Shopping cart

Георги Георгиев дублира титлата си в Солун

Фото: Billiard Center-Thessaloniki

Калкулатора допусна загуба от Мартин Савов, но успя да защити титлата си

   Георги Георгиев успя да защити спечелената по-рано през годината титла на международния турнир в Солун. Във финалния мач той се наложи с 10-5 срещу представителя на домакините Димитрис Стревинас. По този начин Георги грабна 3-ти турнир на международната сцена в рамките на календарната година след победите в Ниш и отново в Солун. 

   Играчът от Бяла започна колебливо и дори допусна загуба във втория кръг от друга нaдежда на българския билярд - Мартин Савов. В този мач "калкулатора" очевидно допусна грешка в изчисленията си, защото позволи на Савов да поведе с 6-0 и в последствие да спечели срещата с резултат 7-4. Поражението сякаш подейства мотивиращо за Георгиев и до финалния мач той не загуби повече от две партии средно на мач. Така без особени затруднения, 27-гoдидишният състезател спечели поредната си титла.

   Дни преди форума в Гърция той загуби сравнително рано в Ласко, Словения, в последния турнир от Евро Тура. Кристина Златева пък успя да завърши на 5-то място в надпреварата при жените и прибави нови точки за европейската ранглиста при дамите, където Криси заема петата позиция. Лидер в подреждането остава Пиа Филър от Германия.

   В Солун участие взеха 17 български състезатели, а освен победата на Мартин Савов срещу калкулатора трябва да отличим още доброто представяне на Венцислав Димитров от Петрич и на Спасиан Спасов, който отстъпи в българския дуел с Георги Георгиев с 9-3. Двамата преклониха глави на осминафиналите в турнира. Калин Върбанов и Радослав Милков пък допуснаха поражения на 1/16 финалите.

Published Oct 12, 2022

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment