fiind amandoi foarte aproape de sferturi.

Felicitari club Wolves pentru organizare

Felicitari tuturor participantilor

Published Nov 18, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment