Shopping cart

Cuescores of the Month - februar 2019

Månedens Cuescorer er Roger Rasmussen for sine fremragende prestasjoner i Nordisk mesterskap og i NM 10-ball i Trondheim, med henholdsvis 5. plass og 3. plass. Han er i tillegg aktiv på onsdager - der han som regel er i toppen av resultatlisten - leder sammenlagt -og han er i tillegg flink til å formidle sine biljardkunnskaper i miljøet! Det er vi glade for. Måneden er ellers preget av Erols seier i RT 2. divisjon og mange biljardentusiaster på Oslo biljardsenter.

The Cuescorer of the Month

Roger Rasmussen er i form og viser det på flere arenaer. Først flere imponerende matcher under Nordisk mesterskap som ble arrangert i Oslo med Egil Arne som fremragende turneringsleder. Roger vant sine fire første matcher med god margin, før årets nordiske mester Vegar Kristiansen ble for sterk i kvartfinalen. Norge gjorde en suveren turnering der vi tok beslag på hele pallen, samt med Rogers femteplass. Svenskene derimot, måtte nøye seg med Marcus Chamats niendeplass. Blant kvinnene tok Ine Helvik sølv og Nina Torvund klarte en fin femteplass. Vår egen Christel Hanah Johnsen vant en av sine matcher og kom til slutt på en trettende plass. Her fikk svenskene vinneren, ved Monika Margeta. Blant juniorene ble det finsk seier, Arseny Sevastyanov, den samme som slo ut vår egen Ole Christian i kvartfinalen.

Roger har spilt godt i hele februar, selv om klubbturneringene ikke har vært de aller beste for hans del, står han igjen med en tredjeplass som det beste på onsdagene og sammenlagt ble han fjerdemann. Roger leder mellomsesong-rankingen med 480 poeng, fulgt av Erol med 427 poeng og Umar med 401 poeng på tredje. De 18 beste turneringene i sesongen teller sammenlagt - det er 3 turneringer i snitt frem til sommeren - slik at alt kan skje.

Roger avsluttet måneden i Trondheim og NM 10-ball som han begynte måneden - med veldig god biljard og en fortjent tredjeplass. Gledelig at så mange tok turen til Trondheim - og ekstra gledelig når Oslo BK tar medalje. En velfortjent Cuescorer!

Klubbturneringene

Nok en måned har sust av gårde med kuler og kritt - og ikke minst mange biljardspillere og deltakere på onsdagene. Så mange som 29 deltakere avsluttet månedens klubbturnering, hvor Jack Nordby gikk seirende hjem og kunne innkassere både kroner og ære. Ellers har det vært mellom 22 og 25 deltakere, noe som er å regne som veldig bra. Alle de fem første plasseringene fikk premie i den siste turneringen - hvor grensen er satt til 27 deltakere for premiering av de fem øverste. Månedens vinner av februar-rankingen ble Jesper Gustafsson som premieres med ei gratis turnering påfølgende måned. Han vant med ni poeng foran Mindaugas, og i tillegg hadde Jesper bare tre turneringer mens Mindaugas hadde fire. På tredje kom Umar - en av de mest stabile i toppen.

RT 1. divisjon og 2. divisjon

RT ble avviklet i i Gjerdrum for 1. divisjon denne måneden, der Ask BC tok imot forventningsfulle pool-spillere. For Oslo BKs del ble det en heller svak 10-ball turnering. Marius Nørsterud ble vår beste med niendeplass, og Marius er med den plasseringen på andre plass sammenlagt. Vel fortjent og med erfaringen på innerlomma vinner Rolf Jensen, Østkanten Biljardklubb, turneringa. Han slår Jan Kjetil Nordrum 7-4 i finalen. Gratulerer til Rolf!

RT 2. divisjon ble arrangert på Raufoss samme helg. Her gikk det bedre for Oslo BK.  Erol vant turneringen etter å ha spilt svært bra  - særlig i etterkant av Didrik Bergs oppvisning når han satte Erol på plass i 5-3 matchen da Didrik kvalifisertre seg til sluttspillet. Didrik gikk enkelt videre til de siste 16, der ble det litt vanskeligere, og bare tilfeldigheter gjør at han må rusle ut av turneringen. Likevel - kjempeinnsats av Didrik. Erol vinner enkelt finalen 5-1 mot Odd Martin Asp. Fire av våre spillere når sluttspillet.

Og   dett var dett. Neste måned skal det også spilles biljard. Heldigvis!