Shopping cart

Izveštaj sa turnira ATLANTIS TOUR Jun 2020.

U nedelju 28.06.2020. u prostorijama Kluba "ATLANTIS" u Nišu, odigran je drugi u planiranoj "TOUR" seriji turnira ATLANTIS TOUR Jun 2020. na kome je učestvovalo 42 takmičara. 

 

Turnir

Na platformi ovog turnira i prema slicnim propozicijama planirano je da se u dvomesečnim ciklusima do kraja godine održi jos najmanje tri turnira (svakog drugog meseca poslednjeg vikenda u mesecu) a termini održavanja uslovljeni su propozicijama i preporukama Ministrarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije koji se odnose na jos uvek aktuelno stanje sa pandemijom COVID19, na kojima mogu učestvovati svi zainteresovani igrači B i C kategorije iz zemlje i inostranstva.

Uz zahvalnost svim takmičarima na učešću posebno raduje poseta igrača iz Čačka koji su se odazvali u značajnom broju, posebnu zahvalnost prijateljima iz Makedonije koji su nas posetili odmah po pospandemskom otvaranju granica i već tradicionalan odziv takmičara iz Leskovca i Prokuplja i Vranja, što upućuje na mogućnost održivosti i standarda takmičenja u budućnosti.

Način organizacije takmičenja baziran je na modelu standarnog formata Open turnira što podrazumeva šemu otvorenog formata (bez nosioca) na svakom turniru, nagrađivanje prvoplasiranih 8 igrača trofejnim obeležjima i novčanim nagradama finansiranih iz kotizacionog budžeta i raspodelom u procentualnim okvirima  80:20 % u korist igrača. U slučaju neblagovremenih uplata kotizacija zagarantovanost nagradnog fonda organizator će obezbeđivati sopstvenim sredstvima. 

Retrospektiva

Posle celodnevne "borbe" i 87 odigranih mečeva pobednički pehar osvojio je uvek takmičarski spreman Filip Miličić iz Niša, pobedom rezultatom 9:7 protiv najiskusnijeg Niškog igrača i uvek zahtevnog protivnika Dragana Marjanovića koji su kao najistrajniji zasluženo ukrstili štapove u finalu. Njihovi međusobni trening dueli ovoga puta dali su maksimalne rezultate potvrđeni i finalnim plasmanom. 

https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/118147353_10158904595176514_2826204297525016246_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=biqD1B2Jc8IAX80EXIq&_nc_ht=scontent.fbeg1-1.fna&oh=59424953ba916d10029b4329f8fdd379&oe=5F636A84

Dodela nagrada pobednicima

I mesto Filip Miličić, II mesto Dragan Marjanović

Njihovi protivnici u polufinalnim mečevima bili su Bojan Pejičić i Miroslav Stojanović, obojica jako konstantni tokom celog turnira.

 

Polufinalisti

Gotovo sve mečeve četvrtfinala obeležili su atraktivni i rezultatski neizvesni mečevi. Interesantno je bilo videti lepu igru našeg po godinama najstarijeg ali duhom uvek mladog takmičara Nešata Tairovskog, istrajnost takmičara Vlade Brkovića u možda rezultatski nerealnom meču izgubljenom od Filipa Miličića kao i već standardno dobro plasirane takmičare Pavleta Stojanovića i Milana Milovanovića iz Niša.

16 prvoplasiranih takmičara

Sveukupno, višemesečno odsustvo sa takmičarskih stolova i nedostatak turnirkih mečeva i dalje ostavlja trag i prostor svim igračima da se vrate u tamičarsku formu što je afektiralo na igrače pojedinačno ali nije umanjilo udobnu i takmišarsku atmosferu turnira.

Zaključak

Na osnovu pozitivnih utisaka učesnika i domaćina, lepog odziva publike, pozitivne takmičarske atmosfere i pokazanog fer-pleja turnir se može oceniti uspešnim što organizatoru pretstavlja dodatni motiv za nastavak i dalje unapredjenje ovog takmičenja.

Termin za održavanje sledećeg  turnira planiran je za 30.08.2020. o čemu će blagovremena obaveštenja biti objavljena na oficijelnoj stranici

Kluba "ATLANTIS"  https://www.facebook.com/atlantis018

i u okviru administrativnog profila na sajtu cuescore.com

"ATLANTIS Bilijar Klub Niš"  https://cuescore.com/atlantisbilijarklub

 

Srdačno Vaš,    

ATLANTIS Bilijar Klub Niš

Published Aug 18, 2020

Comments

Chat ()
Last message from:
    Please log in to comment