Shopping cart

Ultima editie a sezonului - Wolves duce biliardul zonal la alt nivel

Ei da, dupa asa un weeekend, asteaptam cu nerabdare turneul turneelor, cel care va incorona acest sezon prelungit. Turneul Campionilor va face trecerea intre cele 2 sezoane si va avea in componenta cei mai buni jucatori din Galati- Braila si nunumai, dar asta este alta discutie. 

Acest turneu a fost diferit de orice am avut pana acum. 2 mese, 23 de participanti, un singur castigator. 

Cateva statistici importante inainte de cronica:

  • 23 de jucatori (17 din Galati, 4 din Braila, 1 din Bucuresti + un stranier din Tara Galilor)
  • 5 juniori
  • un jucator nou (prima data la o editie Elite Pool)
  • 70 de meciuri (22 dintre ele decise in decisiv - aproximativ o treime -31%)
  • 2 juniori in primii 7 clasati (locurile 5)
  • 9 Elite au participat
  • Turneul s-a disputat pe 2 zile 

Cronica Turneului

Avand in vedere cei 23 de jucatori, disciplina fiind bila 9, meciurile s-au disputat pe 2 mese, in format round robin (grupe). 4 grupe avand fiecare 5 sau 6 jucatori , dintre care primii 4 aveau sa mearga in optimi. Ca in fiecaree turneu, surprizele s-au facut simtite inca din aceata faza, acolo unde favoritii au avut de tras din greu pentru a se califica. Prima grupa a avut si cele mai mari surprize acolo unde locul 2 in clasamentul general, parea ca nu va avea probleme pentru calificarea de pe primul loc. 3 victorii din 4 totusi i-a adus doar locul 2, surpriza cea mai placuta fiind juniorul u19 Oskar Angel, care a reusit o victorie cu 4-2 impotriva favoritului. De asemenea, Angel avand 3 victorii, reusea sa se califice de pe primul loc datorita meciului direct impotriva lui Viorel. Astfel primii 4 calificati din aceasta grupa in ordine au fost: 1. Angel Oskar

2. Viorel Cheosea, 3. Nick Wall si 4. Petrosu Valentin (Prima data intr-un turneu Elite Pool)

 

Grupa B a fost formata din 2 elite (Radu si Daniel), 2 juniori (Ionut si Bogdan), Pavlos si Gabi, fiind o grupa de 6 jucatori. Meciurile au mers conform asteptarilor pana la un moment dat, acolo unde Pavlos (amator), a reusit o victorie incredibila impotriva jucatorului clar favorit inaintea meciului, Gabriel Cojocariu. De asemenea jocul cu acesta avea sa ii dea incredere pentru meciul cu Ionut Badoiu (junior), meci ce urma sa decida cel ce va merge in optimi. Ionut avea sa castige 4-3 impotriva lui Pavlos, asigurandu-si astfel un loc in ultimii 16. Mai mult de acesta avea sa castige meciul juniorilor impotriva lui Bogdan Nedelcu cu 4-1, calificandu-se chiar de pe locul 3, astfel cei 4 calificati in ordine fiind: 1. Radu Marica - cel care a castigat duelul Elitelor in decisiv impotriva lui Daniel Munteanu, care avea sa fie cel de-al doilea clasat. 3. Badoiu Ionut - junior, 4. Bogdan Nedelcu - junior

 

Grupa C avand si ea in componenta 6 jucatori, s-a vazut ramasa doar cu 5 in urma unui abandon. Desigur si aceasta grupa avea sa ne prezinte surprizele ei. Cristi Sava si Mircea reprezentand Elitele din aceasta grupa, dadeau impresia ca vor imparti primele locuri in clasament, dar in practica doar Mircea a reusit sa se califice de pe primul loc cu un numar de 4 victorii din tot atatea meciuri jucate. Cristi Sava avand sa piarda meciul decisiv pentru locul 2 in compania lui Dany Dragan cu 4-3. Vlad Vasile, cel care juca pentru prima data la un turneu de Elita, avea sa scoata maximul din fiecare jucator, pierzand strans impotriva lui Mircea, 4-2, 4-3 impotrica lui Cristi Sava, 4-2 si 4-1 contra lui Alin si Dragan Dany. Astfel, clasamentul avea sa arate asa 1. Mircea Axente, 2. Dany Dragan, 3. Cristi Sava, 4. Dima Alin- junior. 

 

Ultima grupa parea, inaintea turneului, sa fie si cea mai echilibrata si asa a fost. Surpriza venind din randul jucatorului Sorin (semi-pro) care a reusit sa castige ambele meciuri cu Elitele Dragos Hirtanu  si Tudor Razvan (4-2 ambele), totalizand un total de 4 victorii din tot atatea meciuri si asigurandu-si astfel primul loc in grupa, urmat de Dragos Hirtanu, Tudor Razvan si Alexe Cezar (junior). Cezar avea si el sa isi asigure ultimul loc printr-o victorie in decisiv impotriva lui Alexandru Ene.

O noua zi a marcat si inceputul optimilor acolo unde imperecherea grupelor A cu C si B cu D aveau sa aduca duelurile dintre locurilee 1 vs 4 si 2 vs 3, astfel meciurile din aceasta faza fiind:

1. Sorin Cristian Edmond vs Bogdan Andrei, acolo unde Sorin parea a fi favorit, mai ales dupa faza grupelor, meciul fiind echilibrat inca de la inceput. Sorin avea sa conduca 2-1 dupa primele jocuri si parea a fi in control, acolo unde juniorul Bogdan Andrei avea sa produca o intoarcere de scor foarte frumoasa, etaland un joc solid pana la final. Astfel, Bogdan Andrei reusea sa produca surpriza (cel putin pe foaie) avand a avansa pana in sferturi cu o victorie de 5-3. 

2. Duelul celor 2 juniori Oskar Angel vs Dima Alin avea sa fie interesant inca de la inceput. Oscar Angel plecand favorit pe foaie, dupa prima pozitie in grupa sa, avea sa fie rapid pus la colt de catre Alin care dupa 5 jocuri conducea 4-1. Totusi, dupa relaxarea din joc a lui Alin, Angel avea sa isi consolideze pozitia de favorit, reusind cea mai frumoasa intoarcere de scor obtinand victoria cu 5-4. Astfel al doilea sfert finalist fiind Oscar Angel

3. Unul dintre cele mai interesante meciuri din optimi avea sa fie intre cele doua elite Cristi Sava vs Cheosea Viorel, anuntand un meci de zile mari. Viorel fiind in control de la inceput pana la final, reusea sa castige cu un 5-2 mult mai strans decat o arata scorul, generand prima plecare de marca din acest concurs. Viorel mergea astfel in sferturi, dupa un un joc foarte solid.

4. Duelul deja consacrat dintre cei doi Semi-Pro de varf Nick Wall si Dragan Dany, se anunta a fi unul foarte echilibrat, totusi jocul aproape perfect a lui Dragan Dany, facea ca acest meci sa se termine destul de repede cu un scor de 5-1 in favoarea braileanului. Astfel Dany urma a avansa in faza superioara.

5. Meciul dintre Valentin Petrosu (prima data intr-un turneu Elite Pool) vs Mircea Axente (Elita) , pleca cu un favorit clar inaintea startului. Fost campion al unui turneu de Elita, Mircea avea a presta un joc solid, controlat de la un cap la altul, desi in multe momente, Vali dadea senzatia ca ar putea produce o surpriza. Totusi Mircea avea a avansa in sferturi dupa un 5-2 solid.

6. Meciul dintre Elita Radu Marica si juniorul Cezar Alexe, avea a se termina fara un istoric, jocul excelent prestat de Radu avea a-l propulsa in faza urmatoare dupa un scor de 5-2, in ciuda jocului bun prestat de juniorul Cezar. Astfel Radu avea sa mearga mai departe in sferturi.

7. Meciul cel mai interesant se anunta inca de la inceput intre Elitele Daniel Munteanu (Galati) si Tudor Razvan (Braila). Meciul a inceput furtunos pentru Daniel Munteanu care se vedea condus destul de repede cu 2-0 dupa un joc impecabil a lui Razvan. Totusi Daniel avea a nu se da batut si intorcand scorul de 2 ori, reusea sa castige cu 5-4 dupa un meci senzational. Astfel sferturile aveau sa il primeasca si pe Daniel Munteanu.

8. Ultiimul meci avea a fi completat de catre duelul intre Elita Dragos Hirtanu si juniorul Ionut Badoiu. Dragos se anunta favorit inaintea meciului, totusi Ionut avea a-si consolida forma buna de moment si vazandu-se la conducere cu 4-3, il face atent pe Dragos, care reuseste intoarcerea de scor, castigand dramatic cu 5-4 pentru a completa faza sferturilor. Astfel Dragos Hirtanu avea a avansa in sferturi.

Faza sferturilor urma sa prezinte definitia dramei. 3 din 4 meciuri avand a se decide in decisiv intr-un format de primul la 6.

1. Cheosea Viorel promitea revansa in fata lui Oskar pentru infrangerea din faza grupelor, in schimb meciul avea sa decurga la fel de echiilibrat. Evolutia scorului fiind 1-0 si 2-1 pentru Oscar, nu a facut altceva decat sa il motiveze pe Viorel, care avea sa duca scorul la 4-2 in favoarea sa. Meciul se indrepta inevitabil catre o victorie categorica, atunci cand Angel reusea o intoarcere senzationala si foarte rapida, ducanad scorul la 5-4 in favoarea sa. Finalul a apartinut totusi celui mai experimentat, care a reusit sa isi asigure victoria in cele din urma dupa un meci dramatic. Prin urmare, primul semi-finalist fiind Viorel

2. Al doilea sfert aducea fata in fata pe cel mai in forma jucator de Semi-Pro de la acest turneu, Dragan Dany vs Mircea Axente, jucator de elita aflat intr-o forma excelenta de asemenea. Meciul se anunta a fi incins si plin de suspans. Mircea, plecand favorit, avea sa controleze jocul de la un capat la altul, asigurandu-si victoria destul de clar cu un scor de 6-2, completand astfel al doilea loc liber din cele 4. 

3. Duelul dintre Radu Marica si Daniel Munteanu a tinut capul de afis al aceste faze, acolo unde cei doi fosti campioni ai turneelor de Elita, aflati intr-o forma excelenta, aveau sa incante spectatorii cu jocul impecabil. Meciul se astepta a fi echilibrat, iar cei doi nu s-au lasat mai prejos. Rasturnari de situatie, rand pe rand, castigand si trecand in avantaj, meciul nu avea cum sa desemneze castigatorul decat printr-un joc decisiv, acolo unde o siguranta perfecta executata de Radu la bila 3 parea a-l pune in pozitia de favorit pentru calificarea in semifinale. Din acea pozitie, Daniel Munteanu, nu doar ca avea a gasi bila, dar mai mult, avea sa o si introduca in buzunar, inchizand jocul ca un mare campion cu un "run" minunat. Desi ne-am fi dorit ca acest joc sa nu se termine niciodata, Radu avea sa paraseasca turneul cu capul sus, prestand un joc de cea mai inalta calitate, meciul dintre cei doi fiind la un nivel foarte ridicat. Astfel Daniel Munteanu avea sa-si asigure prezenta in ultimii 4 jucatori, dupa inca o victorie de marca in decisiv.

4. Ultimul joc al sferturilor a adus fata in fata pe Dragos Hirtanu (jucator de elita) si Bogdan Nedelcu, juniorul care ne-a obisnuit cu prezenta in fazele superioare al turneelor. Meciul pleca cu un favorit clar, Dragos care parea destul de hotarat sa mearga in semifinale, dar din nou asteptarile ne-au fost contrazise, de jocul minunat pe alocuri ale tanarului junior. Dragos conducand tot jocul, dar mereu ajuns din urma de catre Bogdan, avea sa fie egalat din nou, in joc decisiv, acolo unde emotiile si presiunea au facut ca Bogdan sa fie cel care cedeaza, ducand victoria in dreptul mult mai experimentatului Dragos Hirtanu. 

 

Semi-finalele aveau a incorona drama, pasiunea si emotiiile de pana atunci. Presiunea unui public mai larg ca niciodata, prezenta unui arbitru sau poate live-streaming-ul au facut ca jucatorii sa joace cel mai bun biliard al lor. Semifinalele aveau sa se dispute intr-un format de primul la 7. 

 

Prima semifinala avea sa aduca fata in fata 2 buni prieteni si 2 elite in acelasi timp. Daniel Munteanu vs Dragos Hirtanu. Meciul dintre cei doi a mers cap la cap, fiecare greseala fiind taxata de adversar. Schimbari de scor si intoarceri pana la 4-4, acolo unde Daniel, eliminand deja 2 fosti campioni si pretendenti la titlu, avea sa isi ridice si mai mult nivelul castigand cu 7-4 intr-un meci unde emotiile au atins cotele maxime. In urma victoriei, Daniel avea sa isi asigure un loc in finala. Dragos avea sa ia locul 3 si sa isi asigure un total de 680 de puncte in clasamentul general, fiind totusi insuficiente pentru a intra in primii 16 jucatori Elite Pool, datorita numarului redus de turnee. 

A doua semifinala a prezentat de departe cel mai tensionat si plin de emotii meci din turneu. Daca in meciul disputat in paralel, credeam ca emotiile au atins pragul maxim, acest meci a trecut cu mult acest prag, acolo unde Mircea Axente, prin forma excelenta afisata, parea ca va defila in fata ultimului brailean ramas in turneu. Fiind doar la un joc distanta de castigarea meciului, dadea impresia ca este principalul favorit pentru castigarea turneului, atunci cand, ambitia de a castiga primul turneu Elite Pool, locului 2 in clasamentul general, Viorel, a produs cea mai frumoasa si neasteptata intoarcere de scor din acest turneu. Fiind condus cu 6-2, Viorel produce imposibilul si castiga 7-6, intr-un final de joc de-a dreptul demential, Mircea Axente introducand bila 9 dintr-o pozitie dificila, se vede invins odata cu introducerea albei imediat dupa, in alt buzunar. Astfel Viorel avea sa castige meciul si sa avanseze in finala contra lui Daniel Munteanu. Mircea avea sa paraseasca turneul dupa cea mai amara infrangere a turneului, dar asigurandu-si 680 puncte in clasamentul general. 

Finala, asa cum ne-am obisnuit deja, avea sa fie un duel intre Galati si Braila. Viorel avand 4 finale din ultimele 5 turnee, pierzandu-le pe toate insa, parea de aceasta data hotarat sa castige, manat parca de increderea cauzata de ultimului meci castigat dramatic. Totusi Daniel Munteanu, eliminand rand pe rand favoriti si prestand un joc aproape de perfectiune, era gata sa mai elimine ultimul jucator in drumul lui spre al doilea trofeu de elita al sezonului. Meciul desi tensionat, a fost controlat de la un capat la celalalt de catre Brailean, care avea sa castige finala cu 7-1, in ciuda jocului bun facut de Galatean. In urma acestui rezultat, Viorel isi asigura mult ravnitul trofeu, primul din acest sezon si un punctaj de 1000 de puncte in clasamentul general, in timp ce Daniel avea sa piarda prima sa finala multumindu-se cu doar 800 de puncte in clasamentul general.

In urma acestui turneu, avem primii 16 jucatori calificati pentru Turneul Campionilor, un turneu inedit, ce promite o organizare deosebita. Cei mai buni 16 jucatori vor fi invitati la acest turneu, in timp ce o noua runda de calificari se va disputa intre cei doritori pentru participaree, dar care nu sunt aflati in primii 16. Doar primii 4 in calificari vor putea participa la acest turneu. Mai multe se poate citi in viitorul articol. Tot ce pot sa va spune este: NU RATATI ACEST EVENIMENT. Data evenimentului fiind 12 Decembrie in club Wolves.

Clasamentul se poate vedea aici: https://cuescore.com/ranking/Elite+Pool+ranking/7037289

Acest sezon se incheie avandu-l castigator in clasamentul general pe Dragos Botezatu, acesta urmand a fii premiat odata cu terminarea turneului din 12 Decembrie. 

Cel mai bun junior in urma incheierii sezonului 2019-2020, este Cezar Alexe, acesta urmand a fi premiat de asemenea la finele turneului campionilor. 

 

Felicitari Viorel Cheosea pentru tiitlu!

             Daniel Munteanu pentru locul!

             Mircea Axente si Dragos Hiirtanu pentru locurile 3!

Felicitari juniorilor Angel si Bogdan pentru clasarea pe locurile 5!

Felicitari tuturor jucatorilor pentru participare!

 

Multumiri Wolves pentru Organizare

Stati in preajma, sezonul s-a terminat, turneul campionilor urmeaza. 

Pana atunci, spor la bile!

 

Echipa Elite Pool/ Dragos Botezatu va multumeste

Published Nov 30, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment