Shopping cart

Тиклев беше близо, но остана 2-ри в Сараево

Българският отбор в Сараево в състав (от ляво надясно): Калин Върбанов, Дилиян Тиклев Георги Георгиев, Сашко Димитров и Спасиан Спасов

Двама българи завършиха в тройката сред 144 състезатели

   Дилиян Тиклев загуби финала на международния турнир по билярд от веригата "Balkan Pool Tour", който се проведе в Босна и Херцеговина през уикенда. Въпреки поражението с 4-9 от хърватина Анте Зола, постижението на играча от клуб "БСД" беше впечатляващо. Тиклев записа страхотни победи срещу силни състезатели, сред които младия украинец Дмитро Скороходов, Айдин Пикняц, както и успя да се наложи в българските дуели срещу Спасиан Спасов в четвъртфиналите с 9-6 и срещу Георги Георгиев на полуфинал с инфарктното 9-8. Така Тиклев спря серията от победи на калкулатора на международната сцена и го лиши от поредно отличие след победите на два пъти в Солун и в Ниш по-рано през годината.

   Така двама българи успяха да завършат в челната тройка сред 144 състезатели от Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Украйна. Спасиан Спасов остана на 5-то място. Нелоши представяния в Сараево записаха Калин Върбанов и Сашко Димитров.

Published Oct 25, 2022

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment