Shopping cart

Марио Вълчев показа характер, Милков напомни за класата си

Полуфинал в Ниш: Вълчев - Пехливанович - 4:9; Финал в Прищина: Милков - Зайа - 6:10

   Страхотен уикенд за българския билярд! Двама българи се качиха на почетната стълбичка на международни турнири в Сърбия и Косово, които се проведоха на 3-4 декември.

   Марио Вълчев за пореден път доказа, че не бива да бъде отписван за големите битки, достигайки до полуфиналите в турнира "Dynamic Atlantis Open" с общ награден фонд от 8000 евро и 122-ма учасртници от Сърбия, Босна и Херцеговина, Румъния, България и Гърция. Вълка от клуб "БСД" преклони глава в полуфинала пред 17-я в световната ранглиста представител на Босна и Херцеговина - Санджин Пехливанович. Марио дори извоюва аванс от 4-2, но малшанс и три фала с бяла топка му попречиха да затвори мача в своя полза. Срещата, играна пред многобройната аудитория в клуб "Атлантис" в сръбския град Ниш, завърши с успех в полза на Пехливанович с 9-4. Въпреки поражението, Марио Вълчев деменстрира своя несъмнен талант и заслужи овациите на публиката. 

   Надпреварата спечели доказаният сръбски състезател Зоран Свилар, който взе скалпа на Санджин във финала, а в полуфиналите се наложи над Никос Економополус. С успеха си, Свилар грабна наградата от 3000 евро.

   Междувременно в Прищина Радослав Милков напомни за своята класа, завършвайки на второ място в турнир, организиран от "Balkan Billiard Association". Toй загуби финалната среща от легендарният албански състезател Едмонд Зайа с резултат 10-6, но записа изключително силен турнир. Милков неведжъж е демонстрирал своя биткаджийски дух, а в Косово той доказа, че отвори  ли му се възможност, той до последно ще преследва победата!

Published Dec 6, 2022

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment