Shopping cart

Златева с достойно представяне на Световното в САЩ

Кристина Златева в ръкостискане с Пиа Филър от Германия преди началото на техния сблъсък за класиране на осминафинал Снимка: Predator Pro Billiard Series

Нашето момиче завърши на 17-то място в компанията на 64-те най-силни жени в света

Кристина Златева постигна пореден впечатляващ успех за българския билярд. Тя взе участие на Световното пъревенство по билярд за жени в дисциплината 9-та топка, което се състоя в Атлантик Сити, Съединените щати. Състезателката на клуб "Академията" завърши на престижното 17-то място в крайното подреждане. 

Златева започна силно надпреварата, постигайки 2 последователни победи, съответно срещу Золдад Аяла от Аржентина със 7-6 и срещу Бетани Сайкс от САЩ с разгромното 7-1. По този начин тя си осигури двубой срещу германката Пиа Филър за класиране на осминафиналите. Срещата бе един от гвоздеите в програмата и бе заложена в програмата на телевизионната маса в Атлантик Сити. За съжаление Криси допусна поражение със 7-3, което я изпрати на фаза "Losers Qualification". В гладиаторска битка срещу японката Чихиро Кавахара Кристина Златева отсъпи с резултат 7-5 и по този начин това се оказа последният й мач в турнира.

Световното първенство спечели представителката на Тайван Чу-Чийх Ю. Във финалния сбслъсък тя прегази носителката на 11 световни титли в снукъра и билярда Алисън Фишър с 9-0 и по този начин грабна световната титла, която е втора за нея след спечелването на Световното първенство за жени в дисциплината 10-та топка.

Published Jan 24, 2023

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment