Shopping cart

Organization

Svenska Biljardförbundet Carambole Sweden

Follow
You need to log in to perform this action

Share this page

David Pennör

Pennör åter högst upp på pallen

Mar 19, 2019

David Pennör vann den sjätte elittävlingen och hamnade därmed åter högst upp på prispallen, efter seger mot klubbkamraten Nalle Olsson i finalen. Treor blev Henryk Kalita och Björn Lohmander.

Den sjätte elittävlingen inom 3-vallars carambole arrangerades på Söderbiljarden på Bondegatan i Stockholm, i samarbete med Stockholms Carambole Club. 26 deltagare anmälde sig, vilket är klart godkänt. Favoriterna till slutsegern var kanske inte så överraskande David Pennör, Michael Nilsson, Nalle Olsson, Henryk Kalita samt Björn Lohmander. Tävlingen var som alltid väldigt bra organiserad och väl genomförd när SCC arrangerar. Ett stort tack till tävlingsledarna Victor Kalita och Lars Kjerrgren som såg till att allt flöt på mycket bra.

Favoriterna höll för trycket och alla nådde fram till kvartsfinal, där det blev ett tidigt möte mellan Nalle Olsson och Michael Nilsson. Matchen bjöd inte på skönlir men jämnt blev det. Efter Mickes matchboll blev Nalle tvungen att göra en serie på fyra för oavgjort och shoot-out. Det var nog många som tänkte att Micke hade vunnit matchen men Nalle ville annorlunda! Till allas förvåning lyckades han göra de fyra poängen och en spännande shoot-out var nu ett faktum. Michael öppnade men missade sedan den andra poängen. Nalle gjorde de två poängen för att vinna och med en knuten näve visade han en stark kämpaglöd. Michael som vunnit de 2 senaste Elittävlingarna åkte därmed ut redan i kvarten.

Henryk Kalita hade i sin match en spännande duell mot Bo Gustafsson från Lund. Bo hade matchboll vid 39-37 men missade hårfint. Henryk var iskall och lyckades vinna matchen med en poäng. Lika spännande var även Björn Lohmanders match mot hemmaspelaren Mattias Enerdahl. Bägge hade matchboll men det var Björn som drog det längsta strået och vann med nöd och näppe. Endast David vann sin match bekvämt mot Yuksel Pollat med 40-26. Semifinalerna var välspelade och bjöd på bra underhållning. Nalle krossade sin klubbkamrat Björn med 40-17 på 22! David hade det ännu svårare mot hemmaspelaren Henryk Kalita. Henryk spelade väldigt bra och verkade ha bra kontroll över matchen med en ledning på 11 poäng. "Min räddning var den 13-serie som jag gjorde vid ställningen 21-32 till Hempa. Kändes oerhört skönt att den kom vid rätt tillfälle!" berättar David efter matchen. Tack vare det blev matchen oerhört jämn, men vid ställningen 38-35 missade Henryk en svår stöt, och med en serie på 5 vann David till slut med siffrorna 40-38 på 25.

Finalen blev inte riktigt så gastkramande som de flesta hade förväntat sig. David tog ledningen redan från början och höll den sedan ända fram in i mål till en komfortabel seger, 40-28/28. Detta var Davids andra rankingseger för i år. Stort grattis!

Tävlingen höll god standard snittmässigt med David Pennör 1.258, Nalle Olsson 1.371, Henryk Kalita 1.114, Michael Nilsson 1.484 och Bo Gustafsson 0.994. Den totala rankingen är jämn i toppen, Nalle närmar sig David allt mer och det skiljer endast 100 poäng mellan dem. Björn Lohmander är fortfarande 3:a tätt följt av Henryk, medan Michael Nilsson är på femte plats. Peter Lohmander som är 4:a just nu har inte spelat de sista tre elittävlingarna och får se upp med att inte ramla ännu längre ner.

Noterbart är den mycket positiva nyheten att både Stockholms CC och Söderbiljarden tar carambolen väldigt seriöst och utvecklar sporten till en ännu högre nivå och standard, inte minst då hallägaren Bo Bäckman har införskaffat ytterligare ett carambolebord. Hallen är just nu den enda i sitt slag i Sverige som har fyra carambolebord, men målet är givetvis att få fler hallägare att investera carambolebord i framtiden då sporten växer åt rätt håll. Just nu finns det bord på endast på 6 platser i landet  - Stockholm (6 bord), Kumla (2), Malmö (3), Lund (2) och snart Helsingborg med minst 2 bord. 

Nästa elittävling går i Malmö den 13-14 april.  Alla resultat och aktuell rankinglista finns på Cuescore.com under fliken Organisationer och Svenska Biljardförbundet. 

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment