Shopping cart

Започва новият сезон в BPT

Снимка: FB-Balkan Pool Tour

Турнирите от балканската верига ще носят точки за световната ранглиста

Новият сезон в Балканския пул тур започва през този уикенд, а турнирите ще носят точки за световната ранглиста. Това анонсира Мачруум в края на миналата година. 

Домакин на първия от общо 4-те заложени турнирa в календара, е Босна и Херцеговина, като надпреварата в град Високо ще приеме близо 200 състезатели. Това стана ясно след като от организацията публикуваха официалния списък с регистрираните участници. Сред най-изявените имена са: албанецът Еклент Качи, който само преди броени дни грабна световната титла в дисциплината 10-та топка; представителят на домакините Санджин Пехливанович, който остана трети в Премиер пул лигата, която се състоя в Лестър; сръбският колос Алекса Печелй, Оливър Жолноки от Унгария; Мустафа Алнар от Кипър и др. 

Най-добрите български професионалисти също ще вземат участие в Откритото първенство на Босна и Херцеговина. Сред тях личат имената на Георги Георгиев, Станимир Русланов, Калин Върбанов и Дилиян Тиклев. Турнирите от BPT през настоящия сезон са отлична възможност за нашите състезатели да прибавят точки в своя актив, които да им послужат за прогрес в световната ранглиста. 

Първата топка ще бъде ударена в събота, а шампионът ще бъде излъчен в неделя.

Published Mar 16, 2023

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment